söndag 24 april 2016

Söndagsläsning 24 April

Ytterligare en vecka har passerat förbi här i stugan. Här sitter man i slutet av April och det snöar i Göteborg. Man slutar aldrig förvånas av vad vädret kan hitta på. Det känns i alla fall skönt att det snart är maj och snart bör väl våren infinna sig på riktigt kan man tycka. 


Veckan har annars lunkat på i behagligt tempo, precis som den sig bör veckan innan löning. Jag har publicerat ett inlägg i veckan där jag skriver om att jag utökat min portfölj med 4 stycken nya innehav. Känns riktigt kul med lite nya bolag i portföljen och det skall bli spännande att se om bolagen kan fortsätta att prestera lika starkt framöver. På måndag är det dags för lön och då tänker jag att fortsätta fylla på i dessa bolag, som jag tänker göra månadsvis framöver precis som mina "vanliga"10 stycken bolag som jag köper varje månad på den svenska marknaden.

Snart är det också dags att räkna ihop april månads utdelningar och det skall bli kul att se om jag fortsätter min svit för 2016 med att krossa förra årets resultat. Snöbollen rullar på i allt snabbare takt och i år har jag totalt hittills inkasserat 2652,4 SEK i Utdelningar (ej inräknat April). Målet för helåret är satt till 12 000 SEK, ett högt mål för mig helt klart redan andra året som utdelningsinvesterare, men inte omöjligt. Jag kämpar på! Vill du också starta din egen utdelningsmaskin så rekommenderar jag mitt inlägg Utdelningsstugans nybörjarguide till att leva på utdelningar.

Nedan artiklar har fångat min uppmärksamhet under veckan som gått.

Miljonärskolan
Investerarens kör en artikelserie om hur man blir miljonär. Väldigt konkreta och läsvärda tips för både den nya och den rutinerade investeraren. Nu har han nått artikel 7 i serien så här har ni lite att läsa om ni missat den.

Dagens spartips: Gå ur svenska kyrkan
Micke kommer med ett konkret spartips som kan spara sig tusenlappar varje år. Jag har själv inte agerat ännu, men skall ta tag i det i veckan!

Semestra gärna i USA men undvik läsk och hamburgare..
Långsiktig Investering har besökt USA och analyserar två utdelningsgiganter. Både etik och framtidsutsikter diskuteras. Mycket intressant!

Flexsparande istället för flexpension?
Stefan Thelenius kommer med en ny lösning på pensionssparande, presenteras tydligt och med ett konkret räkneexempel. Det behöver inte vara svårare än så här?

Swedbank och Miljöpartiet
Chanser mest kommenterar de senaste händelserna från Swedbank och miljöpartiet. Mycket underhållande läsning, bra fart i kommentatorsfältet också.

Johnson & Johnson Q1 2016
Petrusko analyserar J&J rapport från första kvartalet 2016. Mycket tydligt och läsvärt som vanligt. Känns trygg att J&J är ett av mina absolut största innehav och så planerar jag att fortsätta ha det framöver.

Det är fattigt och jävligt
Onkel Tom skriver ett klockrent inlägg om sparande och spenderande. Håller med!

Disneys största tillgång
Lou Mannheim har kikat på Disneys nyaste porduktion Djungelboken. Disney är ett av de innehav som jag verkligen vill vikta upp inför framtiden och älskar att Läsa Lou Mannheims analyser om både Disney, Starbucks och Apple. Blev även sugen att gå på bio och se filmen.

Vad är en tillgång och våga ta risk
Enkelt Kapital förklarar skillnaden på tillgång och skuld. Gillar verkligen citatet: "De rika köper tillgångar och de fattiga förvärar skulder".

I vanlig ordning har jag säkert missat en massa läsvärda inlägg från veckan som gått, men ovan tycker jag absolut att alla borde läsa.

Ha en fortsatt skön söndag och må väl!

/Utdelningsstugan

Dela detta:


Photo Credit: pixabay

4 kommentarer: