söndag 23 oktober 2016

Söndagsläsning 23 Oktober

Söndagsläsning - bästa blogginläggen från veckan som gått
Hoppas ni har det bra där ute i stugorna! Hösten är här med besked och det är riktigt ruggigt utomhus. Vad passar då inte bättre än lite söndagsläsningen inför kvällen?
Jag fortsätter att producera lite filmer som ett komplement till blogginläggen. Huvudanledningen till att jag gör detta är för att jag tycker det är riktigt kul. Jag ser även att det är en hel del människor som uppskattar filmerna och hjälper till att dela och gilla dem. Riktigt roligt och jag är grymt tacksam! Jag har snyggat till sidan Filmer här ovan där jag samlat de filmer jag skapat i olika spellistor, jag hoppas att detta skall underlätta för er läsare att kunna navigera mellan de olika typerna av filmer jag släpper.

I veckan så har jag publicerat en aktieanalys av Hennes & Mauritz. Efter det så har jag även på temat filmskapande kickat igång med en ny filmserie där jag tänkt förklara varför jag tycker utdelningsinvestering är det bäst lämpade för att nå ett ekonomiskt oberoende. Jag tänker försöka släppa ett avsnitt i veckan och igår (lördag) så publicerade jag min första film i serien. Ni som följer mig på TwitterFacebook, Youtube eller mitt veckobrev kunde se filmen direkt i dessa medier. Anledningen till att jag inte publicerar filmen i ett blogginlägg är för att jag inte vill "spamma" ner hemsidan med korta blogginlägg som då bara hade innehållit en film. Jag kommer dock att på söndagar att visa upp filmen i mina söndagsläsnings-inlägg som här nedan. För er som inte önskar att följa mig på någon av ovan medier finns det alltså denna möjligheten också, men då med en dags fördröjning.


Ny filmserie: Leva på Utdelningar - Del 1 - Passiv Inkomst

I veckan laddar vi också lite extra inför #uppesittarkväll som är redan imorgon 24/10 då lönen planeras att ramla in på de flestas konton på tisdagen.


Denna veckan och mest troligt även framöver så kommer det inte finnas lika många blogginlägg med i min sammanställning nedan. Detta är för att jag helt enkelt inte hinner gå igenom allt som skrivs av alla fantastiska bloggkollegor. Det är alltså en överhängande risk att flera bra och läsvärda inlägg inte är med nedan. Jag hoppas ni har överseende med det.


Här nedan är de blogginläggen som jag fastnat för under veckanPortföljstrategi: Likaviktad Portfölj
Petrusko tar oss igenom begreppet "likaviktad" i ett portföljsammanhang. Intressanta tankegångar och ett bra inlägg om riskhantering.

Impulskontrollproblem
Att Välja Lycka skriver ett inlägg som vi alla nog känner igen oss i. Nämligen om att vilja köpa aktier när man redan handlat för sin avsatta peng. Intressant film med barn och godis också som jag sett tidigare, men som är riktigt bra.

Prisreferenser av mat - något som nästan aldrig nämns, men som är superviktigt!
Onkel Tom skriver ett riktigt intressant och genomarbetet inlägg om våra referensramar vad gäller mat. Håller verkligen med om att det är superviktigt och borde diskuteras mer!

Vakna Zombie börsen är snart över
Gottodix bjuder som vanligt på ett läsvärt inlägg och intressanta tankar om framtiden.

Användbara aktiesidor

Framtida Frihet ger oss en massa användbara länkar som har med aktier och investeringar att göra. Mycket användbart, spara som favorit!

Lägre utgifter framför högre inkomster

Sparo skriver ett mycket bra inlägg om att det viktigaste är att hålla nere sina utgifter. Lätt att glömma bort i all jakt efter högre inkomster!

Global Dividend 1.2xL - Portföljstrategi 2.0

Stefan Thelenius delar med sig av sin portföljstrategi. Stefan är en av mina stora inspiratörer så riktigt roligt att få ta del av hans strategi och tankar!

Männsikan är ett flockdjur!
Aktiepappa skriver om sina tankar om hur människan agerar. Väldigt intressant inlägg och jag håller med om att det är viktigt att hitta sin egen strategi.

Rapport från Handelsbanken
Aldrig trodde jag att jag skulle få äran att ha med Lundaluppen i dessa söndagsläsningsinlägg. Efter den oväntade comebacken så är han nu ändå här och hans rapport och bolagsanalyser har verkligen varit saknade. Handelsbanken som är mitt näst största innehav är såklart extra spännande att läsa om. 

Lägg inte ribban för lågt - Vissa index är lättare att slå än andra

Långsiktig investering skriver ett bra och läsvärt inlägg om index och hur man jämför sig mot dessa.

Månadssparande över tid
Miljonär innan 30 visar sin statistik över sitt månadssparande sedan starten. Riktigt imponerande siffror! Det vattnas i munnen när man ser sådana grafer!

Att föreläsa om nyckeln till frihet
Soflokes, en fantastisk skribent, ber oss här om hjälp inför sin föreläsning gällande sparande och investerande. Man får även ta en titt i hans material inför föreläsningen!

Upp en miljon kr
Utdelningsseglaren bevisar på hur snabbt det kan gå upp när man har en aktieportfölj av modell större. Bra motivation!

Hur ser en vecka ut när man är fri?
Fantastiska Farbror Fri kommer med en saklig redogörelse för hur livet som fri ser ut för honom. En delikat sak att kunna dela upp i olika kategorier.

I vanlig ordning har jag med all säkerhet missat en massa läsvärda och intressanta blogginlägg, men jag hoppas ni har överseende med det och istället delar med er av dem i kommentarerna nedan eller via andra sociala medier.Missa inga inlägg framöver! Anmäl dig till mitt nyhetsbrev: här.

Må väl och ha en fortsatt härlig söndag!

/Utdelningsstugan

Stöd bloggen genom att dela detta:

Följ mig också gärna på twitter och facebook.


Photo Credit: pixabay

3 kommentarer:

 1. Skitbra med den här sammanställningen. Inte nog med att vi var med utan man fick även en enkel överblick över lite av det viktigaste som skrivits. Danke!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Aktiepappa!

   Kul att det uppskattas! Roligt att kunna dela bra och välskrivna inlägg, hoppas det ledde till några fler sidvisningar.

   Må väl!

   Radera
 2. Jadå! Både det och till att jag hittade en ny blogg att läsa faktiskt. :)

  SvaraRadera