onsdag 30 mars 2016

Portföljuppdatering Mars 2016

18
Då var det dags att redovisa hur portföljen ser ut nu sedan senaste uppdateringen. 

Jag tänker uppdatera min portfölj i slutet av varje månad för att spegla aktuella innehav. Jag gillar siffror och statistik så jag tänker att det kan vara kul att följa även portföljvärdet och på så sätt kunna följa totalavkastningen för portföljen.

Läs mer »

lördag 26 mars 2016

Tre byggstenar till din Utdelningsportfölj

10
Tre aktier som alla utdelningsportföljer borde innehålla
Lite som en uppföljning på förra veckans inlägg Utdelningsstugans nybörjarguide till att leva på utdelningar så tänkte jag i följande inlägg presentera tre aktier som jag tycker alla långsiktiga utdelningsportföljer borde innehålla.
Läs mer »

söndag 20 mars 2016

Utdelningsstugans nybörjarguide till att leva på utdelningar

25
Steg-för-steg-guide för att leva på aktieutdelningar
Har du också en dröm om att en dag kunna säga upp dig från ditt arbete och spendera din tid som du själv behagar? Utdelningsinvestering går ut på att utdelningarna som dina aktier genererar skall överstiga dina utgifter och på så sätt skall du kunna leva på dessa utdelningar. Hur gör man då för att en dag kunna lyckas med detta?

Läs mer »

tisdag 15 mars 2016

Utdelningshöjningar Sverige

16
Första kvartalet av år 2016 är i det närmsta förbi och alla mina svenska aktier redovisat sin utdelningsnivå för året. Jag tänkte att det kunde vara kul att sammanställa detta i ett inlägg för att kunna följa utvecklingen och se hur det gått.
Läs mer »

fredag 11 mars 2016

Intäkter / Sparande Februari

6

Då var det dags att redovisa intäkterna och sparandet för februari här i stugan.

Jag vill följa detta av några olika anledningar. Jag har idag en inkomst på ca 26 000 kronor i månaden och vill genom dessa inlägg och blogg visa att man inte behöver tjäna 50 000 kronor i månaden för att kunna få en bra passiv inkomst utöver sitt vanliga arbete i form att utdelningar.
Läs mer »

tisdag 8 mars 2016

Senaste Transaktionerna

2

Lönen har trillat in på kontot för februari månad och också en del utdelningar har ramlat in sedan senaste köpen. Dessa pengar skall ju genast ut och arbeta ihop mera utdelning till mig i framtiden. I förra veckan presenterade jag mina inköp på den svenska marknaden så nu har det alltså blivit dags att presentera månadens internationella inköp!
Läs mer »

fredag 4 mars 2016

Utdelning Februari 2016

7
Ytterligare en månad har passerat och här i stugan har vi summerat februaris utdelningar som trillat in. Stora delar av min vakna tid spenderas fortfarande på arbetsplatsen och kommer så göras i många år framöver. Varje månad som passerar tar mig dock ett litet steg närmare friheten och en dag kommer jag själv kunna bestämma vart mina dagar skall spenderas. Mer tid att sitta och ta det lugnt i stugan och fila på andra spännande projekt möjligtvis, det är för långt fram att sia om än så länge. 
Läs mer »

onsdag 2 mars 2016

Senaste Transaktionerna

10
Äntligen har ytterligare en månad passerat och en ny lön har ramlat in här i stugan. Vad passar då inte bättre än att genast sätta dessa pengar i arbete så att de i framtiden kan arbeta ihop ännu mer pengar till oss. Varje krona som jag investerar istället för att spendera idag kommer öka mitt kassaflöde imorgon och det är en otroligt skön känsla att se de passiva inkomsterna öka hela tiden. Snöbollen är i rullning, men genom att tillsätta nytt friskt kapital hela tiden hjälper vi den att rulla ännu fortare!
Läs mer »