tisdag 26 december 2017

Utdelningsstugan 2 år!

Utdelningsstugan fyller 2 år. Statistik för bloggen.Tänk vad tiden går, det känns inte alls länge sedan jag satt och funderade på om man inte skulle ta och starta en ekonomiblogg och skriva om min egen resa mot ekonomiskt oberoende. Den 28 december 2015 så presenterade jag mitt första inlägg här på bloggen och det betyder att bloggen väldigt snart firar 2 år (firar lite i förskott)!
Jag tänkte att det skulle vara kul att göra en sammanställning av vad bloggen och Utdelningsstugan lyckats att åstadkomma under sina 2 första levnadsår. Planen är att det sedan skall gå att jämföra detta år för år och förhoppningsvis skall bloggen precis som utdelningar fortsätta växa.

Eftersom bloggen har ett stort fokus på allt som har med ekonomi att göra tänkte jag att denna sammanställning får innehålla allt annat som går att mäta förutom sparande, utdelningar, intäkter osv. Detta kommer man att få grotta ner sig i i Utdelningsstugans Helårsrapport som kommer presenteras efter nyår.Utdelningsstugan 2 årUtdelningsstugan statistik2017-12-262016-12-24Förändring%
BLOGGEN
Totalt sidvisningar:728 856 st267 653 st461 203 st172%
SOCIALMEDIA
Antal följare Twitter:4 448 st1 805 st2 643 st146%
Antal följare Facebook:309 st118 st191 st162%
Antal följare Youtube:414 st193 st221 st114%
Mailprenumeranter301 st175 st126 st72%


Andra året som bloggare är därmed avverkat och jag kan konstatera att jag under året haft fin tillväxt i all socialmedia. Personligen känner jag dock att bloggen fått lite för lite fokus av mig under året och hoppas verkligen att jag finner mer tid att skriva under 2018.


Bloggen


Bloggen är ju själva hjärtat i hela projektet. Utan den hade ingen av mina andra sociala media-konton kunnat existera. Därför är det viktigt att jag hela tiden försöka presentera bra material som gör att bloggen levererar ett värde, precis som vi vill att våra aktier skall göra.

På två år har bloggen haft totalt 728 856 sidvisningar och det är en siffra jag aldrig kunde drömma om när jag började skriva. Antalet läsare har under bloggens andra år gått lite upp och ned och varierat från månad till månad. Att nu ligga stabilt över 30 000 visningar per månad och jämföra det med bloggens första månader när jag kämpade mig för att ta mig över 1 000 sidvisningar känns i alla fall häftigt!


Antalet inlägg landade under andra bloggåret på 61 stycken, att jämföra med de 95 inlägg jag publicerade under 2016. En minskning på ca 30%, vilket kan vara en förklaring till att sidvisningarna per månad har gått ner från ca 50 000 st till 30 000 st.

Det totala antalet kommentarer på bloggen summeras till 1 697 stycken. Eftersom jag försöker svara på allting så kan man anta att ca 848 st av dessa är mina egna, men fortfarande känns det grymt mäktigt! Som bäst har vissa av mina blogginlägg fått upp emot 40 kommentarer och det är verkligen kul när det man skriver engagerar och berör. Antalet kommentarer är nästan exakt lika många 2017 som det var 2016.

Mest lästa inlägg under bloggens livstid är min nybörjarguide för att leva på utdelningar. Trots att inlägget är över 1 år gammalt så tycker jag det fortfarande är aktuellt och innehåller verktyg för att komma igång med sitt sparande och investeringar.  Under året har jag presterat många inlägg som går i samma tema. Jag redovisar mina utdelningar, mitt sparande och sparkvot och mina senaste transaktioner varje månad. Detta för att jag vill vara så transparent som det bara går mot er läsare. Utöver detta publicerar jag då och då inlägg med tema ekonomi, men det har varit för få inlägg av denna typen under 2017 så jag hoppas jag hittar inspiration att skriva flera inlägg av denna typ 2018.

Jag är särskilt nöjd med de filmer jag publicerar. Det är något som gör bloggen unik och med tanke på att följarna på Youtube hela tiden ökar och också antalet sidvisningar så tänker jag att det kanske når en yngre målgrupp som inte läser bloggar i lika stor utsträckning. Kul om man kan inspirera yngre människor att komma igång med sitt sparande! Under 2017 har jag fortsatt att publicera filmer som ni kan se på min Youtubekanal eller via fliken Filmer här ovan.


Social Media


En annan viktig del av bloggandet är social media. Det är här inläggen kan få riktigt bra spridning och nå ut till många nya läsare, vilket såklart gör att bloggen får möjlighet att växa ytterligare. 

Twitter har varit den plattform där jag har varit mest framgångsrik, vilket också antalet följare indikerar. Nedan kan ni se statistik över mina följare på Twitter.


Utdelningsstugans statistik twitter

Majoriteten av mina läsare är alltså inom samma åldersintervall som jag själv, 25-34 år. Det känns kul att man eventuellt kan hjälpa till att påverka någons privatekonomi åt det positiva hållet och börjar man i tidig ålder förbättras ju ens förutsättningar markant. Även om jag skulle säga att det är absolut aldrig försent för att komma igång med sitt sparande.

Kollar vi hur det ser ut mellan fördelning av könen så ser det ut enligt nedan.


twitter statistik utdelningsstuganAv mina 4 448 följare så är alltså 13% kvinnor. Roligt att jämföra med 2016 års siffror då det endast var 5% kvinnor som följde mig. Vet inte om jag skriver på ett mer tilltalande sätt för kvinnor under 2017 eller om det helt enkelt är så att intresset för sparande och investeringar har ökat bland kvinnor. Jag tror personligen på det senare alternativet eftersom det på senare år kommit fram otroligt många duktiga kvinnliga investerare, ingen nämnd och ingen glömd.

Går vi över till Facebook så ser statistiken ut enligt nedan för denna plattform.


Utdelningsstugans statistik facebook


Facebook är ett forum där jag lockar till mig ytterligare några fler kvinnliga följare. Fördelningen mellan könen är samma som det var 2016. Åldersintervallet är precis som ni kan se ungefär likadant som för Twitter.

Sista mediet där jag har statistik för är Youtube och här ser statistiken ut enligt nedan. 


Utdelningsstugans statistik YoutubeMönstret håller i sig så jag får nog helt enkelt konstatera att det är så det ser ut. Jag ser tydligt vilken målgrupp det är mina publikationer attraherar. 


Sammanfattning


Sammanfattningsvis så är jag nöjd med mina två första år som bloggare. Det har varit grymt kul och jag känner att jag fått oerhört mycket tillbaka både från läsare och andra bloggkollegor. Det var min förhoppning när jag startade bloggen att jag skulle få bli en del av den gemenskap som verkade finnas mellan bloggare och läsare där ute med ekonomiintresse och det känner jag verkligen att jag har fått. Mina mål för 2018 kommer jag printa ner i ett eget inlägg senare, men som ni kunnat lista ut av ovan inlägg redan så kommer ett självklart mål bli att öka antalet läsare och följare. Bästa sättet att göra det är jag övertygad om är att fortsätta presentera kvalitets inlägg och spara och investera så hårt det bara går. Det är trots allt resan om att en dag kunna leva på aktieutdelningar som allting handlar om.

God fortsättning önskar Utdelningsstugan!Missa inga inlägg framöver! Anmäl dig till mitt nyhetsbrev här.Stöd bloggen genom att dela detta:Photo Credit: pixabay

*Innehåller affiliatelänkar

14 kommentarer:

 1. Som bloggare är denna typ av inlägg jätteintressant att läsa. Tack för ett riktigt bra i lägg och God fortsättning.

  /Aktiepappa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Aktiepappa,

   Jag tycker personligen det är väldigt kul att sammanställa denna typen av inlägg och få en överblick hur läsarkretsen ser ut. Kul att det även uppskattas bland kollegorna.

   Må väl och god fortsättning!

   Radera
 2. God fortsättning! Håller på med mål för 2018 just nu. Livet är bra spännande��

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anna,

   God fortsättning önskar jag dig med! Jag har också börjat krita på mina mål för 2018, det kommer ett inlägg som beskriver dem i början av nästa år. Det roligaste men också svåraste att räkna på är hur mycket i utdelning som kommer att inkasseras. Håller med om att livet är spännande!

   Må väl!

   Radera
 3. Härligt att det går så bra för dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Fröken Minimalist!

   Tack! Det har rullat på bra under året, trots att jag känner att bloggen inte fått så mycket kärlek som den förtjänar. Hoppas på ett minst lika bra 2018!

   Må väl och god fortsättning!

   Radera
 4. Grattis på tvåårsdagen! Jag firar faktiskt just idag ett år som aktiesparare (förutom telia som jag köpte när de släpptes men med den erfarenheten så dröjde det 20 år innan jag ville satsa igen 😜) Jag har dock satsat småpengar i aktier eftersom mitt större sparande går till fonder (och gjort sedan barnsben). Mina aktier 2017 har gått ner 0,33% medan mina fonder ökat 15% i år. Svårt att motivera sig till att lyfta över ett större sparande till aktieportföljen då 😬 Men jag blir alltid lika inspirerad när dina blogginlägg kommer. Jag är för gammal för att kunna leva på utdelningar men jag hoppas kunna inspirera mina barn. God fortsättning och förutsatt lycka till under 2018!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Erica!

   Stort tack! Och grattis till dig på ettårsdagen! Kul att höra att du kommit igång och investerat igen efter ett långt uppehåll!

   Det är jättekul att höra att du gillar bloggen och blir inspirerad av det som skrivs! Det är aldrig försent att börja spara och om man kan öka på sin pension med några hundralappar eller någon tusenlapp så är det också jättebra!

   Gott nytt och må väl!

   Radera
 5. Grattis på 2-årsdagen som bloggare och tack för en bra blogg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Mikaela!

   Stort tack!

   Gott nytt och må väl!

   Radera
 6. Hej! Jag gillar dina inlägg, mycket beroende på att jag själv är i en liknande situation, även om jag inte riktigt når upp till din sparkvot.

  Det jag dock saknar på siten är att man redan på förstsidan kan se vilket datum inläggen skrevs. Ibland kommer jag på att det kanske var en månad sedan, jag var inne på siten och då behövs halvgissa vilka inlägg man läst är lite(minimalt) jobbigt.

  Annars får jag önska ett Gott Nytt År och hoppas att bloggen fortsätter lika bra nästa år.

  /Henrik

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Henrik,

   Tack för kommentaren. Det har faktiskt kommit upp tidigare det här med att folk önskar datum för inläggen och jag hade gärna använt det också, men det var inte helt lätt med den template som jag använder för bloggen. Satt för några veckor sedan en halv dag och försökte lösa det.

   Skall kolla på det igen längre fram, men det var tyvärr inte quick-fix.

   Må väl!

   Radera