onsdag 11 juli 2018

Månadsrapport - Juni 2018

Uppdatering av aktieportföljen Mars 2018
God morgon på er där ute i stugorna! Nu var det ett tag sedan jag skrev här igen. Tiden går grymt fort och just nu har jag semester! Vädret bjuder verkligen upp till dans så jag försöker spendera så mycket tid jag kan med att åka båt, fiska, bada och sola. Riktigt härligt och motivationen att en dag kunna ha mer tid att vara ledig är verkligen extra stark när det är sådant här fint väder! Det händer inte så mycket i portföljen för tillfället. Huset är ännu inte betalt så allt nysparande ramlar fortfarande in där för att det behövs. Sedan skall vi ha en buffert för att fixa en del saker på huset. Så det tar ett tag till innan jag kan börja bygga upp portföljen igen. Här kommer i alla fall en kort uppdatering sedan vi hördes sedan.

Portföljen ser ut enligt nedan.


portfölj juni utdelningsstugan


Alltså precis likadan som senast jag uppdaterade:Utdelningarna som ramlat in under maj och juni är inte många som ni kan se här nedan.

inkasserade utdelningar maj juni

Både dessa utdelningar inkasserades i maj. Så totalt inkasserade jag 593,69 SEK i maj. En betydlig minskning mot maj förra året som då var min bästa månad någonsin. Hade vi inte köpt hus så skulle maj i år slagit förra året, men vi kommer igen! I Juni har jag inte inkasserat några utdelningar.


Är ni också sugna på att börja bygga er egen utdelningsportfölj så rekommenderar jag att ni börjar med att läsa det här inlägget.


Inga transaktioner har gjorts på ett bra tag så där har jag inget nytt att redovisa.

Så här har portföljen utvecklats hittills under året. Blir ju något missvisande när portföljen de sista månaderna endast innehållet 2 st aktier (Apple och Telus).


Portföljutveckling Juni för utdelningsstugan

PortföljvärdePortföljvärde Juni 2018:
Portföljvärde:63 912 SEK
Belåning:0 SEK
Totalt innehav:63 912 SEK

Belåningen i portföljen är nu 0 SEK. När jag börjar bygga upp portföljen igen kommer jag försöka öka belåningen lite hela tiden och jag kan i framtiden tänka mig att belåna mig ända upp till 20% av portföljvärdet genom att utnyttja Avanzas Superlånet.

Nedan följer en tabell för hur portföljvärdet har utvecklats sedan jag började mäta i januari 2016. Som ni kan se i tabellen nedan så har vi en bit upp igen nu efter husköpet, men vi kommer igen!

Portföljutveckling Utdelningsstugan Juni 2018


Sidan Portfölj har uppdaterats för att spegla de aktuella innehaven och portföljvärdet.

Hur utvecklade sig er portfölj under juni?Missa inga inlägg framöver! Anmäl dig till mitt nyhetsbrev här.Stöd bloggen genom att dela detta:Photo Credit: pixabay
*Innehåller affiliatelänkar

25 kommentarer:

 1. Hej!
  Ska verkligen bli superkul nu när du "börjar om". Nu ligger vi rätt lika istället.
  Juni var en minusmånad för mig, -1,35%.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Pappa betalar!

   Jag är också taggad på att börja om! Kul att du ligger ungefär på samma nivå, då kan vi kämpa tillsammans sedan. En minusmånad är ingenting, bara ett litet hack i kurvan.

   Må väl!

   Radera
  2. Det kan vi göra!

   Lär bli större hack än så i framtiden :)
   /PB?

   Radera
 2. Är tanken att du ska köpa in samma aktier som du ägde innan, eller kommer du att "förfina" din portfölj nu?
  - Jag har följt dig sedan start, så det ska bli roligt att få fortsätta följa din resa från omstarten med!

  // Frilans

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Frilandsportföljen!

   Tanken är att förfina portföljen. Tror att jag skall satsa ytterligare lite hårdare på tillväxtaktier, men fortfarande med utdelning och bred vallgrav.

   Må väl!

   Radera
 3. Kul att se att du börjar om på en "ny kula". Det är nu du verkligen kan fundera över din filosofi och hur du vill bygga in portfölj. Även om man alltid ska vara "fri" i tanken och kunna sälja sämre investeringar så är det svårare att utföra när man ligger investerad är min erfarenhet. Nu har du en ny chans att kalibrera om.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Konsultinsikter,

   Tack för de vänliga orden och precis som du skriver har jag nu mycket tid att fundera på hur jag skall göra nystarten på bästa sätt. Jag håller med om det du skriver och känns som detta är en bra chans att bli av med aktier som man kanske aldrig skulle köpt från början.

   Må väl!

   Radera
 4. Välkommen "tillbaka" det är viktigt att ha en buffert ifall något behövs å göra eller gå sönder . Men är säker du är tillbaka innan 2022 =)
  Njut av sommarens slappa dagar, när inflytt är klar så är det livets längsta jobb igång (hus)

  Ha de bra !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Jimmy!

   Tack så mycket! Haha ser fram emot jobbet med huset! :)

   Ha en härlig sommar du också och må väl!

   Radera
 5. Huset i sig är en investering så se det inte som en förlust! Grattis till det nya huset =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Fyra Riksdaler,

   Tack och visst är det så! Dessutom i ett grymt läge där jag tror vi kommer trivas fantastiskt bra!

   Må väl!

   Radera
 6. Svar
  1. Hej Aktiepappa!

   Tack så mycket!

   Må väl!

   Radera
  2. Hej igen Jag noterade att du inte har med vår nya blogg i din blogglista. Om du vill och kan så skulle vi såklart uppskatta om du lägger med oss på din eminenta blogglista här på bloggen med :).

   https://tradevenue.se/Aktiepappa

   Radera
 7. Roligt att du är tillbaka igen och ska bli lika spännande att följa din återresa till miljonen. Jag kör bara belåning i korta perioder när jag vill köpa mer aktier än vanligt, senast i börsdippen i februari. Men om du har betalat av såpass mycket på din bostad att du kan ha en låg amorteringstakt på 1 procent per år eller lägre så har du ju utrymme att belåna aktieportföljen lite.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Utlandsutdelaren!

   Tack! Jag tror jag kommer vilja ha lite belåning under hela återresan, men kanske öka den lite mer om vi får en kraftigare nedgång.

   Må väl!

   Radera
 8. Nice Info!
  कमोडिटी बाजार में गिरावट, #CrudeOil फिसला, #Gold ने इस साल की सारी बढ़त गंवाई, घरेलू बाजार में ₹30,000 के नीचे आया भाव। Free Commodity Tips

  SvaraRadera
 9. Hej

  Jag tror du gjorde rätt. Kör om igen. Spara smått det viktiga är att du sparar en del av lönen. Man vet aldrig när det behövs igen :) Hus är också en viktig investering för framtiden. Sprid riskerna och glöm inte att leva livet.

  Hälsningar Tandläkaren

  SvaraRadera

 10. Thanks for sharing such a useful and informative post like this. Keep updating more updates like this.
  Capitalstars

  SvaraRadera
 11. När kommer du börja uppdatera här mer regelbundet?

  SvaraRadera
 12. Har du börjat spara igen? :)

  SvaraRadera
 13. Jag läste en kommentar online från en Califonia Based Journalist avslöjar hur hon hittar en pojkvän (sann kärlek) 3 månader efter att hennes ex pojkvän bröt upp. Jag skickar e-postmeddelande för att kontakta samma Dr.Oduduwa eftersom jag har dessa kraftfulla avsikter att saker kommer att fungera för mig, jag trodde på vittnesmål är bevis i verkligheten. Jag insåg att det här skulle vara bra att dela här eftersom jag vet att det kommer att inspirera andra också.
  tur nog för mig jag stötte på Dr.Oduduwa e-post (dr.odduwaspellcaster@gmail. com) kontakt hittades i en blogg kommentar avsnitt. I dag vittnar jag med glädje och glädje i mitt hjärta för att dela den här artikeln med min värld ... detta är ett av de mest glada ögonblicken i mitt liv. Dr.Oduduwa är den verkliga storsälskelse-stavningen, startade en trollformel för min räkning för att återhämta min ex-man med sin trollformel magi och kärlek-fängslande spell. Tidigare har jag försökt stavrådgivning för andra stavcaster fungerar inte för mig, de kräver pengar, men Oduduwa detta är en kärleksstava för mig utan att be mig betala för hans tjänster. detta är sant och fantastiskt omedelbart resultat.
  Jag har varit gift i över 6 år och det var så fruktansvärt eftersom min man verkligen fuskade på mig och letade efter en skilsmässa, vi slogs upp för 4 månader sedan och vi kom tillbaka igen efter så mycket tiggeri med trevliga gåvor av kärlek.
  Jag älskar min man så mycket, jag kunde inte ha gjort någonting för att skada honom eller få honom att känna sig illa mot mig längre .. Jag ville bara att han skulle tillbaka att älska att förlita mig för alltid. idag lever vi båda lyckligt tillsammans efter att Oduduwa lanserade en kärleksförtroll för min räkning.
  Jag är glad och tacksam för den här stora mannen Oduduwa. Först hade jag rädsla för tvivel, men jag försöker och det fungerar till mitt bästa. Jag är säker på att det här fungerar också, 100% säker.
  kontakta honom via hans personliga amail herbalisthome01@gmail.com
  han har befogenheter att lösa följande relationsfrågor;
  * Love Spells Win-Back Ex-älskare
  * Magi för framgång och marknadsföring
  * lycklig charm - BUSINESS STAR
  * SKYDDSHOOK, och Longlife,
  * förbannelse, penis- och bröstförstoring.
  * andlig rening, fettförbränning,
  * fertilitetsmagi - FRUITS OF WOMB,
  * dekretande magi, STAVLOTTERI & VIN-SPEL STAV
  Samma artikel jag läste online kommentar avsnitt precis som det här, jag läste och jag skapade en e-postkontakt för att kommunicera med Dr.Oduduwa för hjälp via: (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)

  SvaraRadera
 14. Godvänner, jag heter Antonio Laura från Lund-Sweden, jag är läkare av yrke, 45 år. Läs mitt sanna livsvittnesbörd om hur jag återställde tillbaka kärlek och förtroende i mitt äktenskap, jag har goda avsikter att denna information kommer att hjälpa någon som läser detta just nu att läka trasigt hjärta och återställa förlorat kärleksförhållande inom två dagar. Min stoy kan vara likadan, jag var gift med Antonio fyra år, förra månaden han gick upp med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka att älska mig, men allt jag gjorde var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket eftersom vi hade två små barn tillsammans och jag älskar honom så mycket att jag inte kan leva utan honom, jag frågade honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem till min kollega på jobbet, hon är min goda vän och hon rådde mig att snarare kontakta en kärlek stavningskärna som kan hjälpa mig att stava kärlek tillbaka, men jag är den typ av person som aldrig trodde att kärlek stavdelning fanns eller kan fungera, jag hade inget annat val än att prova, jag mailade stavningskanalens e-postmeddelande som hon gav mig och några muniter efter att jag fick ett svar Dr.Oduduwa sa till mig att han kan hjälpa mig att få tillbaka min man, det var inga problem att allt kommer att gå bra innan tre arbetsdagar, jag följde noggrant all hans instruktioner om vad jag ska göra hemma under mitten av natten kärlek spell bön. Oduduwa lanserade en Love-stavningsdel i luften och förvånansvärt andra dagen var den omkring 06.00. Min make kärlekspartner ringde mig på min mobiltelefon, jag blev så förvånad för min man har vägrat att ringa mig eller sms till mig de senaste tre veckorna, plötsligt ringde han för att be om ursäkt till mig och han sa att han kommer att återvända hem för att besöka mig och mina barn snart. Ända sedan den första dagen han ringde mig har han blivit ringd och smsat mig varje dag, idag ringde han att jag svarade på telefonsamtalet och han sa igen att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle förlåta och återvända till honom som kärlekspartner, att han älskar mig så mycket. Jag är så glad och fram till idag började vi leva tillsammans lyckligt som en familj. min djupa tacksamhet till Dr.Oduduwa för hans begåvade krafter för att återställa trasiga äktenskap och föra tillbaka ex kärlekspartner inom två dagar kärlek stavning bön som fungerar. Jag rekommenderar honom varmt för alla som söker brådskande återställande av kärlek (dr.oduduwaspellcaster@gmail. com)

  SvaraRadera