tisdag 29 november 2016

Senaste transaktionerna 29 November

15

Senaste transaktionerna i November
Varje månad som ni säkert känner till vid det här laget så handlar jag nya aktier för de pengar jag lyckas spara undan varje månad. Eftersom det i torsdags var en ny #uppestittarkväll så betyder det att lönen landade på kontot i fredags och det innebär att det fanns nytt friskt kapital tillgängligt för investeringar. Anledningen till att jag skriver "fanns" är just för att pengarna redan är borta och investerade enligt presentationen nedan.
Läs mer »

söndag 27 november 2016

Söndagsläsning 27 November

3
Söndagsläsning - bästa blogginläggen från veckan som gått
Hoppas ni har det bra ute i stugorna. I Utdelningsstugan så har man idag julpyntat och plastgranen, som mäter ca 50 cm från plastfot till stjärna, står fint pyntad snett till vänster om mig samtidigt som jag skriver detta inlägget. Julstämningen är som ni hör på topp!

Läs mer »

torsdag 24 november 2016

Min aktiebevakningslista inför December

9
Utdelningsstugans bevakningslista inför December aktieköp. #uppesittarkväll.
Då var det dags för ytterligare en #uppestittarkväll i kväll! Ni som lyssnat på podden PrataPengar eller hängt med på Twitter och hashtagen #uppesittarkväll vet vad det handlar om. Det är alltså en kväll när man innan löningen sitter och diskuterar vilka aktier som ser extra intressanta ut att köpa in denna månaden. Jag brukar inför uppesittarkväll bjuda på min egna spaning och så gör jag även denna gång.

Läs mer »

söndag 20 november 2016

Söndagsläsning 20 November

4
Söndagsläsning - bästa blogginläggen från veckan som gått
Ytterligare en vecka lider mot sitt slut och nästa vecka väntar redan en ny lön. Tiden går grymt snabbt tycker jag, på både gott och ont såklart. Dels så betyder det ju att tiden tills man når ekonomiskt oberoende kommer allt närmare, men samtidigt vill man ju att tiden skall gå långsamt så man hinner med så mycket så möjligt idag också. 

Läs mer »

onsdag 16 november 2016

Filmserie - Att Leva På Utdelningar

19
Utbildningsserie i filmformat skapad av Utdelningsstugan om utdelningsinvestering och att leva på utdelningar.
God onsdagsförmiddag på er! Som ni säkert vet så släppte jag, tre lördagar i följd, en ny film som handlade om "Att leva på utdelningar". Jag tänkte i detta inlägg sammanställa filmerna i ett blogginlägg och dessutom komplettera med information som jag tycker är viktig och nödvändig för en utdelningsinvesterare. Filmerna får gå under kategorin utbildning, men jag hoppas även att övriga läsare skall uppskatta inlägget.
Läs mer »

fredag 11 november 2016

Sparande Oktober

14
Sammanställning av intäkterna och sparandet i Oktober
Oktober bjöd på precis det som oktober skall bjuda på, regn, rusk och kyla. November har börjat på liknande sätt fast regnet är utbytt mot snö i stora delar av landet. Därmed så har också cykeln fått gå in i sin vintervila. Jag cyklar endast fram tills det blir is på vägarna. Förra året cyklade jag hela vägen fram till 23:e december, men i år är vädret alltså lite styggare. Det gör också att mina kostnader ökar lite under vinterhalvåret då jag måste investera i ett busskort.

Läs mer »

söndag 6 november 2016

Söndagsläsning 6 November

4
Söndagsläsning - bästa blogginläggen från veckan som gått
Ytterligare en vecka har passerat och det har blivit dags att dela med sig av de bästa länkarna från veckan som gått. Under helgen har det varit kroppsarbete på agenda och vädret har verkligen bjudit på sitt bästa motstånd. Ösregn hela dagen igår och idag snö och kyla. Skönt att nu på eftermiddagen kunna sitta inne i den varma stugan och istället knåpa ihop detta inlägget.

Läs mer »

fredag 4 november 2016

Inkasserade Utdelningar Oktober

40
Utdelningsstugans sammanställning av utdelningar från aktier i Oktober
Då var det ny månad igen och därmed dags att sammanställa föregående månads inkasserade utdelningar! Dessutom så är det fredag och därför passar det extra bra tycker jag att sammanställa månadens roligaste inlägg. Aktieutdelningar är det som skall vara min primära inkomstkälla om ca 15 år när jag väljer att sluta arbeta så självklart är det både viktigt och intressant att hålla koll på hur utdelningen utvecklar sig månad för månad.

Läs mer »