fredag 30 september 2016

Portföljuppdatering September

14
Uppdatering av aktieportföljen september 2016
Ytterligare en månad har passerat och det har återigen blivit dags att uppdatera portföljen och portföljvärdet. Portföljen skall en dag generera tillräckligt med pengar för att jag skall kunna leva på aktieutdelningar. Låt oss ta en titt på hur portföljen utvecklats den senaste månaden.
Läs mer »

tisdag 27 september 2016

Senaste transaktionerna

12

Senaste transaktionerna i September
Det är dags att redovisa vilka aktier jag beslutat mig för att plocka in i portföljen efter #uppesittarkväll förra veckan. Det är otroligt kul att hashtagen får så mycket uppmärksamhet och det är alltid något/några nya aktier som man får upp ögonen inför. Har ni inte twitter redan så rekommenderar jag er att skaffa det för att hänga med bland alla aktietips som man får varje månad inför löning.
Läs mer »

söndag 25 september 2016

Söndagsläsning 23 Oktober

0
Söndagsläsning - bästa blogginläggen från veckan som gått
Dags för ännu en upplaga av söndagsläsning. Veckan som passerat har innehållit en hel del arbetstimmar, men också en hel del cykling och löpning. Jag längtar verkligen tills den dagen när man inte längre är beroende av lönearbete för att betala räkningarna. Angående cyklingen och löpningen är det något jag börjat ta tag i de senaste veckorna och anledningen till det är för att jag helt enkelt mår så mycket bättre när jag tränar. Det ger verkligen dubbelt så mycket energi tillbaka mot vad man gör av med enligt mig.

Läs mer »

lördag 24 september 2016

Aktieanalys av Handelsbanken

10
Aktieanalys av Handelsbanken i film -format
Då kommer här nummer två i min serie av aktieanalyser. Analyserna kommer att presenteras i videoformat och idag är det Handelsbanken som vi skall titta närmare på.

Läs mer »

torsdag 22 september 2016

Min aktiebevakningslista inför Oktober

8
Utdelningsstugans bevakningslista inför Oktober aktieköp. #uppesittarkväll.
Då var det dags för ytterligare en #uppestittarkväll! Ni som lyssnat på podden PrataPengar eller hängt med på twitter och hashtagen #uppesittarkväll vet vad det handlar om. För er andra kan man säga att det innebär att man likt uppesittarkvällen innan julafton sitter och väntar på den stora morgondagen. För oss aktienördar innebär denna stora dag att pengarna från lönearbetet dimper ner på kontot. Man sitter alltså under kvällen innan och tillsammans diskuterar vilka aktier man skall köpa under morgondagen. Idag är det den 22:e september och lönen planeras dimpa ner på de flestas konton redan imorgon och därför så kör man uppesittarkväll redan ikväll. 

Läs mer »

söndag 18 september 2016

Söndagsläsning 18 September

6
Söndagsläsning - bästa blogginläggen från veckan som gått
Förra veckans upplaga av söndagsläsning blev riktigt populär så därför tänkte jag köra ett inlägg även denna veckan. Här nedan följer ett antal briljanta blogginlägg från mina bloggkollegor.

Läs mer »

lördag 17 september 2016

Analys av Castellum

12
Jag tänkte köra en serie av aktieanalyser där jag analyserar de aktiebolag jag har i portföljen. Analyserna kommer att presenteras i videoformat, men självklart kommer jag även att fortsätta med mina "vanliga" inlägg i skrift också. 
Läs mer »

onsdag 14 september 2016

Senaste transaktionerna September

8

Senaste transaktionerna i September
Ni som följer mig och/eller hashtagen #uppesittarkväll på twitter vet att jag funderat på att plocka in några nya aktier i portföljen under September. Jag brukar varje månad allitd köpa ett gäng nya friska aktier för de pengar jag lyckas spara ihop från lönen och de utdelningar som inkasserats på kontot. Nu har det blivit dags att se vilken/vilka aktie jag föll för denna månaden.
Läs mer »

söndag 11 september 2016

Söndagsläsning 11/9

2
Söndagsläsning - bästa blogginläggen från veckan som gått
Ytterligare en vecka är på väg att ta slut och jag tänkte göra en comeback av mina söndagsläsningsinlägg. Anledningen till att jag skriver dessa inlägg är för att det finns så otroligt mycket kompetenta skribenter där ute och deras kunskap förtjänas att delas samtidigt som jag själv och ni läsare får lära oss en massa. Så kallad win-win.

Läs mer »

lördag 10 september 2016

Provar videoformat

8
God lördagsmorgon på er! Detta blir ett av mina kortaste inlägg hittills. Anledningen till inlägget är att jag jättegärna vill ha er feedback på formatet att presentera några av månadens rapporter i videoformat. Jag har inte sett denna typ av presentationer hos någon av mina bloggkollegor tidigare och jag tänker att det borde finnas en bra anledning till det.

Läs mer »

fredag 9 september 2016

Sparande Augusti

4

Redovisning för mina intäkter och mitt sparande för augusti.Äntligen fredag! Veckans absolut härligaste dag. Antagligen för att den ger en liten försmak av den frihetskänsla man suktar. En dag skall varje dag vara fredag och tiden spenderas som jag själv behagar. Förutom att det är fredag så har det även blivit tid att presentera hur mitt sparande gick i augusti.

Läs mer »

söndag 4 september 2016

Utdelningar Augusti 2016

12
Aktie utdelningar i augusti. 35,7% tillväxt från förra året!
Ytterligare en månad har passerat och det har blivit dags för mig att presentera de utdelningar som har trillat in här i stugan under augusti. Detta är helt klart mina favoritinlägg att skriva. Utdelningar är siffror svart på vitt och pengar som förs direkt över till mitt konto på Avanza utan att jag behöver lyfta ett finger. Det är svårt att argumentera mot långsiktig utdelningsinvestering när man månad efter månad och år efter år kan se växande siffror och ökade resultat.
Läs mer »