tisdag 7 februari 2017

Inkasserade utdelningar - Januari 2017

Sammanställning av Inkasserade utdelningar i januari 2016
Mörka och kalla januari är avklarat och det är dags att redovisa utdelningarna som ramlat in på kontot under månaden. Januari har, om vi bortser från det mörka och kalla vädret, varit en riktigt bra månad. Flera av mina aktier har annonsera utdelningshöjningar, vilka bolag går att läsa i mitt söndagsläsnings-inlägg. Dessutom så har det varit en bra månad arbetsmässigt och jag och min sambo har varit en vecka på semester!Som det gick att läsa i mitt inlägg Mål 2017 är målet att inkassera totalt 16 000 SEK i utdelningar under året. Förra året nådde jag upp till totalt 11 046,98 SEK i utdelning så det kommer krävas ett stort sparande och fler utdelningshöjningar för att kunna nå målet. Jag är fortfarande väldigt ny i min resa mot ekonomisk oberoende och har massor av år kvar innan det kommer gå att leva på utdelningarna som mina aktier genererar. Jag känner dock att jag är på god väg och att snöbollen verkligen är i rullning!

Utan vidare presentation, här kommer januari utdelning 2017 jämfört med 2016.


Inkasserade utdelningar Januari
Utdelningar jan 2017Utdelningar jan 2016
Travelers Companies Inc. (TRV)30,42 SEKTravelers Companies Inc. (TRV)20,54 SEK
Telus Corporation (T.TO)98,07 SEKTelus Corporation (T.TO)81,10 SEK
Geniun Parts Co. (GPC)35,91 SEKGeniun Parts Co. (GPC)26,3 SEK
Wal-Mart Stores Inc. (WMT)40,96 SEKWal-Mart Stores Inc. (WMT)25,14 SEK
PepsiCo, Inc. (PEP)47,66 SEKPepsiCo, Inc. (PEP)29,85 SEK
Philip Morris Int. Inc. (PM)56,66 SEKPhilip Morris Int. Inc. (PM)43,26 SEK
Walt Disney Co. (DIS)110,91 SEKWalt Disney Co. (DIS)24,14 SEK
Realty Income Corp. (O)45,28 SEKRealty Income Corp. (O)81,67 SEK
Bank of Nova Scotia (BNS)54,76 SEKBank of Nova Scotia (BNS)38,00 SEK
Boston Pizza Royalties. (BPF.UN)62,19 SEKT. Rowe Price Group Inc. (TROW)21,87 SEK
Northwest Healthcare. (NWH.UN)40,77 SEKUnion Pacific Corp. (UNP)41,64 SEK
Totalt jan 2017623,59 SEKTotalt jan 2016433,51 SEKTotala utdelningar för januari 2017: 623,59 SEK

En bra start på 2017! Utdelning från hela 11 stycken olika företag och en ökning i procent mot januari förra året på totalt 43,8%! Inte någon rekordstor summa, men summan täcker till exempel kostnaderna för både bredband och mobiltelefon för januari. Inte helt fel! Riktigt kul att se att summan ökat så mycket sedan förra året också. Såklart bidrar både nya inköp och en högre dollarkurs till den fina utvecklingen, men även stadiga utdelningshöjningar från bolagen hjälper till.


Kollar vi i tabellen nedan där jag jämför månaderna för tidigare år med varandra så kan vi se att 2017 börjar riktigt bra. En förhoppning är att staplarna för 2017 (de gröna) skall vara högre än 2016 under årets alla månader. Vad man också kan utläsa från tabellen nedan är att snart börjar den riktigt utdelningssäsongen. Som ni ser väntas både mars och maj att bli riktigt bra månader för mig. Det skall bli riktigt kul att sammanställa utdelningarna under våren!utdelningar per månad januari 2017


Mitt lilla frö fortsätter att växa, sakta men säkert. Jag satsar ju som sagt hårt på utdelningstillväxt med mina innehav och jag tycker redan att det börjar synas i resultatet. Kollar man i listan ovan med vilka aktier som gav utdelning under månaden så kan man se att jag under föregående år inte fyllt på med särskilt många nya aktier i bolagen. De har alltså lyckats växa organiskt (utan hjälp av nytt kapital), vilket är det absolut bästa med utdelningsinvestering om du frågar mig. Att få högre lön utan att behöva arbeta något extra är en grym känsla. Det enda jag har gjort är att investera i stora, stabila bolag med goda tillväxtmöjligheter. Det skall bli extremt kul att se utvecklingen om ett par år när snöbollen är ännu större!

I nedan tabell så kan ni se hur den totala utdelningen har utvecklat sig per år sedan starten i januari 2015.


totala utdelningen per år sedan starten i januari 2015


Mitt mål för helåret är som sagt att inkassera totalt 16 000 SEK i utdelning. Årets första utdelning landade som bekant på 623,59 SEK och det uppfyller 3,9% av målet. Då en stor del av mina aktier är svenska bolag så är månaderna mars - maj såklart starka utdelningsmånader. Dessa månader kommer att ge en fingervisning på hur sannolikt det är att jag klarar årets mål. Det kommer alltså bli extremt spännande att sammanställa utdelningarna för mars, april och maj. Årets utdelningsmål innebär en procentuell ökning på 44,8% jämfört med 2016. Visst målet är tufft uppsatt, men jag tror man behöver tufft ställda mål för att pressa sig till sitt yttersta. Det kommer krävas ett riktigt bra nysparande, återinvestering av alla utdelningar och en organisk tillväxt av utdelningen upp mot 10%. Förhoppningsvis hjälper den tuffa målsättningen mig att nå min dröm om ekonomiskt oberoende tidigare.


Ni kan följa alla utdelningsrapporter och jämföra resultatet mellan månaderna på sidan Utdelningar här ovan.

Missa inga inlägg framöver! Anmäl dig till mitt nyhetsbrev här.Stöd bloggen genom att dela detta:Photo Credit: pixabay


*Innehåller affiliatelänkar

11 kommentarer:

 1. Fin start på året! GPC och BNS är två bolag jag vill ha i min portfölj.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Dividendbomber!

   Börjat mycket bra! Bara att hoppas att det håller i sig. Håller med om att de är fina bolag!

   Må väl och lycka till framöver!

   Radera
 2. Hej Utdelningsstugan! Din blogg är väldigt inspirerande och nyttig att läsa om utdelningsinvestering. Började själv med aktier föra året i Maj och inkasserade 100kr jämnt för januari :) kul att snöbollen börjat rulla lite. Tänkte på dina grafer den med staplar för utdelningar per månad hur gjorde du dem?

  Mvh Marcus

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Marcus!

   Tack för din kommentar! Riktigt roligt att höra att det man skriver inspirerar! Grymt kul också att du själv kommit igång med investeringarna. Kriga dig igenom de första åren bara så kommer det att börja gå undan sedan!

   Grafen du pratar om har jag gjort i excel. Vet inte riktigt hur jag skall förklara hur dock. Jag har gjort 3 kolumner, en för varje år och sedan 12 rader med månader och sedan bara skapat et tabell av det.

   Hoppas du förstod min "förklaring". Må väö och stort lycka till framöver!

   Radera
 3. Tjosan!
  Mycket fin sammanställning av utdelningarna i Januari. Som jag tidigare nämnt tycker jag om din strategi att ha många ägg i korgen.

  Vad är anledningen till att Realty Income delade ut mindre för dig Januari i år jämfört med förra året?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Kronantillmiljonen!

   Tack för kommentaren och de vänliga orden. Skall bli kul att utvärdera strategin om ytterligare ett par år.

   Anledningen till det hittar du i det här inlägget: https://utdelningsstugan.blogspot.se/2016/10/senaste-transaktionerna-6-oktober.html. Valde att sälja halva innehavet i Realty Income till förmån för andra högutdelare. Motiveringen hittar du via länken.

   Må väl!

   Radera
 4. Hej du! Tack för en grym blogg!
  Alltid lika roligt när man ser att du har lagt upp ett nytt inlägg! Kul att du fått din snöboll i så stor rullning på så kort tid! Fortsätt som du gör du är en stor inspiraton! :)

  Men du? Använder du något speciellt program när du räknar ut hur stor del i ett bolag du har i % av hela ditt totala aktiekapitall? Eller hut gör du de? :)

  Mvh jimmy!

  SvaraRadera
 5. Hej du! Tack för en grym blogg!
  Alltid lika roligt när man ser att du har lagt upp ett nytt inlägg! Kul att du fått din snöboll i så stor rullning på så kort tid! Fortsätt som du gör du är en stor inspiraton! :)

  Men du? Använder du något speciellt program när du räknar ut hur stor del i ett bolag du har i % av hela ditt totala aktiekapitall? Eller hut gör du de? :)

  Mvh jimmy!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Jimmy!

   Tack för din kommentar och de vänliga orden! Det är riktigt kul att höra att det man skriver uppskattas! Så stort tack!

   Jag använder Excel för det du efterfrågar. Aktuella kurser får jag från "Google finance" och sedan delar jag ett specifikt bolags värde med det totala värdet för portföljen för att få fram den procentuella andelen.

   Må väl och lycka till!

   Radera
 6. Hej Utdelningsstugan !
  Har följt din blogg sedan årskiftet och det var bland annat din blogg som fick mig till att börja spara i aktier och fonder istället för det livlösa bankkontot.

  Har en fråga angående Saltängen Property Invest (SAPIAB) som jag tycker verkar vara intressant som en svensk utdelningsaktie. 2016 hade de fyra utdelningar under året och det är ingen jätte dyr aktie per post. Är det ett företag du själv skulle kunna investera i ? Har inte satt mig in i riktigt i hur man ska gå till väga med analys av mindre företag känns lite risky för min del som den nybörjare jag är att putta in större kapital.
  Superintressant blogg du driver, kul att följa din resa ! =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Alexander!

   Tack för de vänliga orden! Riktigt kul att höra att man kan inspirera folk till att spara och investera!

   Vad gäller Saltängen så är det ett bolag som jag själv inte äger och inte skulle investera i. Du kan se hela min portfölj på fliken portfölj här ovan. Det är ett för litet bolag med för hög risk för mig. Som jag förstår det så äger de endast 1 fastighet som de hyr ut till ICA. Bolaget saknar dessutom historik och som man kan läsa i mina investeringskriterier (http://utdelningsstugan.blogspot.se/2016/08/mina-investeringskriterier.html) så vill jag gärna se en god historik på flera punkter vilket inte Saltängen kan visa upp (ännu?).

   Må väl och lycka till framöver!

   Radera