söndag 29 maj 2016

Söndagsläsning 29 Maj

6
Söndagsläsning - bästa blogginläggen från veckan som gått
Vaknar upp här i stugan till en underbart vacker söndag. Solen strålar in genom glipan mellan rullgardinen och fönster och jag är säker på att man hade hört fågelkvitter om inte lägenheten var så nära belägen en så trafikerad väg. Kaffet står på kokning och jag tänkte tillbringa morgonen med att skriva detta inlägget och samtidigt läsa ikapp vad jag missat under veckan. 
Läs mer »

fredag 27 maj 2016

Senaste transaktionerna

2

Senaste transaktionerna Köp KinnevikPrecis hemkommen från en fantastisk semestervecka i Spanien. Känner mig ruggigt motiverad att nu satsa järnet på sparande och investerande framöver. Efter att både ha ätit och druckit gott (och i överflöd) i en hel vecka så känner jag nu att jag laddat upp batterierna inför resterande månader av året. Jag tror det är viktigt att man unnar sig saker på vägen mot sitt mål och inte bara stirrar sig blind på alla utgifter, dels för sitt eget välbefinnande, men också för att kunna hålla motivationen uppe i det långa loppet. Det är ju trots allt ett maraton vi löper mot ekonomiskt oberoende och inte en sprint. Det är härligt att tänka att varje krona jag nu sparar kommer ta mig snabbare mot den frihet jag suktar efter.
Läs mer »

tisdag 17 maj 2016

Senaste transaktionerna

3

Senaste transaktionerna Köp Apple
En hel del nya friska slantar har trillat in här i stugan. Först kom lönen i slutet av april och dessutom är det högsäsong för utdelningar på svenska börsen. Det blir en del slantar som måste sättas i arbete helt enkelt. I förra veckan presenterade jag mina inköp på den svenska marknaden så därför har det nu blivit dags att presentera månadens internationella inköp!
Läs mer »

fredag 13 maj 2016

Intäkter / Sparande April

2
Intänkter / Sparande April
Maj har börjat med strålande väder och jag känner hur bra jag mår av att det är både varmare och ljusare utomhus. Varma sommarkvällar är verkligen bland det bästa som finns och jag hoppas att det blir mycket utav den varan under sommaren. Det är också riktigt skönt att starta varje morgon med en skön cykeltur till arbetet och det sparar dessutom en hel del extra kronor i plånboken varje månad. 
Läs mer »

måndag 9 maj 2016

Senaste transaktionerna

12
Senaste transaktionerna
Vilken grym helg! Äntligen är sommaren här och vinterjackan kunde direkt bytas ut mot kortbyxor. Inte ett byte rakt av då det hade varit lite problematiskt, men vi hoppade alltså över våren och gick direkt på sommaren. Helgen har spenderats ute vid havet hos mina föräldrar. Jag älskar verkligen att vara ute vid havet och det är den bästa stressavkopplingen för mig från den vanliga vardagsstressen.
Läs mer »

tisdag 3 maj 2016

Utdelningar April

6
aktie utdelningar i april
Tiden bara rusar iväg och här i stugan kan vi konstatera att april har passerat. Det innebär att alla utdelningar för månaden bör ha trillat in på kontot och vi kan därmed köra månadens sammanställning.
Läs mer »