Om mig

Hej,

Till att börja med, tack för att ni tagit er tid att läsa lite om mig. Som ni vet har jag valt att vara anonym på bloggen, men trots det hade jag tänkt att försöka förklara lite om mig, min bakgrund och varför jag är en utdelningsinvesterare.


Jag är född år 1989 och kommer från en mindre ort i närheten av Sveriges näst största stad. I denna stad är jag numera både bosatt och arbetar. Jag växte upp i ett hem med en trygg familjesituation  och en bra ekonomi, inte jättebra, men tillräckligt för att kunna resa utomlands någon gång per år och få alldeles för mycket julklappar på jul. 


Min uppväxt har alltså varit god och jag har haft bra förutsättningar. Jag gick ur grundskolan med relativt bra betyg, motivationsbristen under gymnasiet begränsade mina möjligheter till de finaste utbildningarna på högskolorna, men fortfarande tillräckligt bra för de flesta utbildningarna i de stora städerna. Jag hade dock inte en aning av vad jag ville göra med mitt liv så när jag väl var klar med gymnasiet började jag arbeta i ett lager. Det var ett gott arbete med hyfsat betalt och det var här någonstans som man genom kollegorna började intresserade sig för aktier. Det var inte utdelningsinvestering som gällde på den här tiden utan nu gällde det att hitta "börsraketerna" som kunde göra 100% på några timmar.


Dessa tidiga aktieerfarenheter resulterade ju såklart i att man förlorade stora delar av sina hårt förvärvade slantar. Jag minns att aktier som Botnia exploration och andra gruvrelaterade aktier var populära och diskuterades flitigt på arbetsplatsen, liknande bolag var också stomen i min nystartade aktieportfölj och utgjorde 97% av portföljen. De sista 3% bestod av HM som mor min rekommenderat (om man ändå lyssnat på henne från början). Allt detta utspelade sig under 2008 och sedan när finanskrisen slog till 2008/2009 fick man lära sig den hårda vägen hur det är att vara tungt investerad i nynoteringar och förhoppningsbolag när till och med aktiekurserna i de stora bolagen rasade.


Efter detta tog aktieresan slut för den här gången och så gjorde kort därpå också mitt arbete i lagerlokalen. Jag visste fortfarande inte riktigt vad jag ville göra i mitt liv, men att arbeta i ett lager, det ville jag inte. Jag började efter en tid trots allt att studera på högskolan och sålde de fåtal aktier som fortfarande fanns kvar för att finansiera studierna. Dessa pengar räckte som ni förstår inte långt så studielån fick det också bli under de tre åren jag pluggade.


När utbildningen var avklarad och att jag fått arbete så tog återigen intresset för aktier fart. Nu skulle jag dock inte göra om samma misstag en gång till utan började söka efter alternativa sätt att investera i aktier på. Det dröjde inte länge innan man stötte på bloggare som 4020, Lundaluppen och Dividendmantra och efter det så var man såld. Det var utdelningsinvestering som gällde och här är vi idag. Jag ville en dag kunna leva på utdelningar!


Jag har inte skapat denna bloggen för att tillföra någon ny strategi eller information som inte redan finns. De bloggar som finns idag är fantastiskt bra och flera utav dem kan ni hitta i min blogglista här till höger. Jag har skapat bloggen för att jag själv skall kunna följa min utveckling, månad för månad och dessutom ge möjligheten till andra att följa min resa om någon nu skulle vilja det. Jag vill dessutom bli en del av den gemenskap som verkar finnas utdelningsinvesterare emellan. 


Väl mött och lycka till med era investeringar

/Utdelningsstugan

24 kommentarer:

 1. Såna där tabbar med förhoppningsbolag är inte roliga, men man får skriva upp det som läropengar och hoppas att man fått sig en läxa som man har nytta av resten av investeringskarriären. Kollar man din portfölj syns det att du lärt dig uppskatta riskspridning och utdelning!

  -- Max

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Max Utdelning!
   Ja du har helt rätt, det är precis så man måste se det. Det var en dyrköpt läxa, men man gör förhoppningsvis inte om den flera gånger. Tack för de fina orden om min portfölj, försöker bygga mig en stabil utdelningsmaskin och det känns som att man är på rätt väg.
   Imponerande summa utdelningar du kommit upp i nu på årsbasis. Skall bli kul att följa din fortsatta resa!

   /Utdelningsstugan

   Radera
 2. Hallå där!

  Snubblade över din blogg idag, ser fram mot att kolla igenom den och följa din resa:)

  MvH Pengaregn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Pengaregn!

   Tack för din kommentar. Skall bli kul att följa dig också!

   /Utdelningsstugan

   Radera
 3. Hej! Hittade till din blogg idag. Det låter som om vi har mycket gemensamt så det ska bli spännande att följa din resa på vägen till ekonomiskt oberoende!

  SvaraRadera
  Svar
  1. hej Nittiotalist!

   Tack för din kommentar! Roligt att du känner igen dig i min historia, skall börja följa din blogg också!

   Må väl och lycka till!

   /Utdelningsstugan

   Radera
 4. Hej,

  Hittade din blogg idag och förstår inte hur jag lyckats missa den förut! Riktigt bra och jag ser fram emot att följa din resa.

  Mvh Avfart Frihet

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Avfart Frihet!

   Tack för kommentaren och de snälla orden. Skall bli kul och följa dig också.

   Må väl!

   Radera
 5. Bra att du har bytt bana till att investera i utdelningsbolag, även fast det kan vara kul att ha en liten procentandel i tillväxtbolag. Ska läsa igenom din blogg för dina tankar verkar intressanta (av det jag läst på Twitter).

  /Rikedom

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Rikedom!

   Tack för din kommentar och de vänliga orden. Det känns riktigt bra att ha bytt bana från förhoppningsbolag till mer stabila utdelningsgiganter. Jag har sett att många väljer att ha en liten del av sin portfölj i så kallade "förhoppningsbolag", men jag tror inte det är något för mig. Stark tillväxt hoppas jag kunna få genom de bolag jag investerar i ändå.

   Må väl och lycka till med dina investeringar och ditt bloggande!

   Radera
 6. Hej!
  Hittade till dig i dag och det ska bli spännande att följa din resa! Så inspirerande att läsa att du och jag och alla andra med liknande bakgrund kan nå fantastiska resultat bara man är villig att arbeta lite fokuserat. Tack för att du delar med dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Fröken Spara!

   Tack för din kommentar och de vänliga orden! Kul att vi kan inspirera varandra, blir mycket lättare och roligare då!

   Må väl och stort lycka till framöver!

   Radera
 7. Kul blogg du har. Jag såg din länk till Stefan T. utdelningskalkylator och bestämde mig kolla min portfölj med den. Jag har inget direkt utdelningsfokus för min portfölj, men jag beaktar utdelning, som kriterium, vid investeringar då de bolagen tenderar vara genuina på att skapa vinster. Det var lite kul att se hur mina utdelningar skulle växa över tid med hans verktyg. Så nu har jag bestämt mig för att följa upp utdelningar också årligen, det är kul att se utvecklingen och det sporrar lite tycker jag. Mvh https://investera-pengar.blogspot.se/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej,

   Tack för din kommentar och kul att det man skriver kan inspirera andra! Stefan Thelenius verktyg är verkligen grymma!

   Lycka till framöver och må väl!

   Radera
 8. Hej!

  Snubblade över din blogg idag när jag goolade på ekonomiskt oberoende. Verkar som du har en sund inställning till pengar. Alltid kul när man hittar likasinnade :) Ska bli kul att följa dig. Jag har precis börjat skriva själv på www.bliekonomisktoberoende.se

  Lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Eric!

   Tack för din kommentar och de vänliga orden. Jag skall spana in din blogg.

   Må väl!

   Radera
 9. Tack för en intressant blogg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Stort tack för de vänliga orden.

   Må väl!

   Radera
 10. Nyfiken . Är du investerad i någon bostad i dagsläget ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Jag äger ingen fastighet eller bostadsrätt i dagsläget. Inom en 5 års period kommer jag och min sambo köpa det så då kommer pengar tas från portföljen.

   Må väl!

   Radera
 11. Hej utdelningsstugan, otroligt intressant läsning och informativt för en newbie som mig. Ska bli intressant att följa din blogg samtidigt som jag bygger min egna portfölj. Har du några tips på läsning för att hitta in på USA marknaden?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Stort tack för de vänliga orden! Jag skulle rekommendera att börja läsa amerikanska bloggar. Det var i alla fall så jag började mina investeringar i USA. Till exempel kan du läsa MR Free at 33 som är Dividend Mantras nya blogg.

   Må väl!

   Radera
 12. Goda vänner, jag heter Antonio Laura från Lund-Sverige, jag är en medicinsk doktor med yrke, 45 år gammal. Vänligen läs mitt sanna liv vittnesbörd, jag har en positiv avsikt att denna information kommer att hjälpa någon att läsa denna artikel just nu för att återställa tillbaka brutna äktenskap och återställa förlorade kärleksförhållande inom 2 dagar. Efter att ha varit i förbindelse med Abeg Erickson i flera år bröt han med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka för att älska mig, men allt jag gjorde var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom , Jag frågade honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min kollega på arbetsvän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en kärleksstavningsrock som skulle kunna hjälpa mig att stava den tillbaka, men jag är den typ av person som aldrig trodde att kärleksspelldelen fanns eller fungerade som jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavningskanalen och han berättade för mig att det inte var något problem att allt kommer att bli bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar kastade han stavningspartiet i luften och överraskande den andra dagen var det klockan 6.00. Min ex-kärlekspartner ringde mig på min mobiltelefon, jag var så förvånad över att jag svarade telefonsamtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket . Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt. (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)

  SvaraRadera
 13. Jag är Antonio Laura från Stockholm, jag tror att vittnesbörd är ett verkligt liv som bevisar mäktiga goda verk i verkligheten som gör människor lyckliga och finner fred i äktenskapsförhållanden som jag har hittat samma i mitt äktenskap, idag är jag väldigt glad att dela mitt vittnesmål här ute för att alla ska kunna läsa och också lära sig att dra nytta av det. Jag läste ett vittnesbörd från blogginlägg från olika människor över hela världen och pratade bra om mannen Dr.Oduduwa Love-spell caster, jag tappade hoppet på spellcasters på grund av mina tidigare erfarenheter, jag kontaktade kommunikation från andra stav-casters. Jag älskade stava charm tidigare för att föra tillbaka min ex man hem men fungerade inte bra, förrän för några dagar sedan gav jag Dr.Oduduwa det sista försöket att föra tillbaka min kärleksman tillbaka till mig, jag meddelar Dr.Oduduwa på hans personliga e-post för att lösa min äktenskapskris.
  Jag älskar min man så mycket, jag vill ha honom tillbaka till mig och våra två barn. Jag vill att mina barn ska växa upp med sin pappa och vara lyckliga som en familj.
  Jag skickar e-postmeddelande till Oduduwa-adress, några ögonblick senare fick jag svar från dr.oduduwa, jag var så glad eftersom e-postmeddelandet var giltigt.
  Jag förklarade alla mina relationsproblem till Dr.Oduduwa, jag ber om hans hjälp för att föra tillbaka min kärleksman hem och återvända kärlek och förtroende.
  Dr.Oduduwa gav mig sitt arbete 100% löfte mig med försäkringsgaranti resultat efter att ha lanserat magiska kärleksförtryck för att få tillbaka min kärleksman Antionio hem, sa han att mitt fall är lätt för honom att lösa. han förklarade alla Love-spell-processerna och rutinerna för mig och han berättade om materialen att köpa för att stämma lunchen inkantationsbön,
  Jag följde noggrant alla instruktioner. Så tidigt på morgonen, det är nästa dag efter Oduduwa lunch Kärleks-magi-förtrollning för min räkning, min ex man taht har inte ringt mig på över två månader, ringde mig nästa dag, på morgonen ringer min mobiltelefon med ett okänt nummer, så jag tog upp samtalet och se, åh jag var så förvånad i mer än 2 månader nu har jag inte fått textmeddelanden, inga samtal och inget mail skickat till mig. Wow jag är väldigt glad idag, plötsligt precis som Oduduwa lovade mig. Jag är överväldigad av glädje och glädje i mitt hjärta som delar detta vittnesmål här ute idag, min kärleksman Antonio på väg tillbaka hem för att träffa mig dagen efter,
  Jag använder detta medium för att säga ett stort tack till den stora mannen Dr.Oduduwa som utan detta inte skulle ha varit möjligt.
  Alla som läser denna artikel här ute genom äktenskapskris, och för dem som delar hemliga tårar av hjärtsvängningar, idag är alla dina problem över, bara ett enkelt e-postmeddelande till den stora Dr.Oduduwa Love Spell Temple i dag (dr.oduduwaspellcaster@gmail. com)
  Mina böner är att vi alla förtjänar att vara lyckliga i vår kärleksförhållande och äktenskap, oavsett vad som händer i våra äktenskap, vi bör alltid försöka göra rätt sak och uppskatta det vi har. kämpa för att ditt äktenskap ska fungera med alla nödvändiga medel och tillgänglig hjälp är här för dig nu.
  Jag har denna kraftfulla avsikt att dela detta fantastiska vittnesmål här ute kommer det att motivera att hjälpa så många unga eller gamla par att lösa sina äktenskapsproblem.
  När två människor verkligen bryr sig om varandra, kommer de alltid att leta efter ett sätt att få det att fungera, oavsett hur hårt och svårt sättet att lösa problemet är att söka lycka är den verkliga kärnan i existensen.
  Jag vet att Dr.Oduduwa kan vara till god hjälp för dig idag, kontakta hans personliga adress via: (dr.oduduwaspellcaster@gmail. com)
  Endast WhatsApp-meddelande: +79268011965

  SvaraRadera