tisdag 4 oktober 2016

Inkasserade utdelningar September

Aktieutdelningar i september. 61% högre än juni förra året!
Nu är hösten här på allvar och det har börjat att bli riktigt kyligt att trampa iväg på cykeln på morgonen. Förra året så mäktade jag med att cykla hela vägen fram till 23 december innan cykeln ställdes in för vintervilan. Får se om jag klarar av att hålla ut lika länge i år. Mycket beror på huruvida det blir is på vägarna eller ej då jag inte använder mig av dubbdäck. Är det någon läsare som cyklar hela året om?


I och med att September tagit slut så har det också blivit dags att redovisa de inkasserade utdelningarna under månaden. September var en förvånansvärt bra börsmånad mot vad den har presterat historisk och om ni läste min portföljuppdatering i förra veckan kan ni se att även min portfölj utvecklade sig bra under månaden.

Portföljvärdet är kul att följa, men som jag så ofta påpekar så är det utdelningarna som räknas för en utdelningsinvesterare som mig själv. Det är utdelningarna som en dag skall täcka mina utgifter och jag skall på så sätt leva på utdelningar och kunna tillbringa min vakna tid så som jag själv behagar. Idag till exempel så hade jag antagligen inte valt att vakna 06:00 av alarmklockan och sedan i minusgrader gett mig ut och cyklat till arbetet. Det är en fantastisk känsla att se de inkasserade aktieutdelningarna landa på kontot som en form av passiv inkomst. Varje krona som ramlar in tar mig sakta, men säkert mot målet och det går snabbare än vad man tror precis som dessa utdelningsrapporter bevisar.

De svenska utdelningsmånaderna är över och jag får nu förlita mig på mina amerikanska innehav. Storleken på dessa utdelningar är självklart lägre, men alla utdelningar räknas och det viktiga är totalsumman som inkasseras för helåret.


Här kommer då utan vidare presentation utdelningarna för september:


Inkasserade utdelningar september 2016


 • Visa Inc (V) - 9,45 SEK
 • Walmart Stores Inc. (WMT) - 33,75 SEK
 • Johnson & Johnson (JNJ) – 175,51 SEK
 • Microsoft Corp (MSFT) – 39,41 SEK
 • Emerson Electric Co. (EMR) – 36,22 SEK
 • Realty Income Corp. (O) – 85,38 SEK
 • Qualcomm Inc. (QCOM) – 54,11 SEK
 • Trow Price Group Inc. (TROW) – 32,42 SEK


 • Totala utdelningar för september 2016: 466,25 SEK


  I september har jag alltså erhållit totalt 466,25 SEK i utdelningar från mina aktier! Är det något man uppskattar här på utdelningsstugan så är det att luta sig tillbaka och se utdelningarna trilla in på kontot. Snöbollen är i rullning och utdelningarna växer hela tiden, vilket är riktigt häftigt.

  Om vi jämför med september 2015 då jag inkasserade 289,54 SEK i utdelning är detta alltså en ökning på hela 61%! Wow! Månad efter månad fortsätter utdelningsmaskinen att uppvisa resultat som ovan. Det skall bli riktigt kul att se vilka resultat man kan uppvisa om ett par år.


  Nedan kan ni se hur utdelningarna utvecklat sig sedan jag startade med utdelningsinvestering.


  Aktieutdelningar i september. 61% högre än förra året!


  Det frö jag har planterat fortsätter att växa sig allt starkare. Jag satsar ju som ni säkert vet vid det här laget väldigt mycket på bolag med hög tillväxt. Vid inköpstillfället blir därför ofta direktavkastningen lidande, men detta hoppas jag skall vara en bra taktik i det långa loppet. Investera i tillväxtaktier, vidhålla ett högt månadssparande och återinvestera utdelningarna kommer få ränta-på-ränta effekten att förhoppningsvis göra underverk för min portfölj i framtiden. Tiden kommer att utvisa om det är en bra väg att gå eller inte, men just nu känns det väldigt positivt.

  Mitt viktigaste mål för året är att få minst 12 000 SEK i utdelningar. Nu när 9/12 månader har passerat så har jag kommit upp i en summa av 8894,87 SEK i inkasserade utdelningar för året. Det betyder att 74,12% av målet är uppfyllt. Den som är bra på matte och spanat in stapeldiagrammet ovan kan se att det kommer att bli omöjligt att nå hela vägen fram till 12 000 SEK i år. Som jag flera gånger tidigare varit inne på så var målet väldigt tufft uppsatt och jag visste att det skulle bli väldigt svårt att klara av det redan i år. Jag kämpar dock på och gläds att septembers utdelningar överstiger förra årets utdelningar i september med riktigt god marginal. Ett tydligt tecken på att vi är på väg i rätt riktning i alla fall!


  I tabellen nedan så ser ni totalt inkasserade utdelningar per år sedan jag började min resa.


  Utdelningsstugans inkasserade utdelningar per år.

  Jag tycker ju dessutom att det är väldigt kul att göra animerade filmer som ni säkert märkt och därför har jag även slängt ihop en sådan som ni kan se direkt här nedan.  Ni kommer att kunna följa alla utdelningsrapporter och jämföra resultatet mellan månaderna på sidan Utdelningar här ovan.


  Hur mycket i utdelning inkasserade ni under månaden och finns det någon därute som cyklar året runt?


  Missa inga inlägg framöver anmäl dig gratis till mitt nyhetsbrev: här


  Må väl och lycka till med era transaktioner under månaden!

  /Utdelningsstugan

  Stöd bloggen genom att dela detta:


  Följ mig också gärna på twitter och facebook.  Photo Credit: pixabay

  10 kommentarer:

  1. Kom igen, du klarar det! Det är bara att köpa 200 st Telia (ex date 24 oktober) eller 500 st Altas Copco (ex date 28 okt, efter löning!) så är du i mål! :)

   SvaraRadera
   Svar
   1. Hej Maxa Allt!

    Haha, tack för bra tips ;) Jag hade lätt kunnat tänka mig att äta 500 st extra Atlas Copco, men dessvärre är jag inte riktigt där i månadssparande ännu för att finansiera det köpet :)

    Jag kämpar i alla fall på och försöker landa så högt det bara går när vi summerar 2016!

    Må väl!

    Radera
  2. Hej

   Själv fick jag 646,99:- i utdelningar, bl.a. från Northwest Healthcare, STAG och Clas Ohlson. Kommer nå mitt utdelningsmål på 12 500 med god marginal då jag köpt på mig lite höstutdelare som Atlas Copco och Telia under sommaren. Har även månadsutdelare samt Hemfosa och Akelius Pref som båda delar ut en gång i kvartalet.

   Mvh
   Tryggpension

   SvaraRadera
   Svar
   1. Hej Tryggpension!

    Riktigt bra jobbat! Grattis! Roligt med så frekventa utdelningar hela året runt och det låter som att du har ett par riktigt stabila bolag i portföljen.

    Min strategi gör att utdelning blir väldigt tungt viktad på våren, men det är inte något som jag bryr mig om. Det viktigaste är totalsumman och även fast en jämnare utdelning hade varit psykologiskt lättare.

    Må väl och lycka till framöver!

    Radera
  3. 7383 bagis här. :)

   https://dividendbomber.wordpress.com/2016/09/30/utdelningar-september-2/

   SvaraRadera
   Svar
   1. Hej Dividendbomber!

    Riktigt snyggt! Inte så långt kvar innan du kan titulera dig fri nu då! Det lär ta ett tag innan jag kommer upp i samma summor, men det går snabbare framåt än vad man tror!

    Må väl och lycka till framöver!

    Radera
  4. Hej , Jag undrar ifall jag vill handla på den amerikanska marknaden med vilken summa är det bäst för att slippa dyra courtage kostnaden ? Jag har Klass mini på avanza och det kostar 1 dollar står det

   SvaraRadera
   Svar
   1. Hej!

    Tack för din kommentar och bra fråga! Jag har samma konto som du och betalar minimum 1 dollar per transaktion. 1 dollar brukar avrundas till 9 SEK vid transaktionstillfället. Jag brukar därför försöka handla för en summa kring 3600 SEK då 0,25% * 3600 SEK = 9 SEK. Du betalar då alltså då 0,25% i courtage, precis som minicourtaget på Avanza.

    Hoppas det blev någorlunda tydligt.

    Må väl!

    Radera
  5. Hej
   Ingen svarade på din fråga om attt cykla till jobbet..jag har cyklat till jobbet året om i 8år..fungerar bra med dubbdäck på varför har du inte det?hat bytat jobbnu efetr semestern o jobbar utomhus alltid så ingen cykling men fri bil i stället. Saknar faktiskt cyklingen..billigt.frisk luft.o slipper betala för att gå på gym elller nåt annat o slipper att ha två bilar..

   SvaraRadera
   Svar
   1. Hej Mårten!

    Härligt att höra att det finna några vikingar kvar där ute! Riktigt häftigt att höra någon som trampat året runt, imponerande! Anledningen till att jag ej kör dubbdäck är för att jag antagligen ser det som en ursäkt att slippa cykla när det är halt. Med andra ord så smiter jag medvetet undan!

    Jag håller med dig om att cykling till och från arbetet är fantastiskt och ger så mycket mer än bara cyklingen i sig självt. Vardagsmotion är så underskattat!

    Tack för din kommentar och jag önskar dig en fortsatt trevlig helg!

    Radera