söndag 17 april 2016

Söndagsläsning

Bästa blogginläggen från veckan som gått
Ytterligare en vecka har passerat och jag tänkte passa på och dela med mig av lite artiklar som mina fantastiska bloggkollegor skrivit under veckan. Jag brukar alltid själv sitta på söndagskvällar och gå igenom de blogginlägg man inte hunnit med under veckan eller av någon anledning missat. Förhoppningsvis snappar ni upp något inlägg här nedan som ni inte redan hade läst.


Den svenska utdelningssäsongen är annars i full blomning just nu och flera utdelningar har trillat in här i stugan och flertalet ytterligare är pågång de kommande veckorna. Det är naturligtvis kul och det blir lite extra motivation när man ser utdelningarna trilla in på kontot så regelbundet och i allt större summor som det gör på vårkanten. Jag har dock en lång bit kvar att vandra innan jag är nöjd, men varje dag tar mig lite närmare mitt mål.

I den gångna veckan har jag gått igenom mina intäkter och mitt sparande för mars. Jag har också skrivit om att jag ökade min position i Starbucks, ett bolag jag tror mycket starkt på i framtiden.

Idag har stora delar av dagen spenderats framför datorn och jag har finslipat designen på bloggen. Min förhoppning är att det har blivit visuellt tydligare och något stilrenare (lämna gärna en kommentar om ni har några tankar angående det). Nu på eftermiddagen har jag kollat på Arsenal som greppade efter sista halmstrået för att kunna vinna ligan denna säsongen. I vanlig ordning blev man tillslut besviken och nu känns det som att man får hoppas på att klara en direktplats till Champions League nästa säsong. Allting är precis som vanligt med andra ord. Också mitt andra lag IFK Göteborg spelade idag och fick inte med sig mer än en poäng hemma mot Kalmar. Inte heller där något att glädjas åt då med andra ord.


Tur då att bloggkollegorna fortsätter att prestera vecka in och vecka ut. Nedan följer ett antal artiklar som jag läst under veckan som jag rekommenderar alla som inte redan läst att ta en titt på!

Ny sida på bloggen inlösenkurser preferensaktier
Jag äger själv inga preferensaktier och tycker inte de passar in i min investeringsstrategi, men jag vet att det är väldigt populärt bland både läsare och andra bloggare så tror att Västkustinvesterarens nya sida på bloggen kan vara riktigt användbar.

Den dyra träningsfällan
Tänkvärt, tror de flesta av oss innehar ett gymkort och diverse träningsutrustning: Precis som Investerarens letar jag också nu för tiden gratis alternativ vad gäller träning.

Rapport Q1 2016 - Castellum förvärv Norrporten
Castellum som är ett utav mina största innehav har ju i veckan förvärvat Norrporten: Vägen till frihet analyserar rapporten och förvärvet riktigt bra och tydligt.

Dags för shopping eller?
Dubbelutdelning går igenom sina köpregler och mycket påminner om precis så som jag själv resonerar kring mina köp. För en utdelningsinvesterare är alltid dags för shopping på aktiemarknaden?

Avanza försämrar exotisk utlandshandel
Gustavs aktieblogg går igenom förändringen kring källskatten på aktier handlade på de lite ovanligare marknaderna för en svensk investerare. Tråkigt tycker jag, men kan ha viss förståelse för Avanzas beslut. Hoppas för allt guld i Småland att de exotiska aktiespaningarna från Gustav fortsätter trots att då kanske mindre köp realiseras.

Att visualiesa sitt sparande
Stefan har kört en "verktygssvecka" på bloggen och om något inte har provat hans verktyg "my divends" och sparkalkylator deluxe" är det verkligen ett måste! Använder själv båda och finner det extremt motiverande.

Castellum förvärvar Norrporten
Även Petrusko gjorde en genomgång av Castellums rapport och förvärvet. Väldigt tydligt och informativt i vanlig ordning från Petrusko.

Risken att dö
Tänkvärt inlägg från Miljonär innan 30. Jag håller med, spara tidigt. Bästa tiden att börja spara var igår!

600.000 kr i utdelningar
Måste passa på att gratulera Utdelningsseglaren! Riktigt imponerande resultat! Roligt att se att det tog 6 år att få in de första 100.000 i utdelningar, men sedan har det gått betydligt snabbare till de andra milstolparna. Motiverande för en själv som är i början av resan.

Hur ska man göra med ett bolag som Nike?
Drommaren går i samma tankar som mig angående Nike. Jag älskar ju bolag som Nike som visar upp en fantasisk tillväxt. ni som följer mig vet att jag inte är rädd för en låg direktavkastning så det är inte omöjligt att jag initierar en position inom en snar framtid trots Nikes kursutveckling.

Ytterligare en rond i utdelarnas kamp – en svensk fordonstillverkare mot en amerikansk traktorgigant

Älskar dessa inlägg. De har varit med på alla mina söndagsläsningsinlägg hittills och fortsätter Långsiktig investering att skriva dem så kommer de finnas med på denna lista.

Why I chose dividend growth investing
Absolut ett inlägg ALLA bör läsa. Bra att påminna sig själv ibland om varför man gör det man gör. För en ny investerare har detta inlägg allt.


Daniel Investerar fortsätter med sina återblickar på sina tidigare investeringsår. Jag gillar verkligen denna följetong och tycker Daniel skriver på ett riktigt inspirerande sätt.


Tack för att ni har tagit er tid och läst och ha en fortsatt trevlig söndagskväll!

/Utdelningsstugan

Dela detta:


Photo Credit: pixabay

2 kommentarer:

 1. Mycket läsvärt! Har själv kikat på Nike...men finns mycket på radarn :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej EnkeltKapital,

   Tack för din kommentar och ja det var mycket bra att läsa under veckan. Nike är en het köpkandidat inför nästa månad, men hade gärna sett att den backade ett par procent innan dess.

   Trevlig kväll!

   Radera