söndag 28 februari 2016

Varför är jag utdelningsinvesterare?

16

Därför är jag utdelningsinvesterare. Leva på utdelningar.Jag är en person som har väldigt lätt för att snöa in mig på olika saker. När jag väl hittar ett nytt projekt eller aktivitet så vill jag nästan alltid ägna all min vakna tid åt det. Det är inte ovanligt att jag ligger sömnlös och funderar på hur jag skall kunna göra saker bättre eller mer effektivt även på natten. Jag har hittills provat många olika saker under mitt 26 år långa liv. Den gemensamma nämnaren och drivkraften för de olika aktiviteter jag hållit på med det senaste åren är att försöka tjäna pengar och att en dag kunna bli ekonomisk oberoende.
Läs mer »

onsdag 24 februari 2016

Portföljuppdatering Februari 2016

4
Då var det dags att redovisa hur portföljen ser ut nu sedan senaste uppdateringen. 

Jag tänker uppdatera min portfölj i slutet av varje månad för att spegla aktuella innehav. Jag kommer även följa portföljvärdet, vilket egentligen är ointressant för mig som utdelningsinvesterare. Jag gillar dock siffror och statistik så jag tänker att det kan vara kul att följa även portföljvärdet och på så sätt kunna följa totalavkastningen för portföljen.

Läs mer »

onsdag 17 februari 2016

Senaste köpen

0
Det har varit lite turbulens här i den annars så lugna stugan. I stugan gillar man att luta sig tillbaka och sakta men säkert se utdelningarna trilla in på kontot. Att se utdelningarna hela tiden växa sig större och att en dag kunna leva på dessa utdelningar i form av passiv inkomst är målet. 

Läs mer »

fredag 12 februari 2016

Senaste försäljningen

2
Då har dagen kommit som man fruktat och helst velat undvika sedan bloggen startade. Första försäljningen har inträffat! Det var i och med rapporterna som släpptes under förra veckan som det börjades att funderas ordentligt här inne i stugan om hur vida ett specifikt bolag skulle få vara kvar i portföljen eller inte. Svaret blev som ni säkert räknat ut i och med att detta blogginlägg skapats "nej".
Läs mer »

onsdag 10 februari 2016

Intäkter / Sparande Januari 2016

2

Då var det dags att redovisa intäkterna och sparandet för Januari här i stugan.

Anledningarna till att jag vill redovisa detta i min resa är några stycken. En anledning är att jag vill visa att man inte behöver ha en superhög månadslön för att lyckas nå ett ekonomisk oberoende. Jag själv tjänar runt 26 000 kronor brutto i månaden och det är antagligen en lön som många kan relatera till.
Läs mer »

fredag 5 februari 2016

Utdelningar Januari 2016

7
Sammanställning av inkasserade utdelningar i December 2015Då har mörka och kalla januari avklarats och det är dags att redovisa utdelningarna som har ramlat in under månaden. Januari har varit en ganska så dyster månad på flera sätt. Börsen har öppnat i en nedåtgående trend vilket i och för sig inte nödvändigtvis behöver anses vara negativt som jag redan diskuterat en del i mina senaste inlägg. Antalet soltimmar per dag har varit lätta att räkna och ännu lättare att räkna de som man har lyckats vara ute och få beskåda mot sin hud. Dessutom har det uppstått lite problematik på arbetet och det verkar som att min potentiella löneförhöjning uteblir.
Läs mer »

onsdag 3 februari 2016

Senaste köpen

10
Nu var det dags att redovisa månadens inköp i Sverige. Som jag tidigare har nämnt så sker dessa inköp lite mer på autopilot än inköpen i Amerika. 

andra delen av min strategi så beskrev jag hur jag utnyttjar minicourtaget hos Avanza för att kunna köpa flera olika aktier varje månad. Det optimala
Läs mer »