fredag 28 april 2017

Min aktiebevakningslista - April

8
Utdelningsstugans bevakningslista april aktieköp. #uppesittarkväll.
Jag missade i veckan #uppesittarkvällTwitter. Det berodde på att Utdelningsstugan befunnit sig på tjänsteresa i Asien och varit borta ett par dagar och inte haft möjlighet att publicera det här inlägget. Detta är i alla fall de aktier som jag har extra bevakning på nu när pengarna från lönen skall sättas i arbete.

Läs mer »

måndag 17 april 2017

Mina 3 bästa spartips

20
Utdelningsstugans 3 bästa spartips
Jag fick en fråga i en kommentar här på bloggen att jag skulle jämföra vad det kostade att cykla till jobbet jämfört med andra transportsätt. Det gav mig idén till det här inlägget där jag tänkte sammanfatta mina 3 bästa spartips som gav mig en bra start på resan mot ekonomiskt oberoende. Min resa startade år 2015, drömmen var att en dag kunna leva på aktieutdelningar från stora stabila bolag och på så sätt kunna spendera min tid som jag själv behagar. Jag hade ett ingående kapital på ca 100 000 SEK och visste att det skulle krävas en hel del slit för att kunna nå målet. Nu lite mer än 2 år senare så är aktieportföljen värd över en halv miljon och jag hoppas att jag skall klara av årets utdelningsmål på 16 000 SEKHur har jag då gjort för att på endast två år kunna gå från nästan ingenting till att nu vara på god väg att skaffa mig en stabil ström av passiva inkomster?
Läs mer »

onsdag 12 april 2017

Intäkter och sparande - Mars 2017

10

Intäkter och sparande utdelningsstugan mars 2017
Mars har passerat och det har blivit dags att redovisa intäkterna och mitt sparande för den föregående månaden. Jobbytet har resulterat i en högre lön och dessutom så har semesterersättningen från det gamla jobbet nu betalats ut. Höga intäkter under månaden med andra ord. Låt oss nedan se hur mycket jag lyckades spara in på aktiekontot.
Läs mer »

torsdag 6 april 2017

Inkasserade utdelningar - Mars 2017

16
Inkasserade Utdelningar - Februari 2017 UtdelningsstuganDet har blivit hög tid att sammanställa månadens, enligt mig, roligaste inlägg. Att sammanställa de inkasserade utdelningarna under månaden och sedan jämföra mot tidigare års resultat, tycker jag är det bästa med utdelningsinvestering. Mars månad har annars bestått av en hel del jobb och också en hel del träning. Det känns skönt att vara igång på det nya jobbet och också att jag kommit igång med träningen igen efter ett längre uppehåll.
Läs mer »

lördag 1 april 2017

Portföljuppdatering Mars 2017

20
Uppdatering av aktieportföljen mars 2017
God lördags förmiddag på er där ute i stugorna! Ytterligare en månad har passerat och det har blivit dags att kika på hur portföljen utvecklats sig den senaste månaden. Vad portföljen är värd är ju egentligen ganska så oväsentligt för mig eftersom det är utdelningarna som skall betala mina räkningar framöver, men det är fortfarande kul att följa utvecklingen över tid. Jag kan redan nu avslöja att Utdelningsstugan idag har passerat en ny milstolpe som presenteras längre ner i inlägget!
Läs mer »