Vill ni kontakta mig så går det bra att göra det via både Twitter, Facebook eller genom att kommentera här på bloggen. Nedan mail fungerar också bra men läses inte av lite regelbundet som de andra medierna.
Email: utdelningsstugan@gmail.com
Email: utdelningsstugan@gmail.com
Hej !
SvaraRaderaSer att du har en del preffar, kan man köpa dom och sitta lugn eller måste man ha koll hela tiden, kan du tipsa om dina 5 bästa :)
Hej!
RaderaTack för din kommentar. Jag äger inge preferensaktier och har dessvärre inte heller några planer att plocka in några framöver. Ett tips kan vara att kolla in Petruskos blogg, han skriver mycket om preferensaktier.
Må väl!
Hej, hur stor direktavkastning har du totalt på hela din portfölj?
SvaraRaderaHej!
RaderaDirektavkastningen på portföljen ligger just nu kring 3,2%.
Må väl!
Hej, spännande blogg! Har du någon tanke kring varför du har så många bolag i portföljen,är det inte bättre att hitta få guldkorn?, kan det inte vara bra att kika lite på tillväxt också, eller hur resonerar du till din portfölj?
SvaraRaderaDu har även många utländska bolag, har du de på en kapitalförsäkring och hur hittar du information om utländska bolag?
Många frågor men kul att höra hur du tänker! :D tack
Hej!
RaderaTack för din kommentar. De flesta av frågorna har jag redan besvarat i tidigare blogginlägg så försöker bara att besvara dem lite kortfattat här nu. Jag ser diversifiering som en viktig del av mitt långsiktiga investerande, alltså jag tror att det är svårare endast satsa på ett fåtal aktier och "att hitta guldkorn". Sedan så förstår jag inte riktigt frågan om tillväxt, lite av min nisch är att satsa på tillväxt istället för high yield bolag. Därför är en stor del av min portfölj också placerade i tillväxt bolag med låg direktavkastning, tex Kopparbergs, Apple, Disney, Starbucks med flera .På lång sikt känner jag mig övertygad att detta skall ge mig den bästa totalavkastningen.
Kör precis som du skriver alla mina aktier i en kapitalförsäkring för enkelhetens skull.
Hoppas du blev nöjd med svaren, som sagt de flesta finns djupare beskrivnina i tidigare inlägg om du vill läsa mer. Må väl!
Hur för du statistik och håller ordning på alla uppgifter och dokument?
SvaraRaderaHej!
RaderaJag kör det mesta av bokföringen via Excel, men även bloggen har ju blivit en bra plats att spara statistik och kunna jämföra olika månader med varandra.
Må väl!
Hej, jag undrar lite hur du hittar all information om dina utländska bolag, jag har svårt att hitta information/nyckeltal etc. Och hur går du tillväga när du letar och analyserar bolag? :D
SvaraRaderaHej CrazyMakerTV,
RaderaTack för din kommentar och fråga. Det vanligaste är att jag söker på google med företagsnamn + det nyckeltal jag letar efter. Det finns många bra sidor som man blir länkad till och dessutom oftast många fina analyser av internationella bloggare brukar dyka upp. Exempel på sidor där man kan hitta nyckeltal annars är:
http://www.dividend.com/
http://www.nasdaq.com
https://www.google.com/finance
Hoppas det hjälper i ditt framtida sökande efter bra bolag.
Må väl!
Hej!
SvaraRaderaKul blogg att följa. Satsar själv uteslutande på att investera i utdelningsbolag nu när jag börjat få pengar över sen fastighetsköpet. Är rätt ny på börsen och undrar om du har några tips på bra forum när det gäller just börsen? Läser Börssnack och en del på Shareville idag. Tycker det är intressant att höra andras tankegångar kring bolag och börsen. Altid lär man sig något
Hej,
RaderaTack för kommentaren och de vänliga orden! Låter som en bra plan att satsa på utdelningsinvestering. En strategi som i vart fall fungerat riktigt bra för mig hittills. Jag tycker inte det finns något "forum" som håller någon vidare kvalitet (jag tar gärna emot tips om det finns något). Jag tycker Twitter är den klart bästa plattformen för ekonomisnack och börsen. Där lär i varje fall jag mig massor av nya saker dagligen.
Må väl och lycka till!
Hej,
RaderaJag är även också ny inom utdelningsinvesteringar och började med detta efter att jag läste din blogg, riktigt bra! har Men vilka följer du på twitter?
Hej!
RaderaStort tack för de vänliga orden! Riktigt kul att höra att du kommit igång med utdelningsinvestering!
Om du kollar min profil på twitter så ser du alla jag följer där, men för att nämna några så har du @investeraren @40procen20ar @StefanThelenius. Jag följer i stort sett alla bloggare jag har i listan till höger också.
Hoppas du hittar några intressanta twitterprofiler där.
Må väl!
Hej Utdelningsstugan!
SvaraRaderaVäldigt intressant blogg. Du tänker likadant som jag - långsiktigt som tusan där tålamod är en dygd. Jag har en tanke som jag funderat länge på men inte riktigt hittat svar på vid andra utdelningsbloggar.
Själva avkastningen, alltså att aktiekursen går upp och ner och att det står "2000 kr sedan köp" på min depå, är inget av intresse för en utdelningsmaskin - vad jag förstår. Dock vet jag inte riktigt hur jag ska räkna ut hur stor andel av värdet som man får utdelning för. Exempel:
Låt säga att jag har 100'000 i aktiedepån, men imorgon är depån värd 102'000 kr pga kursuppgång. Ska jag då räkna exempelvis 5% utdelning på första värdet eller det andra värdet? Ska jag helt enkelt titta på inköpspriset eller kan jag räkna ut andel utdelning utifrån det aktuella värdet (vilket skiftar från dag till dag) på depån?
Det är självklart alltid roligt när ens aktier går upp, men det är en falsk lycka eftersom det är inte det som i slutändan gör dig rik, eftersom vi inte ska nalla av kapitalet.
Hoppas du förstår min tankegång och att det inte är en för krånglig fråga.
Hej!
RaderaTack för din kommentar och de vänliga orden! Kul att höra att vi tänker lika vad gäller sparande och investeringar.
Jag tror jag förstår vad du menar med din fråga och här kan man räkna på två sätt. Det första är att man räknar YOC (yield on cost), alltså direktavkastningen på ditt inköpspris. Det andra är att du räknar hur mycket portföljen direktavkastar just nu.
Ett exempel. Du handlar aktier för 100 000 SEK och får varje år 5000 i utdelning. Oavsett vad portföljen är värld framöver så är din YOC 5% (5000 / 100000). Efter 10 år är portföljen värd 200 000 SEK men utdelning är fortfarande 5000 per år (hemsk tanke att utdelningen inte skulle öka på 10 år). Då är din YOC fortfarande 5% men direktavkastningen för portföljen är endast 2,5%.
Hoppas ovan förtydliga lite. Må väl och lycka till framöver!
Hej,
SvaraRaderaSå man ska hålla mer koll på YoC än Direktavkastningen? DA ändras ju från dag till dag då kursen går ner eller upp. Gör YoC likadant? Jag har exempelvis en portfölj på 274'000 kr, där marknadsvärdet just nu är 277'000 kr. Ska jag då räkna 277'000 x 0.05 för att få ut 5% DA, eller gör jag det på ursprungsvärdet 274'000?
Tack för ditt svar. Jag tittar till din blogg dagligen och det är alltid lika roligt med nya inlägg.
Hej!
RaderaTack för din kommentar! Riktigt kul att du uppskattar bloggen och det som produceras. Det gör det riktigt kul med feedback som denna att fortsätta skriva mera och bättre!
Vad gäller DA eller YOC så finns det inget rätt eller fel. Jag personligen kikar lite på båda och de kan vara bra måttstockar vid olika tillfällen. Skall man leva på utdelningarna så kanske den aktuella direktavkastningen är mest relevant att hålla koll på. Det stämmer att om du vill se vad din portfölj genererar vid 5% DA så får du multiplicera aktuellt värde med 0,05. Vill du ha din YOC så får du dela aktuella utdelningar med det som du totalt investerat.
Må väl och ha en fortsatt härlig söndag!
Tja! Har du kollat något på VF Corp nu medan de har en dipp i kursen? Känns som en stabil utdelningsaktie värd att plocka upp. Får lön den 25e och lutar åt att jag plockar in den då om kursen icke sticker iväg något :D
SvaraRaderaHej KattenMusen!
RaderaRoligt att du hör av dig igen, det var ett tag sedan! Jag har också kikat på VF Corp ett tag nu och dippen gör ju att bolaget känns extra intressant just nu. Precis som så får jag lön den 25:e. Alltså har man ytterligare några dagar på sig att fundera innan jag beslutar mig.
Må väl och ha en fortsatt skön söndag!
Hehe ja, kanske icke skriver så mycket men kollar in dagligen ;)
RaderaJust nu tycker jag kursen stiger lite väl snabbt, så lär inte bli något köp för mig om den fortsätter i denna takten fram tills fredag haha.
Tack detsamma! :)
Några tanker eller åsikter om min portfölj? Fokus på (utdelning och tillväxt)
SvaraRaderaScandi Standard 11,8%
Nobina 8,8%
NIBE Industrier B 7,4%
Starbreeze B 7,3%
Realty Income... 7,1%
Castellum 6,9%
Coca-Cola Co 6,2%
Colgate-Palmol... 6,1%
Inwido 6,0%
Hennes & Mauri... 5,8%
Latour B 5,5%
Skanska B 5,4%
DORO 5,4%
Johnson & Johnson 5,2%
Investor B 5,1%
Hej!
RaderaRiktigt fin portfölj! Utdelning och tillväxt är precis de två komponenterna jag satsar mycket på också och vi äger ju en hel del bolag båda två. Din portfölj ser helt klart ut att kunna prestera bra långsiktigt, precis som jag hoppas att min gör. Direktavkastningen blir ofta lidande när man köper kvalitet, men totalavkastningen och YOC blir nog grymt bra på flera års sikt.
Må väl och lycka till!
Hej,
SvaraRaderaIntressant blogg och jag gillar denna strategi, följder dig och en del andra bloggar. Jag har sen ett år examinerat mig och skaffat mig mig mitt första ”riktiga jobb”. Har haft en god löneutveckling där jag på ett år ökat min månadslön med 25% mao 7 000kr.
Nu är min tanke att jag äntligen ska ha råd efter studierna att spara och lägga en undan en väsentlig summa varje månad i aktier. Där är jag intresserad av just denna utdelningsstrategi, det långsiktiga lockar.
Jag äger en nybyggd lägenhet som jag amorterar varje månad, ska man följa bopriserna så har jag på lite drygt ett år gjort över 1mkr i vinst på lägenheten.
Jag har en möjlighet att lägga undan en summa varje månad på sparanda och då lockar detta oerhört. Jag undrar om du har en idé om uppstarten, ska man lasta tidigt i tunga bolag som HM, Skanska, Castellum?
Eller ska man jaga nästa utdelning per företag? - Om du förstår.
Sen undrar jag även hur en person som du med denna strategi tänker i HM’s fall idag där dem droppar 15SEK på en dag, och egentligen har ett år av kräftgång. Är det ett tillfälle att köpa in sig billigare i ett stort företag? Eller byter man nånsin inneha?v
Med vänlig hälsning,
Niklas
Hej Niklas,
RaderaFör det första, kul att du gillar bloggen. Riktigt kul att höra!
Grym löneutveckling! Det kommer gå fort framåt för dig med de förutsättningar du beskriver ovan.
Jag tycker precis som du att utdelningsinvestering är den absolut bästa sparformen. Eftersom jag inte har någon finansiell utbildning så gillar jag inte att ge konkreta tips på vilka aktier man bör köpa eller hur stora andelar. Så jag kan svara är att jag själv hade gjort på samma sätt om jag började idag som när jag startade bloggen. Alltså investerat månadsvis i stora stabila företag som jag tror har bra chans att växa. Du kan se i mina senaste transaktioner-inlägg att jag varje månad fortsätter att fylla på i de aktier jag äger. På så sätt får man en bra genomsnittligt inköpspris och behöver inte bry sig så mycket om en aktie går upp eller ner.
Hoppas ovan besvarade dina frågor. Lycka till framöver och må väl!
Lite intresserad också över andra delen av min fråga. Ser inte riktigt ett svar där. Hur resonerar du i fallet HM igår tex kräftgång i ett års tid, dålig rapport, droppar 15sek på en dag. Är det någon gång intressant att se över sitt innehav. Eller är det köpläge i HM där man kan få aktier med god utdelning till ett rabatterat pris?
SvaraRaderaMan vill ändå ut ränta på ränta effekten. Om utdelningen i sig understiger utveckling per år hur ska man tänka då?
//Niklas
Hej igen Niklas,
Radera"Du kan se i mina senaste transaktioner-inlägg att jag varje månad fortsätter att fylla på i de aktier jag äger. På så sätt får man en bra genomsnittligt inköpspris och behöver inte bry sig så mycket om en aktie går upp eller ner."
Jag menar alltså att man fortsätter köpa oavsett vad som händer med aktiekursen. Så länge inget fundamentalt förändras i bolaget så ser jag endast det som positivt att aktiekurserna rör sig nedåt. Du får helt enkelt mer utdelning för pengarna då.
Att få negativ totalavkastning något enskilt år är något man helt enkelt får räkna med om man investerar långsiktigt på börsen. Det är ingenting som får mig att sova sämre på nätterna i alla fall att HMs aktiekurs gått ner de senaste åren.
Hoppas ovan bättre besvarade din fråga.
Må väl och trevlig helg!
Tjena
SvaraRaderaHur tänker du rörande inflation? Riksbankens mål är att hålla den kring 1-3% en årlig da% på 2% är det något man överväger?
Hej N!
RaderaJag har som mål att mina utdelningar skall ha en årlig utdelningstillväxt på minst 10% då bör jag ha en god marginal ner till inflationsökningen.
Må väl och god jul!
Hej på dig och god fortsättning!
SvaraRaderaJag har precis börjat läsa din blogg och jag är helt såld. Har också börjat ungefär samtidigt som dig och med tiden har jag bara blivit mer och mer övertygad om att utdelningsinvestering är min grej. Du inspirerar verkligen!
Till frågan: Jag har läst om hur du optimerar dina köp så att courtaget blir så lågt som möjligt, t ex köper för 599kr så att det bara kostar 1kr. Hur gör du när du köper amerikanska aktier samt aktier på andra börser där minsta courtaget är högre? Byter du någonsin courtageklass för att köpa större poster?
God avkastning!
/Peter
Hej Peter!
RaderaTack för din kommentar. Det är grymt kul att höra att det jag skriver inspirerar. Jag vill precis som du tro att utdelningsinvestering verkligen är en grym strategi om man önskar att förbättra sin ekonomi. Så kul att du också kommit igång!
Till frågan så har jag endast bytt courtageklass 1 gång och det var nu i veckan då jag bytte Handelsbanken A till B pga kursen diffade för mycket mellan dem. Annars så kör jag på med courtageklass mini och då passar det för köp i USA för ca 3600-3800 SEK beroende på dollarkursen eftersom man betala minimum 1 USD där.
God fortsättning och Må väl!
Hej!
SvaraRaderaTack för en grymt trevlig blogg. Hittade denna blogg ganska nyligen och blir verkligen inspirerad av din portfölj och din strategi gällande utdelningsaktierna.
Har själv börjat ganska nyligen och vill uppnå samma mål som dig.
Fortsätt med detta! Utdelningsstugan är givetvis addderad till favoriterna ! :)
Hej!
RaderaStort tack för din kommentar och de vänliga orden. Det är alltid kul att höra att det man gör uppskattas!
Skall försöka fortsätta att prestera framöver!
Må väl!
Hej Utdelaren!
SvaraRaderaJag är glad att jag hittade din sida. Informationen är guldvärd.
Har en kort fråga om courtage-klasser. Jag är på Avanza och har som du Klass Mini. Kan du förklara exakt varför en ska handla för 599 kr? Borde det inte vara under 400 kr?
Kommer definitivt fortsätta följa din blogg. Lycka till!
Hej!
RaderaStort tack för de vänliga orden! Kul att det man skriver uppskattas!
Vad gäller courtaget på Avanza så avrundas det till närmast krona. Därmed avrundas 597 SEK (inte 599 som jag skriver i min guide) till 1 SEK i courtage. Därmed blir courtaget mycket lägre än de 0,25 som utlovas.
Må väl!
Hej! Jag funderar över att teckna i nyemissionen i MaxFast Properties genom Avanza. Hur ser du på denna investering med din investeringsfilosofi?
SvaraRaderaHej Martin,
RaderaTack för din kommentar och fråga. Jag är väldigt defensiv i min investeringsfilosofi och kommer inte deltaga i MaxFast Proporties nyemission. Innan du skrev bolagets namn så hade jag faktiskt aldrig hört talas om det.
Må väl och lycka till!
Hej igen,
SvaraRaderaUppskattar att du redovisar din portfölj i klartext, är en trevlig inspirationskälla. Jag funderade på om du skulle kunna lägga till kolumner för antal år med konsekutiv utdelningstillväxt, samt vilken tillväxt de har på 1, 5, 10 år kanske? Utöver enbart YOC
Hej!
RaderaTack för din kommentar och ditt förslag.
Vad gäller det nya önskemålet så känner jag att det har inte så mycket med min specifika portfölj att göra utan mer varje enskilt bolag. Därför kommer jag inte redovisa den statistiken på bloggen då jag vill att det skall vara relevant för innehållet här.
Jag hänvisar dock gärna till borsdata.se som har den infon du söker.
Må väl!
Hej, jag undra om du skulle kunna tänka dig att dela med dig av dina kalkylblad, jag har lite problem med att göra mina egna och har inte hittat nåt när jag sökte. Eller om du har nån bra länk du vill dela med dig av.
SvaraRaderaHej,
RaderaLedsen för sent svar. Hade missat att du skrivit här.
Jag tipsar gärna om Stefan Thelenius kalkylblad, vilka jag själv med viss modifikation använder.
Länk: http://z2036.blogspot.se/2014/12/nytt-verktyg-mina-utdelningar.html
Må väl!
Hej,
SvaraRaderaJag är en amatörsparare som har siktet inställt på 3 000 000 kr i sparande. Jag har mina pengar i olika aktier på börsen via en ISK hos Nordea och en KF hos Avanza.
Fn har jag lyckats få ihop totalt 1 600 000 kr och hoppas kunna nå målet till sommaren 2023, dvs 6 år fram i tiden. Jag har i mitt antagande räknat på en snittavkastning på 8% per år. Därtill räknar jag med att kunna lägga in ett sparande på ca 5 000 kr i månaden fram till sommaren 2023.
Jag är idag 52 år och hinner således bli 58 år sommaren 2023. Jag tänker att jag då ska kunna leva på pengarna jag sparat ihop, dels av avkastningen och dels av kapitalet.
Vidare så funderar jag på att ta ut pension vid 61 års ålder vilket betyder att det bara är 3 år som jag behöver belasta det sparade kapitalet utan tillskott från pensionen. Jag har kollat prognoser kring min pension via nätet och räknat fram och tillbaka och lite förenklat kan man summera det till att jag får ut minst 10 000 kr/månad netto livet ut från 61 års ålder.
Vad jag kan ta ut i månaden från mitt sparande är såklart helt beroende på hur avkastningen ser ut. Jag tänker att jag borde kunna räkna med minst 4% avkastning/år i snitt om jag räknar lågt och det skulle enligt mina beräkningar ge mig utrymme att ta ut 25 000 kr netto i månaden. De första tre åren 25 000 kr från mitt sparande fram till dess att jag börjar ta ut pension och därefter 15 000 kr i månaden (dvs 10 000 kr från pensionen +15 000 kr från sparandet) och då räcker kapitalet till jag är 77 år. Därefter får jag klara mig på drygt 10 000 kr i månaden från pensionen.
Jag hoppas dock kunna snitta lite högre avkastning, vid t ex 8% avkastning/år ger det (med samma förutsättningar) enligt mina beräkningar att vid 80 års ålder finns kapitalet fortfarande kvar ca 3 000 000 kr. Allt över 4% i avkastning ger således möjlighet till ett månadsuttag större än 25 000 kr per månad.
Jag har dock några funderingar:
1. Är mina antaganden rimliga eller är jag helt ute och cyklar?
2. Vad har jag missat som väsentligt påverkar mina beräkningar?
3. Hur investerar man 3 000 000 kr på ett smart sätt?
Jag har själv funderat i dessa banor:
1/3 i Indexfonder
1/3 i Investmentbolag
1/3 i stabila bolag med utdelning
Jag vill ha en bra riskspridning men ändå med en rimlig chans att nå en avkastning på 8%
Jag tar tacksamt emot synpunkter!
Med vänlig hälsning
En glad amatörsparare
Hej En glad amatörsparare!
RaderaTack för din kommentar och för att du delar med dig av din historia. Riktigt kul att höra att du har ett såpass bra sparande och plan för pensionen!
Först vill jag säga att jag inte har någon typ av ekonomisk utbildning och att du med tanke på din ålder antagligen har bra mycket mer erfarenhet av dessa frågor än vad jag har.
Med ovan sagt så följer här mina tankar hur jag resonerar;
1. Jag tycker att det ser rimligt ut och att du har en bra plan. Historiskt så har ju börsen presterat i linje med de mål du har. Så det borde kunna gå vägen tycker jag.
2. Jag kan inte komma på något faktiskt. Har själv inte gjort lika ingående beräkningar.
3. Väldigt svår fråga. Jag hade, enligt min folosofi, svarat 3/3 i stabila växande utdelningsbolag, men väldigt svårt att säga när jag själv inte har lika stort kapital eller plan att gå i pension. Jag gillar verkligen investmentbolag och ser det som bra och stabila utdelare.
Må väl och stort lycka till framöver!
Hej, jag har skickat ett mejl till dig. Vore kul om du tog dig tid och svarade på det.
SvaraRaderaHej,
RaderaLedsen för sent svar. Har svarat dig nu.
Må väl!
Hejsan! Följer din blogg med stort intresse. Jag har hållt på med aktier ett bra tag och väntar på rätt tid att starta en utdelningsportfölj. Tycker du att det vore en bra tid att börja nu trots att marknaden har gått så starkt på senaste eller borde jag avvakta till den går ner lite?
SvaraRaderaHej!
SvaraRaderaKul att du följer bloggen och tack för din kommentar.
Det är en vanlig fråga som jag får ofta på bloggen och i mail. Jag svarar som jag brukar att jag personligen inte försöker tajma marknaden. Skulle jag börjat idag skulle jag börja att köpa månadsvis och sedan fortsätta att fylla på varje månaden i de aktierna. Alltså investerat månadsvis i stora stabila företag som jag tror har bra chans att växa. Du kan se i mina senaste transaktioner-inlägg att jag varje månad fortsätter att fylla på i de aktier jag äger. På så sätt får man en bra genomsnittligt inköpspris och behöver inte bry sig så mycket om en aktie går upp eller ner. Fortsätter det som det har gjort historiskt så kommer det på lång sikt att generera positiv avkastning och den största risken är egentligen att stå utanför marknaden för länge.
Må väl!
Hejsan!
SvaraRaderaKanske dumt att ställa som fråga här, men hur gör du för att ordna layout och uppdatera din portfölj på bloggen enklast?
Bra blogg, härligt att följa!
Hej Aktiesparande!
RaderaTack för din kommentar. Jag använder google docs och kopierar sedan in en skärmdump när jag uppdaterar. Sidan portfölj uppdateras därmed inte löpande utan endast en gång i månaden.
Må väl!
Hej! Kul att se vilka möjligheter det finns idag tack vare internet och smidiga depåer för dom som är lite förutseende och har tiden framför sig. Tyvärr är det inte så i mitt fall. ;) Förstår din taktik och strategi, låter helt klart vettigt. Hade varit intressant att veta hur du hade tänkt om du fick tillgång till en engångssumma pengar. Summan är mindre intressant, det kan vara 50000 eller 300000. Hade du pytsat ut många mindre inköp under lång tid eller hade du satsat på färre större inköp under kortare tid?
SvaraRaderaHej!
RaderaTack för din kommentar och fråga.
Hade jag fått en summa på säg 100 000 SEK så skulle jag spridit inköpen under ca 1 års tid. Och därmed investerat ca 8000 SEK extra i månaden under den tiden.
Må väl!
Hej
SvaraRaderaKan vara en dum fråga, men jag har nyss startat en portfölj med stabila svenska bolag som har en lång obruten utdelningstradition och gärna höjande av utdelning under flera år.
Jag undrar nu : när lönen trillar in i slutet av månaden, hur ska jag fördela pengarna? Ska jag fylla på lika mycket i alla o blint hoppas på att ödet ser till att min direktavkastning blir hög? Eller ska jag titta på hur direktavkastningen ser ut just den dagen på aktierna i min portfölj, o fylla på i de som har högst (o gärna över 4%)?
Eller tänker jag helt fel här?
Hej!
RaderaLåter som att du har en bra början till en portfölj. Påminner mycket om hur jag själv bygger min portfölj.
Det är det som är det luriga. Det finns inga rätt eller fel här utan man får helt enkelt försöka bedöma bolagens kvalitet. Jag tror inte man skall stirra sig blind på direktavkastningen i bolagen vid en viss tidpunkt. Det finns inget som säger att de med högst direktavkastningen kommer ge den bästa totalavkastningen över tid utan det är bolagets totala tillväxt som kommer ge mest kronor i plånboken.
Jag kollar ganska lite på direktavkastning som du kan se i min portfölj. Det viktigaste är att bolagen växer i snabb takt så kommer även utdelningen växa med tiden.
Må väl och ha en härlig helg!
Hej!
SvaraRaderaEn kort fråga, varför har du inte köpt SCA? De ha bland de högsta direktavkastningarna senast på 7,69%. Utdelningen har stadigt gått uppåt. Dessutom borde de väl passa i din strategi?
För tillfället tror de att kursen är på väg nedåt så jag har den på bevakning, funderar själv på att köpa några hundra. Vad tror du?/Göran
Hej Göran,
SvaraRaderaTack för kommentaren. SCA är ett väldigt fint bolag och som du skriver så uppfyller det alla mina investeringskriterier. Får ta mig ytterligare en kik och se om inte bolaget kommer hamna med under mina månads transaktioner.
Må väl!
Hej! Hur ser du till att äga bankaktier? Känns som någon gång kommer det rasa?
SvaraRaderaHej Henke!
RaderaJag äger dem vi Avanza och som du kan se under fliken portfölj ovan så äger jag Handelsbanken. Det kommer med 99,9% sannolikhet att rasa på börsen igen i framtiden, men jag är övertygad att man missar mer avkastning genom att sitta och vänta på raset än tvärtom.
Må väl!
Tack!
RaderaHej!
SvaraRaderaSer att Placera varit inne på din blogg och tagit en screenshot :)
https://www.avanza.se/placera/redaktionellt/2018/02/12/ekonomiskt-oberoende-till-vilket-pris.plc.html
Hej Roger!
RaderaJag noterade faktiskt det :) Synd att man inte fick ett omnämnande i artikeln också.
Ha det gott!
Må väl!
Har inte hört något från dig på länge...hur går det?
SvaraRaderaHej!
RaderaJag mår bra. Förklarar läget i detta inlägg: http://utdelningsstugan.blogspot.com/2018/05/vart-har-utdelningsstugan-tagit-vagen.html
Må väl!
Hur har du det? Länge sedan man hörde ifrån dig.. Hoppas du mår bra :)!
SvaraRaderaHej!
RaderaJag mår bra. Förklarar läget i detta inlägg: http://utdelningsstugan.blogspot.com/2018/05/vart-har-utdelningsstugan-tagit-vagen.html
Må väl!