Mål

Denna sida kommer att uppdateras periodvis då nya mål läggs till eller ett mål uppfylls.

Grön text = Mål uppfyllt
Röd text = Mål ej uppfyllt


2016 Mål:
 • Årets utdelningar skall uppgå till minst 12 000 SEK.
 • Spara 45% av nettolönen, i snitt per månad.
 • Tjäna minst 10 000 SEK utöver utdelningarna och det vanliga arbetet.
 • Genomföra minst 2 "paraktiviteter".


2017 Mål:
 • Årets utdelningar skall uppgå till minst 16 000 SEK.
 • Spara 50% av nettolönen, i snitt per månad.
 • Tjäna minst 12 000 SEK (netto) utöver utdelningarna och det vanliga arbetet.
 • Genomföra minst 2 "paraktiviteter".
2018 Mål:
Inlägg: Mål 2018
Inlägg: Uppföljning av mål 2018
 • Årets utdelningar skall uppgå till minst 24 000 SEK.
 • Spara 53% av nettointäkterna, i snitt per månad.
 • Tjäna minst 12 000 SEK (netto) utöver utdelningarna och det vanliga arbetet.
 • Genomföra minst  "paraktiviteter".

15 kommentarer:

 1. Vad är ditt långsiktiga mål?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Hallar!

   Mitt långsiktiga mål är att en dag kunna leva på utdelningarna som aktierna genererar. Alltså leva på aktieutdelningar som passiv inkomst. Det som listas ovan är de olika delmålen jag har satt för varje år. Jag tror det är bra att man bryter ner sina mål i mindre delmål för annars kan de verka omöjliga att uppnå.

   Må väl!

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjenare alm roth!

   Tack för din kommentar och kul att du gillar bloggen. Känner igen känslan av magsår när man jagade de snabba pengarna och det är inte något man direkt längtar tillbaka till. Riktigt kul att höra att du också hittat utdelningsinvestering och tillsammans skall vi en dag nå det där eftertraktade ekonomiska oberoendet :)

   Bra tips! Häftigt att komma upp i flera tusenlappar över bara en sommar, bra jobbat! Jag förbrukar dock inte så mycket burkar eller flaskor med pant på så för mig hade det fått bli att gå ut och leta i soptunnorna efter det och det vet jag inte om jag är så sugen på. Inte ännu i alla fall. Jag är mer sugen att starta ett mindre företag och köpa/sälja produkter av något slag. Det kommer antagligen inte hända i år dock.

   Må väl!

   Radera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej igen!

   Hade helt missat att du svarat på detta. Men riktigt kul att läsa om din strategi och du verkar verkligen vara på god väg! Då jag handlar i USD varje månad så välkomnar också jag ett lägre dollarpris även om det hade slagit hårt mot min utdelning i det kortsiktiga perspektivet.

   Även jag promenerar/cyklar dagligen till jobbet, får se om jag kommer igång med att kika lite efter burkar. Det känns som att det är tuff konkurrens i centrala stan.

   Må väl och tack igen för din kommentar!

   Radera
 4. Hej där Utdelningsstugan.! Hittade till din sida via Dividendbombers blogg.

  Det låter som om du har en god plan för hur du ska nå din utdelningsmaskin:).

  Att sätt mål är alltid klokt och bra för att kunna utvärdera om strategin/planen behöver utvecklas i någon riktning. Du skriver att du vill tjäna "minst 10 000kr utöver utdelningar och det vanliga arbetet" som ett mål, vad har du för planer för att lyckas uppnå detta?

  Ska bli intressant att följa din resa mot miljonerna!

  Mvh,

  Atlas Investo

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Atlas Investo!

   Tack för din kommentar och de vänliga orden.

   Angående målet att tjäna minst 10 000 SEK utöver lönearbetet så är väl den långsiktiga planen att starta ett företag och bedriva någon typ av försäljning, antagligen på nätet. Just nu består intäkterna utöver utdelningar och lön endast av reklamintäkter på bloggen.

   Ha en fortsatt härlig söndag och må väl!

   Radera
 5. Jag gillar att du har bakat samman ekonomiska mål med ett "humant" mål, Humankapitalisten approves. Förhoppningsvis går alla fyra målen i hamn, ser fram emot att fortsätta följa dig genom slutspurten. Stort lycka till!

  //Humankapitalisten

  SvaraRadera
 6. Vilka usa aktier har direktavkastning 3,5-5% och är långsiktiga?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej,

   Du får leta fram någon lista på dividend kings eller champions och sedan sortera efter direktavkastning. Jag äger inte så många aktier med så hög direktavkastning.

   Må väl!

   Radera
 7. Hej!
  Hur tänker du om en eventuell börskrasch hade skett? Där börsen hade gått ner låt oss säga 50%, hade det försenat ditt mål om att kunna leva på utdelningarna?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Adam,

   Det beror egentligen på om bolagen jag investerat i klarar av en stor finanskris. Gör de det och inte går i konkurs så borde det inte påverka så mycket. Större nedgångar är något man måste räkna med om man skall investera på börsen.

   Må väl!

   Radera
 8. Hej, super fin och intressant blogg som verkligen gjort att jag fått upp ögenen för detta. Letatde runt lite på din blogg min hittar inte hur mycket du investerar varje månad i Aktier, snitt eller på ett ungefär?
  Din utveckling sedan Jan 2016 är verkligen fantastisk, fortsätt så!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Andreas,

   Stort tack för din kommentar och de vänliga orden. Det är väldigt kul att höra att det jag skriver inspirerar fler till att börja spara i aktier.

   Jag presenterar varje månad ett inlägg över mitt sparande, brukar landa på ca 10-12 000 i snitt. Dessa investerar jag sedan i aktier tillsammans med de utdelningar som jag inkasserar under månaden. Jag presenterar också det månadsvis i "mina senaste transaktioner"-inlägg.

   Må väl och stort lycka till framöver!

   Radera