torsdag 7 april 2016

Senaste Transaktionerna

Dags att presentera månadens första inköp. En mycket viktig komponent i mitt arbete för att en dag nå ekonomisk frihet är att hela tiden fortsätta att investera i högkvalitativa företag. På så sätt ökar jag hela tiden farten på mina framtida utdelningar som en dag kommer vara min primära inkomstkälla när jag slutar arbeta.

Jag försöker att hela tiden investera så mycket kapital som det bara är möjligt varje månad, mer om det går att läsa i första delen av min strategi. Genom att hålla en hög sparandegrad så förkortar jag tiden tills jag når mitt mål, att en dag kunna leva av utdelningarna mina aktier genererar.


Månadens inköp


Jag ligger lite efter i redovisningen och nedan inköp gjordes redan den 24/3. Följande aktier inhandlades:

Det är alltså ovan svenska bolag som jag handlar varje månad. Jag beskriver hur jag tänker kring mina investeringar och hur jag investerar i mitt inlägg strategi del 2Ovan bolag kan komma att ändras som till exempel förra månaden när Industrivärden blev utbytt mot Intrum Justita eftersom förutsättningarna i Industrivärden förändrades drastiskt åt det negativa hållet och jag tyckte att Intrum Justitia hade mycket bättre framtidsutsikter. Målet är att alltid sitta still i båten, så kallad Buy and Hold-strategi, men jag vill ju samtidigt ha så bra avkastning som möjligt så ibland krävs det förändringar.

Som ni kan se så är inköpen i både HM, Castellum och Handelsbanken större än övriga. Det är för att jag håller på och försöker vikta upp dessa i portföljen då jag klassar dessa som kärninnehav i portföljen och vill att de skall ha en högre procentuell viktning i portföljen än vad de har i dagsläget. De övriga innehaven försöker jag handla för så nära 599 SEK som möjligt för att minimera courtagekostnaden som är minimum 1 SEK.

Månadens aktie


Tänkte vid varje sådant här inlägg i fortsättningen göra en rekommendation på vilken av dessa 10 aktier som jag tycker är mest köpvärd just denna månaden. Denna månad tycker jag valet blir tämligen enkelt och jag väljer HM som månades aktie. Anledningen till att jag tycker att valet är enkelt är för att HM´s aktiekurs har tagit oförtjänt mycket stryk det senaste enligt mig. Vid inköpstillfället visste jag ej om den rapport som släpptes igår, som var riktigt bra, men i vilket fall gör valet ytterligare lättare. HM är ett riktigt kvalitetsbolag och har inte sänkt utdelningen på 41 år! Vid inköpskurs 268,3 SEK ger det en direktavkastning på 3,63%. Att jag väljer HM är ju inte direkt någon högoddsare, men jag tycker HM är ett absolut måste i en utdelningsportfölj. Aktien var en utav mina 3 byggstenar när jag endast valde 3 aktier som jag tyckte alla portföljer skulle innehålla.


Sammanfattning


Jag tycker fortfarande man får riktigt fin direktavkastning i flera kvalitetsbolag på svenska börsen. Jag hoppas börsen fortsätter att vandra sidledes alternativt nedåt så man kan fortsätta att snitta ned sig eller fylla på i befintliga innehav. Att få mer utdelning per investerad krona är något vi i Utdelningsstugan verkligen tycker är kul.


Veckans köp ökade min årliga utdelning med 250,26 SEK. Sidan portfölj kommer att uppdateras i slutet av månaden för att spegla aktuella innehav.

Må väl och lycka till med era investeringar!

/Utdelningsstugan

Photo Credit: pixabay
*Innehåller affiliatelänkar

6 kommentarer:

 1. "De övriga innehaven försöker jag handla för så nära 599 SEK som möjligt för att maximera courtagekostnaden som är minimum 1 SEK."

  Rätt tänkt fel skrivet :)

  SvaraRadera
 2. Hej Krösus!

  Tack för din kommentar. Jag har läst om meningen flera gånger och förstår inte vad som är felskrivet. Antagligen förblindad av att det är jag som har skrivit det. Vill du hjälpa mig?

  Tack! :)

  SvaraRadera
 3. Svar
  1. Tack Miljonaren!

   Har uppdaterat i inlägget.

   Radera
  2. Precis. Vill man maximera sitt courtage så skall man byta till en storbank :)

   Radera