fredag 28 oktober 2016

Senaste transaktionerna 28 Oktober


Senaste transaktionerna i oktober
Fredag, veckans härligaste dag enligt många, och dags att redovisa vilka aktier jag beslutat mig för att plocka in i portföljen efter #uppesittarkväll i början av veckan. Det är otroligt kul att hashtagen får så mycket uppmärksamhet och det är alltid någon/några nya aktier som man får upp ögonen inför. Har ni inte twitter redan så rekommenderar jag er att skaffa det för att hänga med bland alla aktietips som man får varje månad inför löning.

Det känns fantastiskt att jag kommit igång med mitt sparande och utdelningsinvestering. Att jag varje månad kan avsätta en för mig stor summa pengar och för dessa handla aktier i kvalitetsbolag är både roligt och kommer med tiden göra mig ekonomiskt oberoende. Samtidigt som jag tycker resan är väldigt kul så är hela målet med resan att inte behöva spara lika hårt i framtiden, att kunna spendera tiden som jag själv behagar är moroten och att investera i aktier som ger utdelning är verktyget. Efter snart bara 2 år av utdelningsinvestering så kan jag redan se hur jag närmar mig målet och det känns riktigt härligt och något förvånande att det gått så snabbt att redan vara en bra bit på vägen.

Ni som läste mitt inlägg Min aktiebevakningslista inför Oktober såg att jag inför löningen hade lite extra bevakning på Hennes & MauritzKopparbergs och Starbucks. Tre stycken aktier som jag redan äger, men som jag absolut skulle kunna tänka mig att göra ett större inköp i på dessa nivåer.

Åter igen så ligger jag inte allt för långt efter med transaktions redovisningen. Nedan transaktioner ägde rum igår, den 26 oktober.Senaste transaktionerna


Senaste transaktionerna för utdelningsstugan under oktober


Kommentar


Som ni kan se ovan så har jag fortsatt att göra min sedvanliga påfyllning av en hel drös svenska kvalitetsbolag. Dessa går på autopilot och jag fyller på i dessa varje månad i ur och skur. Den stora frågan om vilket bolag jag skulle välja att investera lite större i från bevakningslistan för månaden blev som ni nu ser Starbucks Corp. Det var en hårfin gräns mellan Kopparbergs och Starbucks denna månaden, men jag valde som sagt Starbucks och jag hoppas att jag får chansen att fylla på mitt innehav i Kopparbergs längre fram.

Jag gillar verkligen Starbucks och deras framtidsutsikter. De växer i rasande fart och känns verkligen som kvalitet rätt igenom. Att sälja kaffe (med mera) till sådana marginaler är smått otroligt, men otroligt bra för oss aktieägare. Känns verkligen som en aktie att lägga i byrålådan och bara låta ligga där!

De har inte sänkt utdelningen på 5 år och de har haft en utdelningstillväxt på hela 23,6% per år de senaste 3 åren, vilket såklart får det att vattnas i munnen på en utdelningsinvesterare. På dagens nivåer handlas Starbucks Corp till en direktavkastning på ca 1,48% vilket jag tycker är rimligt med tanke på historiken och framtidsutsikterna. Många skulle säga att direktavkastningen är väl låg för utdelningsinvestering, men i den fart som Starbucks höjer utdelningen så dubbleras utdelningen vart 3 år. Det betyder att om man handlar idag och utdelningstillväxten håller i sig så har du redan efter 3 år nästan 3% i direktavkastning på ditt investerade kapital och efter ytterligare 3 år 6%. Tre år efter det så har man 12% i direktavkastning på det investerade kapitalet och så fortsätter det, se gärna mitt inlägg om ränta-på-ränta effekten. De kloka säger att kvalitet blir aldrig billigt och jag tror de har rätt. Jag tror aldrig att man kommer att kunna handla ett bolag som Starbucks som presterar på denna nivå till 6% direktavkasting.

Kollar man på mina investeringskriterier så kan man se att Starbucks med råge uppfyller dem alla. Det faktum att aktiekursen har rört sig nedåt gör att jag får en chans att snitta ner mitt gav, vilket såklart uppskattas då jag på sikt vill göra Starbucks Corp till ett kärninnehav i portföljen. Om flera, flera år när jag byggt klart min portfölj så kan jag tänka mig att Starbucks har en portföljvikt mellan 4-6% i portföljen. Med tanke på att jag äger så många aktier kommer det vara ett av mina absolut största innehav.

Direktlänk till Starbucks Corp hos Avanza.Totalt så ökade alla transaktionerna ovan min årliga estimerade utdelning med ca 308 SEKSidan Portfölj kommer uppdateras vid slutet av månaden för att spegla aktuella innehav i portföljen.


Vilka aktier har ni köpt under månaden?


Missa inga inlägg framöver anmäl dig till mitt nyhetsbrev: här


Må väl och lycka till med era transaktioner under månaden!

/Utdelningsstugan

Stöd bloggen genom att dela detta:


Följ mig också gärna på twitter och facebook.Photo Credit: pixabay
*Innehåller affiliatelänkar

4 kommentarer:

 1. Underbart med rejäla månadsinköp:)

  Själv avvaktar jag med amerikanska bolag just nu med förhoppning att Avanza kör courtagefritt i samband med black-friday iår igen.

  Trevlig helg!

  MvH Pengaregn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Pengaregn!

   Tack för din kommentar och visst är det härligt att handla aktier! Jag hoppas också på en black-friday i år igen och kommer då passa på att vikta upp mina amerikanska bolag på samma sätt som jag köper mina svenska, alltså för ca 500 SEK. Om det krävs får jag använda kreditlinan och ta det lite lugnare med köpen framöver.

   Må väl och trevlig helg!

   Radera
 2. Kul att se dina köp :)
  Kommer nog mest troligt vikta upp mig i Novo nu på måndag. Hade helt glömt bort det här med black friday. Kanske blir att handla lite extra inför det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Kronantillmiljonen!

   Novo tog bra med stryk i slutet av veckan. Jag kommer fortsätta att fylla på! Låt oss alla hoppas på att Avanza kör en Black Friday i år igen!

   Må väl och ha en trevlig lördagskväll!

   Radera