tisdag 28 februari 2017

Senaste transaktionerna 28 Februari

9

Senaste transaktionerna i Februari för utdelningsstugan
Dagarna flyger förbi och imorgon är vi redan inne i mars. Inte mig emot som verkligen längtar efter våren då jag, bland annat, skall börja cykla till jobbet igen. Efter löningen i fredags förra veckan så har jag självklart inhandlat en hel drös av nya friska aktier som presenteras här nedan.
Läs mer »

torsdag 23 februari 2017

Min aktiebevakningslista - Februari

8
Utdelningsstugans bevakningslista februari aktieköp. #uppesittarkväll.
Återigen har det blivit dags för #uppesittarkväll! En av månadens absoluta höjdpunkter för oss aktienördar när man får chansen att läsa massor av aktienalyser och hänga med i börs-snack på Twitter. Även Utdelningsstugan drar sitt lilla strå till stacken och i samband med varje ny löning så brukar jag presentera vilka aktier jag har lite extra bevakning på. Det kan vara både befintliga innehav som jag eventuell är sugen på att vikta upp lite mer än vanligt eller också helt nya innehav som jag fått upp ögonen för. Missa inte heller #uppesittarkvällTwitter och Niklas och Philip, från Prata Pengar, direktsända bevakning på Youtube.

Läs mer »

lördag 18 februari 2017

Intäkter och Sparande - Januari 2017

28

Sammanställning av intäkterna och sparandet i Januari
Dagarna springer iväg och det har verkligen blivit hög tid att redovisa mina intäkter och mitt sparande för januari. Det har varit fullt upp senaste veckorna då jag har börjat på ett nytt arbete och nu under några veckor inte kommer kunna lägga lika mycket tid på bloggen. Januari som brukar vara en tuff sparmånad för många, visade sig bli tuff även för mig..
Läs mer »

söndag 12 februari 2017

Varför investerar inte jag i spelbolag?

25
Varför investerar inte jag i spelbolag?
Det har varit en del diskussioner angående att investera i spelbolag det senaste. Den som uppmärksammade folk, inklusive mig själv, på diskussionen var Snåljåpen vars inlägg går att läsa här. Eftersom jag i min yngre karriär har provat på spel och sports-betting som ett sätt att tjäna pengar så tänkte jag kort skriva ner mina tankar här. Jag har redan visat att jag håller med Snåljåpen i hans resonemang på Twitter så flera av er kan säkert redan tänka er vart jag står i frågan. Jag kommer endast att kommentera sportsbetting och inte casino eftersom det är här jag har min erfarenhet.  Jag vill också passa på att varna att det här inlägget blir lite off-topic mot mitt vanliga tema på bloggen, men den som trots det vill läsa vidare får eventuellt lära känna mig lite bättre.
Läs mer »

tisdag 7 februari 2017

Inkasserade utdelningar - Januari 2017

11
Sammanställning av Inkasserade utdelningar i januari 2016
Mörka och kalla januari är avklarat och det är dags att redovisa utdelningarna som ramlat in på kontot under månaden. Januari har, om vi bortser från det mörka och kalla vädret, varit en riktigt bra månad. Flera av mina aktier har annonsera utdelningshöjningar, vilka bolag går att läsa i mitt söndagsläsnings-inlägg. Dessutom så har det varit en bra månad arbetsmässigt och jag och min sambo har varit en vecka på semester!
Läs mer »

söndag 5 februari 2017

Söndagsläsning 5 Februari

6
Söndagsläsning - bästa blogginläggen från veckan som gått
Välkomna till ytterligare ett inlägg av söndagsläsning där jag sammanställer de bästa blogginläggen från veckan som varit. Vi är nu redan inne i februari och det är en riktigt rolig period för oss utdelningsinvesterare då de flesta bolagen presenterar sina årsbokslut i denna perioden.
Läs mer »

onsdag 1 februari 2017

Portföljuppdatering - Januari 2017

11
Uppdatering av aktieportföljen januari 2017
Januari har redan passerat och det har återigen blivit dags att uppdatera portföljen och portföljvärdet. Planen är att portföljen en dag skall generera tillräckligt med utdelning för att jag skall kunna leva på aktieutdelningar. Låt oss ta en titt på hur portföljen utvecklats den senaste månaden.
Läs mer »