söndag 31 januari 2016

Söndagsläsning 31/1

0
Då var ännu en vecka avklarad. Det har varit en intressant vecka på många sätt, för det första så har det satts käppar i hjulen på den tidigare nämnda potentiella löneförhöjningen som jag trodde väntade. Det var tråkigt, men det är bara att göra det bästa utav det och försöka uppehålla en så hög sparande grad som möjligt ändå. Det är motgångar som gör oss starkare va? Det kommer snart ett inlägg om hur sparandegraden blev för januari månad. 
Läs mer »

onsdag 27 januari 2016

Senaste köpen

0

Nu var det ett bra tag sedan jag handlade något på börsen så i och med lönen som ramlade in på kontot i Måndags tycker jag att det var dags. Marknaderna runt om har fortsatt varit skakiga så det är bara att tacka för det och ta chansen att köpa in sig billigare än vad man kunde göra månaden innan.

Läs mer »

söndag 24 januari 2016

Söndagsläsning 24/1

2
Då har ännu en vecka passerat. OMXS30 har fortsatt vara sur, men tog lite oturligt nog en sväng upp nu precis inför löningen. För mig personligen hade börsen gärna fått fortsätta att gå ner ett bra tag till då jag får möjlighet att snitta ner mig i de fina bolag jag äger.
Läs mer »

söndag 17 januari 2016

Söndagsläsning 17/1

2
Då har ytterligare en vecka passerat. Det alla ni 10-tal läsare måste ha funderat på sedan förra Söndagsläsningen är hur vida jag under veckan som gått cyklat till jobbet eller inte. Jag skall inte hålla er sömnlösa längre utan
Läs mer »

onsdag 13 januari 2016

Senaste köpen

2
Då var det dags att presentera månadens köp i Amerika. Marknaden i USA har precis som i Sverige varit sur det senaste, vilket öppnar upp för trevliga inköpspriser i flera fina bolag.

Oavsett marknadsläge så fortsätter jag att köpa månadsvis i kvalitetsbolag som år efter år fortsätter att tjäna pengar på sina varor/tjänster och som ökar sina vinster.
Läs mer »

söndag 10 januari 2016

Söndagsläsning 10/1

0
Årets första börsvecka resulterade i en nedgång på hela 6,78% för OMXS30. Utöver det har snön och kylan tagit ett stabilt grepp om staden där jag bor. Detta har lett till att cykeln fått gå på vinterledighet och ett busskort har inhandlats. Helt okej att kunna cykla fram till nyår tycker jag.

Nedan följer ett antal läsvärda artiklar från veckan som gått.

Läs mer »

lördag 9 januari 2016

Senaste köpen

0
Det har varit en turbulent börsöppning på det nya året. Jag precis som många utav mina bloggkollegor har under veckan plockat upp ytterligare ett par aktier i nedgången. Som utdelningsinvesterare gillar man nedgångar då man får möjlighet att köpa kvalitetsbolag till ett lägre pris och man får därmed mer utdelning för pengarna.
Läs mer »

tisdag 5 januari 2016

Inkomster / Sparande December 2015

0

Varje månad kommer jag att presentera mina inkomster och mitt sparande. Eftersom jag startade bloggen nu i december så kommer här första rapporten.

Jag vill redovisa dessa siffror av några få anledningar. För det första vill jag visa att man kan bli ekonomiskt oberoende vid en relativt låg ålder och utan att ha en jättehög månadslön. Jag själv tjänar runt 26 000 SEK brutto i månaden och kommer antagligen aldrig att nå upp till de riktigt hög lönerna.
Läs mer »

söndag 3 januari 2016

Min Strategi Del 2

2

 Jag presenterade nyligen Del 1 av min strategi som jag utformat för att kunna nå ett ekonomisk oberoende. Det inlägget handlade kortfattat om att uppnå en så hög sparandegrad som möjligt och på så sätt kunna sätta av så mycket pengar som möjligt för nya inköp i aktier varje månad. Har ni inte läst det första inlägget så hittar ni det här. Nedan följer en redogörelse för hur jag investerar, som är den andra delen av min strategi, för att kunna uppnå mitt långsiktiga mål. 
Läs mer »

lördag 2 januari 2016

Min Strategi Del 1

2


Jag har som mål att en dag kunna leva av mina utdelningar som mina aktier genererar. För att kunna förverkliga denna dröm har jag tagit fram en strategi som jag arbetar efter just nu. Jag har valt att dela in den i två olika delar, sparande och investering.
Läs mer »