söndag 29 januari 2017

Senaste transaktionerna 29 Januari

10

Senaste transaktionerna i Januari för utdelningsstugan
Med tanke på att det i veckan var löning så har jag, trots att jag var på semester i Spanien, inhandlat lite nya friska aktier till portföljen. Jag köper varje månad aktier för det kapital jag lyckas spara undan från mitt lönearbetet. Jag handlar även för de utdelningar jag inkasserat under månaden. Över tid skall det hjälpa mig att bygga upp en stark pengamaskin som man i framtiden inte behöver tillsätta nytt kapital till. Den skall helt enkelt växa av sig själv och dessutom betala ut pengar till mig som täcker mina kostnader.
Läs mer »

tisdag 24 januari 2017

Min aktiebevakningslista Januari

14
Utdelningsstugans bevakningslista December aktieköp. #uppesittarkväll.
Äntligen är det dags för ny lön! Det känns verkligen som att det var längesedan nu som man fick chansen att fylla på i sina aktier. I samband med varje ny löning så brukar jag presentera vilka aktier jag har lite extra bevakning på inför månaden. Det kan vara både befintliga innehav som jag eventuell är sugen på att vikta upp lite mer än vanligt eller också helt nya innehav som jag fått upp ögonen för. Detta inlägg skriver jag ifrån ett soligt Spanien så med största sannolikhet kommer jag att missa #uppesittarkvällTwitter och live på Youtube.Tur att man kan kolla ikapp på Philip och Niklas direktsändning på Youtube då det brukar vara riktigt bra underhållningsvärde.

Läs mer »

onsdag 18 januari 2017

Mål 2017

18
Då är vi alltså inne på andra året som bloggare och det har blivit dags att sätta upp nya mål inför 2017. 2016 var ett riktigt bra år på många sätt, men jag nådde bara upp till 2 av de 4 mål som jag satt upp för helåret. Med det i åtanke så kanske man tänker att jag kommer lägga ribban lite lägre inför 2017, men då tänker man fel..
Läs mer »

söndag 15 januari 2017

Utdelningstillväxt - Helåret 2016

26
Utdelningstillväxt tredje kvartalet 2016
Hoppas att ni har en härlig söndagsmorgon där ute i stugorna. Själv mår jag alldeles utmärkt. Jag har denna morgon roat mig med att räkna på portföljen utdelningstillväxt för 2016. Alltså den organiska tillväxten som portföljen har fått genom utdelningshöjningar. Att hålla koll på utdelningshöjningar och utdelningstillväxt tycker jag är nästa lika roligt som att räkna på inkasserade utdelningar. Den organiska utdelningstillväxten är en mycket viktigt del i min långsiktiga strategi att en dag kunna leva på utdelningar.
Läs mer »

onsdag 11 januari 2017

Intäkter och Sparande December 2016

8
Sammanställning av intäkterna och sparandet i November
Tiden går verkligen fort och vi är redan 11 dagar in på det nya året. Det är därmed hög tid att redovisa mina intäkter och mitt sparande för december 2016. I början av året släppte jag mitt årsbokslut och där var decembers intäkter och sparande inkluderat, men här kommer det alltså presenterat lite mer i detalj. Jag kan konstatera att det blev ytterligare en riktigt bra månad!
Läs mer »

söndag 8 januari 2017

Söndagsläsning 8 Januari

6
Söndagsläsning - bästa blogginläggen från veckan som gått
Vi är nu över en hel vecka in på 2017 och börsåret har ju börjat betydligt lugnare än 2016. Visst känns det behagligt, men det hade varit trevligt med en nedgång så att man fick chansen att snitta ner sig i ett par innehav. Jag har verkligen ingen aning om hur börsen kommer gå under 2017. Det jag vet däremot är att jag kommer fortsätta att vara fullinvesterad oavsett vad som händer och fortsätta att handla aktier varje månad för så mycket pengar det bara går. Alla utdelningar kommer att återinvesteras (förhoppningsvis fler än förra året) och jag kommer försöka spara så mycket jag kan av lönen för att avsätta så mycket kapital som möjligt till aktieportföljen.

Läs mer »

torsdag 5 januari 2017

Inkasserade Utdelningar December 2016

16
Sammanställning av inkasserade utdelningar i December 2016
Första året som bloggare är avklarat och detta blir den totalt 13:e utdelningsrapporten sedan starten. Förhoppningsvis blir det många fler framöver, men det känns helt klart som en milstolpe att jag bloggen överlevt sitt första år. Bloggen har faktiskt inte bara överlevt utan min motivation är starkare än någonsin, inte minst tack vare dessa utdelningsrapporter där man man se hur mycket utdelningarna har växt sedan året innan.
Läs mer »

söndag 1 januari 2017

Utdelningsstugans Bokslut 2016

15
Årsbokslut 2016 för Utdelningsstugan. Sammanställning av ekonomin och utvärdering av målen för året.
År 2016 har verkligen varit ett fantastiskt år på så många sätt! Jag har startat denna bloggen och nu drivit den i mer än ett år! Det var knappt något man vågade hoppas på för ett år sedan. Jag har fortsatt med utdelningsstrategin som jag utstakade 2015 och det känns som att nu har verkligen snöbollen börjat rulla ordentligt. Jag är ännu inte tillräckligt nära mitt slutmål för att kunna se ljuset i tunneln, men jag känner att jag redan kommit en god bit på vägen!
Läs mer »