onsdag 31 augusti 2016

Portföljuppdatering Augusti

10
Uppdatering av aktieportföljen augusti 2016
Det har blivit hög tid att uppdatera portföljen och portföljvärdet för augusti. Portföljen är själva motorn i min utdelningsmaskin och skall göra mig fri från lönearbetet. De utdelningar som portföljen genererar skall en dag betala för alla mina kostnader och på så sätt skall jag kunna titulera mig fri!
Läs mer »

onsdag 24 augusti 2016

Min aktiebevakningslista inför September

13
Utdelningsstugans bevakningslista inför Septembers aktieköp. #uppesittarkväll.
De som har hängt med på Twitter eller lyssnat på podden PrataPengar kan inte ha missat den "nya" hashtagen #uppesittarkväll. Kortfattat innebär det att man likt uppesittarkvällen innan julafton sitter och väntar på att pengarna från sitt lönearbete skall dimpa in på kontot den 25:e. Kvällen innan diskuterar man alltså vilka aktier som skall inhandlas för dessa pengar. Idag är det den 24:e augusti och det innebär att det dags för nästa #uppesittarkväll och Utdelningsstugan vill inte vara sämre än att delge vilka aktier som det har spanats lite extra på.
Läs mer »

måndag 22 augusti 2016

Senaste transaktionerna

6

Senaste transaktionerna, inköp Starbucks
Varje månad, som ni säkert vet vid det här laget, så köper jag aktier för de pengar jag lyckas spara ihop från lönen och de utdelningar som trillat in på kontot. I förra veckan presenterade jag mina inköp på den svenska marknaden så därför har det nu blivit dags att presentera månadens internationella inköp!
Läs mer »

tisdag 16 augusti 2016

Mina investeringskriterier

8
Mina kriterier när jag köper aktier. Skall en dag ta mig till ekonomisk oberoende i form utav utdelningar.
En mycken vanlig fråga jag får både här på bloggen och på Twitter är hur jag väljer vilka aktier jag skall investera i. Därför tänkte jag att det kunde vara bra med ett inlägg som förklarar just det. I detta inlägg kommer jag att gå igenom vilka parametrar hos ett bolag jag tar hänsyn till innan jag väljer att investera i det.
Läs mer »

söndag 14 augusti 2016

Intäkter/Sparande Juli

3

Redovisning för mina intäkter och mitt sparande för juli.Min semester rullar på och det är härligt att kunna ta det lugnt och endast göra det man själv vill med sin vakna tid. Jag har i dagarna spenderat väldigt mycket tid med min flickvän, cyklande, vänner och dessutom hunnit med att fila på en del inlägg till bloggen som kommer att presenteras framöver.
Läs mer »

onsdag 10 augusti 2016

Senaste transaktionerna

8
Månadens aktieinköp, bygger upp utdelningsportföljen.
Halva semestern har passerat och jag kan väl konstatera att vädret inte riktigt lever upp till förväntningarna. Regn tillsammans med orkanvindar verkar vara receptet här på västkusten denna sensommar. Trots detta så flödar det inspiration ur mig och det känns riktigt härligt att inte behöva tänka på det vanliga arbetet på dagarna. Nu är det bara planer och funderingar på bloggen, starta egna företag, tjäna pengar och nå mitt mål om att bli ekonomisk oberoende på så kort tid som möjligt. Roligt och motiverande!
Läs mer »

fredag 5 augusti 2016

Utdelningar Juli

12
aktie utdelningar i juli
Fredag och vad passar då inte bättre än att presentera månadens roligaste inlägg. Aktieutdelningar är det som skall vara min primära inkomstkälla om ca 15 år när jag väljer att sluta arbeta så självklart är det både viktigt och intressant att hålla koll på hur utdelningen utvecklar sig månad för månad.
Läs mer »

måndag 1 augusti 2016

Portföljuppdatering Juli 2016

13
Uppdatering av aktieportföljen juli 2016
Idag har jag min första semesterdag, men trots det så vaknade jag utan alarm vid 06:30. Det brukar ta ett par dagar innan kroppen hinner varva ner och vad passar då bättre än att redovisa hur portföljen ser ut nu innan börsen öppnar.
Läs mer »