Utdelningar

Här ser ni mina totala utdelningar sedan starten. Jag började investera "på riktigt" först 2015 och hade då ett ingående kapital på ca 100 000 SEK. Från och med December 2015, då bloggen startades, finns rapporterna hyperlinkade för varje månad här nedan. Utdelningarna är i SEK och inklusive källskatt eftersom jag räknar med att få tillbaka de kronorna vid senare tillfälle. Följ med i min resa mot att en dag kunna leva på utdelningar!

2015 Utdelningar


Januari - 0
Februari - 205,04
Mars - 567,03
April - 1424,62
Maj - 2181,90
Juni - 673,32
Juli - 263,36
Augusti - 285,74
September - 289,54
Oktober - 402,06
November - 528,69
December - 352,19

Totalt 2015 - 7173,49


2016 Utdelningar


Januari - 433,51
Februari - 370,20
Mars - 1848,69
April - 521,85
Maj - 2890,50
Juni - 1164,93
Juli - 810,81
Augusti - 387,78
September - 466,25
Oktober - 508,04
November - 571,97
December - 1072,10

Totalt 2016 - 11 046,98


2017 Utdelningar

Januari - 623,59
Februari - 501,74
Mars - 1419,94
April - 2386,02
Maj - 5200,67
Juni - 633,31
Juli - 1136,93
Augusti - 648,29
September - 1313,08
Oktober - 903,32
November - 1238,07
December - 943,31

Totalt 2017 - 16 948,37


2018 Utdelningar

Januari - 790,31
Februari - 583,76
Mars - 4431,51
April - 2531,44
Maj - 
Juni - 
Juli - 
Augusti - 
September - 
Oktober - 
November - 
December - 


Totalt 2018 - 8 337,02


Erhållna utdelningar per månad sedan start:Tabell över utdelningsstugans utdelningar per månad sedan start
Utdelningar per år:


Utdelningar per år sedan starten med utdelningsinvestering


21 kommentarer:

 1. Fantastic results for your first year dividend investing.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Thanks investment Hunting!

   Your results are amzing and I cant wait until i hit such big numbers as you are!

   /Utdelningsstugan

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 3. Ser att du har utdelningar varje månad,har oxå börjat med utdelningar o läser mkt om det bl.a. Här på din sida,men hittar inte mer än tre-fyra bolag som delar ut två ggr om året o knappt nån spm delat ut på hösten,måste man köra utländska akter för att få ihop på alla månaderna,vill iallafall ha varann månad,har du några tips på svenska aktier?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Mårten,

   Tack för din kommentar. Att ha utdelningar varje månad är trevligt, men ingenting som jag strävar efter. Det helt klart viktigaste är att det är bra och stabila bolag som kommer att fortsätta dela ut pengar och höja utdelningen under lång tid. Det är mycket vanligare att bolag delar ut pengar flera gånger per år i USA. Vanligast är att de delar ut en gång varje kvartal. Vill du absolut ha svenska bolag som delar ut minst 2 gånger per år så har du ju både ABB och Atlas Copco i min portfölj. Sedan tror jag också att Telia från och med i år delar ut en gång på våren och en gång på hösten. Som sagt jag rekommenderar att du väljer bra bolag istället för att försöka hitta bolag som passar in med utdelning och månad.

   Må väl och lycka till framöver!

   Radera
 4. Hejsan

  Ser att du och jag ligger liknande i utdelningar, hade runt 7400 förra året. I år är målet 13 000, och förhoppningsvis når jag målet :)
  Satsar också mest på svenska utdelare, med en liten klick amerikanska utdelare som extrakrydda så att säga.

  Tryggpension

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Trygg Pension!

   Kul att du kommenterar! Då är vi ganska lika i vår utdelningsfilosofi. Önskar dig lycka till att klara målet!

   Må väl!

   Radera
 5. Hej! Trevlig blogg! Vi har många idéer och tankar gemensamt ser jag nu när jag läser din blogg :) Hittade hit idag för första gången.
  Jag funderar på om du vet om det finns någon funktion på Avanzas hemsida där man kan se framtida, kommande utdelningar? Som det är nu har jag bara hittat en funktion där man ser föregående års utd.
  Skulle vara trevligt om man kunde se vilka utdelningar som komma skall månad för månad framöver..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Danne!

   Kul att du hittat bloggen och att du tycker om den. Riktigt trevligt att läsa att du tänker som mig kring investeringarna.

   Vad gäller utdelningarna så kan man på Avanza se kommande utdelningar för sina svenska aktier i en meny under mitt konto. Nu är ju dock utdelningssäsongen i stort sett över så inga aktier syns där nu tills nästa års utdelningar presenteras. Vad gäller utländska bolag har Avanza inte någon funktion för att se kommande utdelningar där just nu.

   Ha en fortsatt skön söndag!

   Radera
  2. Hej Danne!

   Kul att du hittat bloggen och att du tycker om den. Riktigt trevligt att läsa att du tänker som mig kring investeringarna.

   Vad gäller utdelningarna så kan man på Avanza se kommande utdelningar för sina svenska aktier i en meny under mitt konto. Nu är ju dock utdelningssäsongen i stort sett över så inga aktier syns där nu tills nästa års utdelningar presenteras. Vad gäller utländska bolag har Avanza inte någon funktion för att se kommande utdelningar där just nu.

   Ha en fortsatt skön söndag!

   Radera
 6. Ser ut att rulla på bra på din snöboll. Är mitt första år med aktier. Men undrar hur du gör diagrammen utdelning per år och erhållna utdelningar per månad sedan start?

  Mvh Marcus

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Marcus,

   Tack för din kommentar och de vänliga orden. Jag använder mig av helt vanliga Windows Excel för att föra statistik och göra diagrammen ovan. Jag använder mig av den gamla hederliga offline-varianten, men jag har sett många som gör snygga diagram i Googles egna Excel kalkylark, länk: https://docs.google.com/spreadsheets/u/0/.

   Hoppas ovan svar hjälpte dig!

   Må väl och ha en fortsatt fin kväll!

   Radera
 7. Hej,

  Om jag tolkar din siffror rätt ligger du på drygt 2,6% i utdelningsprocent fram tom 31/10 i år. Vad är ditt mål? Har du något mål på vilken procent du ska ligga på gällande utdelningar?

  Kul att följa din utveckling!

  Mvh
  Mikael

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Mikael,

   Jag siktar något högre än så, men eftersom jag satsar mycket på utdelningstillväxt så blir ju ofta direktavkastningen lidande. Jag satsar ju långsiktigt så direktavkastningen är inte superviktig nu, utan det viktigaste är totalavkastningen och den tror jag kommer se riktigt bra ut på ett par års sikt.

   Har egentligen inget uttalat mål vad gäller direktavkastning, men jag vill gärna att utdelningstillväxten för portföljen ligger över 10%. Ett riktigt tufft mål, men hade varit grymt om det gick vägen.

   Kul att du gillar bloggen. Må väl!

   Radera
 8. Hej Utdelningsstugan, jag undrade om du har möjlighet att redovisa ditt aktuella totala innehav och procentuella utdelning här? Förstår om du inte vill eller om det inte passar, men jag tycker det vore intressant att se.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Tack för din kommentar. Jag redovisar hela min portfölj och dess värde på fliken brevid här som är kallad "Portfölj". Äger just nu 40st bolag och har ett portföljvärde på 430 000 SEK om man drar bort belåningen. Avkastningen på portföljen redovisas endast en gång per år och går att hitta i mitt årsbokslut som släpptes för ett par veckor sedan. Avkastningen för 2016 blev 19,6% inkl utdelningar.

   Må väl!

   Radera
 9. Hej
  Tack för att du delar med dig av din aktiefilosofi. Jag gör något liknande men kryddar min portfölj med 15-20% förhoppningsaktier som har chans att växa snabbare än de stora tunga utdelningsbolagen. Ett medvetet högt risktagande.

  Jag vill även passa på att dela med mig av min plan för sparande. Jag sparar så mycket jag kan nu under 5 år. Undan för undan köper jag fler aktier och återinvesterar alla utdelningar. Jag kommer uppleva en första boost i min månadsekonomi efter 5 år när jag slutar månadsspara i aktier. År 5-10 kommer jag inte spara längre från min månadslön, men fortsätter återinvestera utdelningarna.
  Boost nummer två kommer jag uppleva från år 10 och framåt då jag planerar att ta ut hälften av direktavkastningen för konsumtion samtidigt som jag återinvesterar den andra halvan. Planen är att fortsätta så livsvarigt.

  Värt att tänka på är att en ökad statslåneränta eller ändrade regler för ISK kan kullkasta planerna totalt. Går statslåneräntan upp kommer skatten på ISK att öka, man bör nog kolla detta minst varje år och byta kontotyp vid behov. Ökar skatten på ISK till 2-3% är det samma storleksordning som utdelningen i många bolag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Tack för din kommentar och de värmande orden.

   Tack också för att du delar med dig av din strategi och plan. Det låter som ett väldigt spännande upplägg och det borde vara motiverande att veta att du bara göra 5 riktigt svettiga år och sedan redan börja ta del av slitet!

   Må väl och ett stort lycka till!

   Radera
 10. I'M TOTALLY CURED OF HIV FROM DOCTOR JAMES HERBAL MEDICINE   Does anyone still doubt natural herbs? I've seen the great importance of natural herbs and the wonderful work they have done in people's lives. I wonder why people still spend their money on surgery, injections and drugs each time they are sick. Natural herbs can cure all kinds of illness including herpes,Cancer,Vaginal burning, diabetics, asthma,EBV, HIV, hepatitis,Enlargement, etc. I've seen it with my own eyes. I was Cured of Hiv/aids and my aunt and her husband were cured from herpes by Dr James who uses natural herbs to cure different kinds of illness. Even Dr James proved to the whole world countless times that natural herbs can cure all kinds of diseases and he cured countless people using natural herbs. I know it is hard to believe but am a living testimony. He prepared herbal medications and sent it to me through DHL COURIER DELIVERY SERVICES and I took it as he instructed. 11days later, I went to the hospital to do a checkup, the result came out and I tested NEGATIVE. There is no harm in trying herbs, it will only get you cured from what you are, so why don't you give herbs a try and see its effectiveness..His herbal medicine it's easy to drink with no side   Contact Dr James on Email .... drjamesherbalmix@gmail.com..

  SvaraRadera