onsdag 30 maj 2018

Vart har Utdelningsstugan tagit vägen??

God morgon där ute i stugorna! Nu var det riktigt länge sedan jag skrev något på bloggen så tänkte att det var dags för en uppdatering. Det har skett stora förändringar här i stugan och jag har faktiskt sålt alla aktier som jag äger! Inte riktigt alla faktiskt, men vi går in mer i detaljer längre ner. Jag släppte för några veckor sedan nyheten på både Twitter och Facebook så några utav er som följer bloggen har antagligen redan hört nyheten. Nedan är nyheten jag släppte på Twitter och som väckte många reaktioner.
Nu är det alltså dags att försöka förklara läget lite mer utförligt, precis som utlovat. För det första vill jag säga att jag och min sambo är väldigt nöjda med beslutet att köpa hus. Det är verkligen en dröm för oss som just nu bor i en lägenhet utan balkong att kunna få möjlighet till lite mera frihet som det innebär att köpa hus. Huset ligger dessutom i ett område som både älskar så det skall bli väldigt kul att få flytta in där!

Ett hus i det här området var dock inte gratis så större delen av min aktiedepå behövdes för att kunna genomföra husköpet. Min sambo hade ett sparkapital som var ännu större än mitt och dessutom hade vi ett gemensamt boendespar på några hundratusen kronor som också det kommer användas. Belåningsgraden för oss båda ser ut att landa på ca 50% vilket känns väldigt bra.

Vad händer nu då i framtiden här på bloggen? Som jag skrev så var jag tvungen att sälja i stort sätt alla aktier som jag ägde, vilket känns både lite tråkigt, men samtidigt känns det kul att starta om ett nytt sparande med tanke på allt jag lärt mig under de senaste åren. Aktiedepån ser i dagsläget ut enligt nedan.
Min gamla favorit Apple fick alltså finnas kvar, men dock behövde jag skala av innehavet något. Den andra aktie som finns kvar är Telus Corp och enda anledningen till det är att Avanza har gjort så att jag inte kan sälja aktien via hemsidan. Jag måste använda telefonorder för att sälja aktien vilket är skrämmande dyrt för ett sådant litet innehav. Jag funderar just nu på att bara låta din ligga kvar även fast det är en aktie som jag inte vill ha med i en framtida portfölj.

Vad händer då med all statistik och diagram på bloggen nu när jag startar om? För det första så kommer det ta ytterligare någon månad eller några månader innan jag kan spara i aktier igen. Detta för att alla kronor jag sparar behövs för husköpet fortfarande. Vad gäller redovisningen här på bloggen så är jag osäker på om jag skall starta om alla diagram eller om jag skall fortsätta i samma bara att staplarna kommer bli mycket lägre under en tid. Jag lutar åt att fortsätta bygga på samma staplar och diagram och försöka sträva efter att ta mig tillbaka till gamla nivåer och sedan gå om dem! Jag kan tänka mig att det hade varit en rolig motivation och drivkraft för mig, men jag har fortfarande inte bestämt mig. Vad tycker ni?

Så nu har ni i alla fall lite koll på vad som händer här i stugan. Ber om ursäkt för den långa inaktiviteten, men tankarna har varit på annat håll och jag har inte varit säker på hur jag skulle presentera nyheten. Jag hoppas att ni kommer vilja följa med mig i nystarten mot ekonomiskt oberoende för jag är i alla fall taggad på att starta om och börja rulla en ny snöboll!Må väl och ha en fortsatt härlig dag!Missa inga inlägg framöver! Anmäl dig till mitt nyhetsbrev här.

Stöd bloggen genom att dela detta:Photo Credit: pixabay
*Innehåller affiliatelänkar

27 kommentarer:

 1. Häftigt. Kul med husköp. Kan tänka mig att det inte var helt enkelt att trycka på säljknappen trots att pengarna går till en bra sak.
  Hoppas ni kommer trivas i nya huset och det blir kul att följa en nya resa med att bygga upp portföljen igen 😀

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Pappa betalar!

   Tack för din kommentar och de vänliga orden! Det var faktiskt inte allt för svårt, vi hittade vårat drömläge och hade äntligen råd att köpa där så blir riktigt bra att ha ett fint boende på lång sikt.

   Nu tar vi nya tag och börjar spara igen!

   Må väl!

   Radera
  2. Helt rätt.
   Jag tycker du ska ha kvar all gammal statistik.
   Jag tänker att ett husköp kan vara något som kommer under en persons resa. Det kan också hända ändå saker som förändrar ens resa. Dock tycker jag ändå att det är en del av resan. Så spara all statistik du har. Tycker det är viktigt att visa att mål och annat kan ändras under sin resa.

   Radera
  3. Tack för allt stöd. Håller med dig i det du skriver och kommer antagligen göra som ovan.

   Må väl!

   Radera
  4. Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i förhållande med Anderson i flera år, slöt han med mig, jag gjorde allt för att få tillbaka honom men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har till honom, Jag bad honom med allt, jag gav löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en trollformell som skulle kunna hjälpa mig att ge en trollformel för att få tillbaka honom men jag är den typen som aldrig trodde på trollformler, jag hade inget annat val än att prova det mailade spell caster, och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara okej före tre dagar, att mitt ex kommer att återvända till mig före tre dagar, han kastade trollformeln och överraskande den andra dagen var det runt 16:00. Mitt ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom. Det var så vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att alla jag känner som har ett förhållandeproblem, jag skulle vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfulla trollformeln som hjälpte mig med mitt eget problem. Hans e-post: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan skicka e-post till honom om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat ärende.
   1) Love Spells
   2) lösning och botemedel mot all sjukdom
   3) Växtbaserade botemedel mot någon sjukdom / sjukdom
   4) Äktenskapstavlar
   5) Graviditetsförtrollning
   6) Breakup Spells
   7) Dödsförtrollning
   8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
   9) vill tillfredsställa din älskare
   10) Lotteri
   Kontakta den här stora mannen om du har några problem för en hållbar lösning
   via {drogunduspellcaster@gmail.com}

   Radera
 2. Jag har själv gjort samma resa, alltså byggt upp en utdelningsportfölj för att sedan sälja allt och köpa hus. Detta gjordes innan jag startade min blogg. Ångrar det inte för en stund. Husköpet är bland det bästa jag gjort. Och långsiktigt, som aktiemarknaden, kommer priserna att gå upp. Ibland måste man ta ett steg bakåt för att ta två steg framåt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej bombmattan!

   Kul att höra att du gjort samma sak! Om man ser hur det gått för dig nu så blir man riktigt motiverad och inspirerad att det går att göra samma resa igen! Kul att höra att ni trivs och jag tror vi också kommer göra det! Kloka ord!

   Må väl!

   Radera
 3. Hade du inte haft bättre avkastning på din depå än vad räntan på bolånet i dagsläget är?Nyfiken hur du resonerat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Det har jag absolut haft. Men sanningen är den att jag var tvungen att sälja i stort sett allt jag hade för att vi skulle kunna ha råd med detta huset. Bankerna låter oss inte långa mer än det vi gör så vi behövde helt enkelt allt kapital för att kunna köpa huset.

   Må väl!

   Radera
 4. Hejsan Utdelningsstugan!
  Kul att höra ifrån dig igen iaf, du är min absoluta favoritbloggare och är ensam skyldig till att jag själv startade min "pengamaskin". Men jag är nyfiken på hur du resonerar med just sälja av hela portföljen för att köpa hus. Ser gärna ett inlägg där du räknar lite med för/nackdelar att låna mer pengar istället för att sälja ut portföljen:) Får man anta att det är ett litet miniförsök att tajma marknaden nu när börsen verkligen blivit volatil och alla olyckskorpar skriker sälj? :p
  mvh
  Simon

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Simon!

   Tusen tack för de vänliga orden. Det värmer verkligen att höra att jag har inspirerat till att starta en egen pengamaskin! Sanningen är den som jag skrev i en kommentar ovan att vi fick inte låna mer från banken baserat på våra löner. Vi har därmed lånat så mycket vi fick, men belåningsgraden blir ändå runt 50%. Jag vill inte gå in i för mycket detaljer angående själva husköpet då min anonymitet riskeras att avslöjas då många människor vet om att vi köpt hus. Jag hoppas att ni som läsare kan förstå det.

   Detta är faktiskt inget försök att tajmna marknaden. Jag är grymt långsiktig i mitt sparande och skulle inte våga mig på att sälja allt för att försöka hitta ett bättre ingångsläge.

   Önskar dig stort lycka till framöver och tack för din kommentar. Fortsätt gärna att uppdatera hur det går för dig i framtida kommentarer!

   Må väl!

   Radera
 5. Grattis! Ska bli roligt att följa din nya resa :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Utdelningsstuden,

   Tack för din kommentar och kul att du följer med i nystarten!

   Må väl!

   Radera
 6. Härligt med hus Utdelningsstugan. Tycker du gjort helt rätt. Då du fortfarande är ung så finns det all tid i världen att börja bygga upp din utdelningsportfölj igen. Stort lycka till med huset nu :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej KFM!

   Stort tack! Det känns faktiskt helt rätt! Just nu är jag grymt sugen att komma igång med ett nytt sparande och börja investera igen!

   Må väl!

   Radera
 7. Grymt!!Även jag och min sambo kommer att köpa hus i framtiden. Dock, som det ser ut idag, kommer jag ej att sälja min aktieportfölj. Jag kör stenhårt på att fortsätta min utslagna väg utan avbrott.Jag tycker helt klart att du ska fortsätta att redovisa dina siffor på dina gamla diagram. Det blir som du säger en rolig sporre och något att jämföra med.


  // Frilans

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Frilansportföljen!

   Kul att ni också går i husköp tankar. Personligen tycker jag det skall bli grymt kul att få en egen tomt och komma ut lite från stan. Tack för feedback på diagram, verkar som flera tycker att jag skall fortsätta och det är även planen för mig.

   Må väl!

   Radera
 8. Gratulerar till husköpet och ser fram mot att följa nya portföljen framöver!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Vågavaralångsiktig!

   Stort tack! Och jag skall nog komma igång med ett nytt sparande snart igen! Kul att du vill följa med på resan!

   Må väl!

   Radera
 9. Coolt att sälja allt! Det finns enligt mig i princip bara 2 godkända anledningar att sälja 1) Köp av boende 2) Investera i en utbildning (men i Sverige behövs man inte alltid sälja ens då).

  Antar det kan bli svårt att komma igång med storsparandet igen då huset kommer dra pengar: gräsklippare, buske, tapet, målarfärg, möbler etc.... Ett tips är att fortsätta spara i a f smått så att du har kvar rutinen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Utdelningsmålänningen!

   Jag håller med dig gällande ovan anledningar!

   Tack för bra tips! Just nu sparar jag och sambon till en buffert som skall kunna täcka kostnader som du skriver ovan. Jag längtar dock tills portföljen skall kunna få lite nytt bränsle igen!

   Må väl!

   Radera
 10. Vad kul att höra från dig igen! Följt din blogg ett tag nu och undrat var du tagit vägen. Sitter i samma sits med att precis ha köpt hus och det ska bli spännande att följa din väg i att försöka spara så mycket som möjligt trots alla utgifter ett husköp medför. Dock blir inte förutsättningarna riktigt samma då vi belånar 85% av huset istället och därför kommer både ha topplån och bottenlån som måste amorteras. Men somsagt ska bli otroligt intressant att följa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Tack för din kommentar och de värmande orden! Väldigt kul att höra att du gillar bloggen. Också väldigt kul att höra att du också precis köpt hus och att du är i en liknande situation därmed. Lite olika förutsättningar som sagt men vi får kämpa tillsammans för att bygga upp nya portföljer.

   Må väl!

   Radera
 11. Stort grattis till husköpet! Hoppas ni trivs iner nya bostad.

  Jag måste passa på att tacka dig för all inspiration du har givit till mitt undelningssparande.

  Angående att behålla respektive börja om:
  Jag tycker definitivt att du ska börja om med alla siffror när du startar upp på nytt. Det hade varit mer kul att se allt från en ny början. Det finns väldigt lite relevans i att jämföra tidigare års utdelning nu när du har tagit ut nästan allt.

  Hoppas med spänning på att du ska dra igång så snart som möjligt igen.

  Mvh
  Peter

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Peter!

   Stort tack! Vi har ännu inte flyttat in, men tror vi kommer stortrivas!

   Väldigt kul att höra att jag har kunnat inspirera! Jag hoppas att även nystarten av sparandet kommer att kunna inspirera!

   Tack för feedback angående nystarten. Jag har fått lite olika feedback gällande diagrammen och det är svårt att veta hur jag skall göra. Du har absolut en poäng att det har lite relevans att jämföra med gamla siffror, men samtidigt tror jag att det kan vara en morot för mig att försöka nå upp till tidigare nivåer.

   Må väl!

   Radera
 12. Hojta till när du ska börja igen så ska jag försöka hänga med även om mitt tålamod inte tillåter det! XD

  SvaraRadera
 13. Do you need Personal Finance?
  Business Cash Finance?
  Unsecured Finance
  Fast and Simple Finance?
  Quick Application Process?
  Finance. Services Rendered include,
  *Debt Consolidation Finance
  *Business Finance Services
  *Personal Finance services Help
  contact us today and get the best lending service
  personal cash business cash just email us below
  Contact Us: financialserviceoffer876@gmail.com
  call or add us on what's app +918929509036

  SvaraRadera