söndag 31 januari 2016

Söndagsläsning 31/1

Då var ännu en vecka avklarad. Det har varit en intressant vecka på många sätt, för det första så har det satts käppar i hjulen på den tidigare nämnda potentiella löneförhöjningen som jag trodde väntade. Det var tråkigt, men det är bara att göra det bästa utav det och försöka uppehålla en så hög sparande grad som möjligt ändå. Det är motgångar som gör oss starkare va? Det kommer snart ett inlägg om hur sparandegraden blev för januari månad. 


Ytterligare nyheter den gångna veckan är att vi har börjat planera inför en resa till USA. Det var ett utav mina mål inför året att resa mera. Har kikat på lite olika flyg och boende alternativ. Smakar det så kostar det helt klart när man kikar på priser till New York, men jag har inte varit där tidigare så det känns absolut som att det är värt det. Om någon av de fåtal som lyckas hitta hit har något tips, speciellt på boende, så är jag mycket intresserad av att ta del av detta.


Jag skrev även ett inlägg om mitt senaste inköp i Microsoft under veckan. Utöver det har jag och sambon börjat spåna allt mer på det här med en sidoinkomst som var ytterligare ett mål för året. Får återkomma hur det går med det, men vi ligger allt närmare att registrera ett bolag och starta igång.

Nedan följer ett antal artiklar som jag funnit intressanta från veckan som gott.


Apples rapport
Fundamentalanalys kommenterar Apples rapport. Mycket intressant länsning. Apple är ju som bekant mitt största innehav och när man läser artiklar som dessa så förstår man varför.

Apple - försäljning vs finansiell ingenjörskonst
Pengabloggen bjuder på ytterligare en Apple analys. Som aktieägare försöker jag läsa så mycket jag bara kan och uppskattar verkligen de som tar sig tid att analysera rapporterna.

Kan jag leva på utdelningarna?
Utdelningsseglaren som ligger väldigt långt fram i sin resa mot ekonomisk oberoende bjuder på ett räkneexempel på hur långt hans utdelningar hade räckt om han lagt skorna på hyllan idag. Jag gillar dessa "hands on" exempel på hur verkligheten kan se ut för de som ligger ett antal år före mig.

Dagens rapporter
Chansar mest analyser kort men mycket effektivt veckans rapporter.

Hur ska man köra på en svängig väg?
Trygg framtid skriver ett mycket bra inlägg om temat hur man bör agera på börsen när aktiekurserna rör på sig.

Vad jag köper i bra och dåliga dagar
Gustav som har en blogg som ofta arbetar lite utanför min normala radar beskriver hur han agerar i börsens upp och nedgångar.

Hennes och Maurits helårsrapport 2015
Trygg framtid analyserar HM´s årsrapport.

Årets utdelningar
Jag älskar inlägg likt dessa. Nästintill bara siffror som är presenterade på ett enkelt och intressant sätt. Kolla in Utdelningsinvesterarens inlägg om hur bolagens utdelningar utvecklar sig under 2016. Jag är delägare i en hel drös av dessa bolag så listan är extra intressant.

Har de gyllene bågarna fått tillbaka sin glans?
Långsiktig investering bjöd på en bra analys av MCDonalds. Jag äger inte bolaget för tillfället, men det kliar alltid lite i köpfingret när man läser analyser likt denna.

Det kostar att tajma marknaden
Investerarens beskriver riskerna med att stå utanför marknaden och invänta en botten. Mycket läsvärt.

Avanza körde dessutom ett tema under veckan och fråga sina bloggare hur de agerar i rådande börsklimat. Nedan är de tre jag läst under veckan, det finns säkert fler som går att hitta genom Avanzas site.
Januari rea på börsen - Stefan Thelenius
Därför är jag en vinnare i raset - Petrusko
Hur ska man styra båten när havet stormar? - Christoffers aktieblogg

Tack för att ni tagit er tid och läst. Må väl och lycka till med era egna investeringar.

/Utdelningsstugan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar