fredag 5 augusti 2016

Utdelningar Juli

aktie utdelningar i juli
Fredag och vad passar då inte bättre än att presentera månadens roligaste inlägg. Aktieutdelningar är det som skall vara min primära inkomstkälla om ca 15 år när jag väljer att sluta arbeta så självklart är det både viktigt och intressant att hålla koll på hur utdelningen utvecklar sig månad för månad.

Oavsett börsklimat så fortsätter det att ticka in utdelningar på mitt konto hos AvanzaDet är en härlig känsla varje gång det ramlar in några kronor på kontot som man inte behövt arbeta för och trots att det inte är några stora summor ännu så gör det verkligen skillnad. Dessa pengar som jag inkasserar sätts nämligen genast i arbete genom att jag köper nya aktier för dem. Aktier som sedan i sin tur genererar ytterligare utdelningar och sådär fortsätter det. Tillsammans med utdelningshöjningar från bolagen och mitt nysparande ger detta en fantastisk ränta-på-ränta effekt. 

Nedan presenteras de utdelningar som jag inkasserat under juli:

Utdelningar juli 2016 • PepsiCo, Inc. (PEP) – 31,73 SEK
 • Travelers Companies Inc. (TRV) - 22,60 SEK
 • Union Pacific Corp. (UNP) – 41,75 SEK
 • Geniun Parts Co. (GPC) - 27,74 SEK
 • Coca-Cola Co. (KO) - 73,85 SEK
 • Telus Corporation (T.TO) – 90,46 SEK
 • Philip Morris Int. Inc. (PM) – 43,31 SEK
 • Realty Income Corp. (O) – 85,21 SEK
 • ABB Ltd (ABB) – 285,12 SEK
 • Bank of Nova Scotia (BNS) – 41,97 SEK
 • Walt Disney Co (DIS) – 67,07 SEK


 • Totala utdelningar för juli 2016: 810,81 SEK


  I juli har jag alltså erhållit utdelning från totalt 11 stycken företag och totalt 810,81 SEK. Känns betryggande att få "lön" från 11 st olika arbetsgivare även fast summorna inte är så stora ännu. Återigen så imponeras jag av att alla dessa små summor tillsammans blir ett ansenligt belopp. På denna korta tid jag hållit på så inkasserar jag redan 810 SEK en månad där endast ett svenskt bolag delar ut pengar till mig. Det känns ganska så otroligt faktiskt och jag är verkligen glad att jag började att investera i aktier och hittade utdelningsstrategin för lite mer än ett år sedan. Snöbollen är i rullning och utdelningarna växer hela tiden och i allt snabbare takt, längtar redan till nästa års julirapport för att se vilka siffror man kan presentera då.

  Om vi jämför med juli 2015 då jag inkasserade 263,36 SEK i utdelning är detta alltså en ökning på hela 307,9%. Wow! Okej, jag skall försöka att inte dregla allt för mycket åt det resultatet. Självklart är jag väldigt nöjd med ökningen, men jag är också medveten om att majoriteten av ökningen beror på insättningar jag gjort genom sparandet. Inget fel med det såklart, att spara mycket varje månad är en väldigt viktig ingrediens, speciellt nu i början av min resa. Ökningar med flera 100% kommer jag dock inte kunna presentera framöver då det kommer bli betydligt viktigare att mina bolag höjer utdelningen själva och mina nya insättningar av kapital kommer inte kunna påverka resultatet i lika stor utsträckning. Med det sagt så kommer jag under detta andra år som utdelningsinvesterare kunna visa sådana här ökningar, men framöver lär det bli mer "normala" siffror. Man får passa på att njuta av dessa tresiffriga ökningar så länge det varar helt enkelt.


  Som ni säkert känner till vid det här laget så är min strategi att satsa på tillväxtbolag med hög utdelningstillväxt och därför hoppas jag att jag kommer kunna fortsätta presentera fin tillväxt i dessa rapporterna när jag jämför månaderna med året innan även i fortsättningen, men det får tiden utvisa. 


  Aktieutdelningar per månad sedan starten 2015


  I tabellen ovan ser ni resultatet månad för månad jämför med året innan sedan jag startade med utdelningsinvestering.

  Ett av mina mål är att få minst 12 000 SEK i utdelningar under år 2016. Nu efter 7 av 12 månader har jag totalt kommit upp i 8040,84 SEK. Det uppfyller alltså 67% av målet. Med tanke på att det alltså är 5 månader kvar och redan 67% av målet uppfyllt så borde jag ligga bra till för att kunna klara det. Det gör jag dessvärre inte i och med att månaderna mars, april och maj är mina överlägset starkaste utdelningsmånader. Kollar man i tabellen ovan så ser man att det ser väldigt skralt ut de sista månaderna. Jag visste att målet om 12 000 i utdelning redan det här året var tufft uppsatt, men jag tror att det verkligen har gjort att jag har kämpat mitt yttersta för att försöka klara det. Jag fortsätter att kämpa på och spara så mycket pengar som jag bara kan varje månad för att kunna nå ett så bra resultat som möjligt. Vi får se vart vi landar när vi summerar året i december.
  Tabellen ovan visar hur mycket jag inkasserat i utdelning per år sedan starten 2015.

  Ni kan följa alla utdelningsrapporter och jämföra resultatet mellan månaderna på sidan Utdelningar här ovan.

  /Utdelningsstugan

  Stöd bloggen genom att dela detta:


  Följ mig också gärna på Twitter och Facebook.  Photo Credit: sscreations

  *Innehåller affiliatelänkar.

  12 kommentarer:

  1. Intressant blogg och bra språk genomgående.

   Gällande sparande, har du funderat på att skippa semestern eller enbart ta någon vecka per för att på så vis skynda på sparande i form av utbetalning av semesterpengar? Jag tillämpar detta år efter år utan några stress eller överbelastnings -symptom. I USA får de enbart 2v semester och de tenderar inte bränna ut sig mer än svenskar.

   SvaraRadera
   Svar
   1. Hej Anonym!

    Tack för de vänliga orden, riktigt roligt att höra!

    Vad gäller sparandet och semestern så har jag faktiskt funderat på att kanske spara 1 vecka i år. Att spara 2-3 som du skriver hade nog blivit lite för tufft för mig då jag verkligen känner att en paus ibland är välbehövligt. Alla är vi olika och kul att höra att du kan tillämpa det utan att det går någon nöd på dig. I slutändan borde det betyda att du kan stämpla ut betydligt tidigare än om du tagit ut full semester varje år.

    Må väl och lycka till framöver!

    Radera
  2. Håller med dig, sjukt kul att se utdelningarna dimpa in! Jag har förvisso betydligt mindre i utdelning per månad än dig. Ska börja studera nu i höst i Göteborg så då blir det svårare att månadsspara. Räknar med att ta igen den biten efteråt när man börjar jobba. Can't wait :) Dock måste jag konstatera att jag klår dig på Walt Disney, du fick 67 kr, själv fick jag 74 haha ;)
   Sen vill jag även säga Grattis i efterskott då jag noterat att du ändrat din ålder från 26 -> 27 år nyligen i presentationen :)

   SvaraRadera
   Svar
   1. Såg nu att jag skrev lite för snabbt. Jag får 74 per år av WD, inte per halvår.
    Fasen, då fick du mer där med. hehe

    Radera
   2. Hej Danne!

    Haha Disney är ett innehav jag verkligen gillar och som jag kommer att försöka vikta upp ytterligare, så vill du hänga med där får du ligga i :)

    Men skämt och sido så "tävlar" man ju inte mot någon annan än sig själv. Varje krona man lyckats spara tar ju sig själv lite närmare målet. Kul att du har en utstakad plan och planerar att börja studera. Det känns som ett klokt beslut som kommer att betala av sig långsiktigt och det är ju precis långsiktighet som vi utdelningsinvesterare måste ha.

    Uppmärksamt att du noterat ändringen i beskrivning. Jag tackar så mycket och önskar dig lycka till framöver!

    Må väl

    Radera
   3. Visst är det så. Jag tävlar bara mot mig själv :)
    Tack så mycket och detsamma :)

    Radera
  3. Du får väldigt mycket usa utdelningar, du störs inte av utebliven utdelning i källskatt då antar jag? jag tänker mest de åren du verkligen börjar tjäna pengar så kommer inte skatten förrän om 5år vilket jag ser som lite dumt. Men det är bara en tanke.

   SvaraRadera
   Svar
   1. Hej Ola!

    Tack för din kommentar. Det stämmer att väldigt många utdelningar kommer från USA och att jag därmed får tillbaka källskatten 2 år efter. Det saktar både ner farten på uppbyggnaden av portföljen och kommer såklart påverka mitt kassaflöde sedan när jag väljer att sluta arbeta och leva på utdelningarna.

    Jag är väl införstådd i ovan förutsättningar, men vill ha en viktning mot USA och dessa bolag jag äger där borta eftersom jag har stor framtidstro på dem. Jag vill dock ha störst viktning mot den svenska marknaden så jag fortsätter att försöka öka mina svenska innehav.

    Bra fråga och må väl framöver!

    Radera
  4. Ser stabilt ut! Roligt att följa din resa!
   Som alltid; fortsätt som du gör och akta dig för fröken Hybris;)

   /Sofokles

   SvaraRadera
   Svar
   1. Hej Soflokes!

    Tack för din kommentar! Ja, jag skyndar sakta men säkert mot målet och jag skall försöka akta mig för denna Hybris. Det är antagligen lättare sagt än gjort, men man får försöka hålla fötterna på jorden.

    Det är väldigt roligt och inspirerande att följa ditt bokprojekt också. Ser att det går grymt bra för dig och jag önskar dig stort lycka till framöver!

    Radera
  5. Det låter klokt att investera i många bolag i flera olika länder om man planerar att leva på utdelningar.

   Riktigt inspirerande blogg för övrigt. Fortsätt så :)

   SvaraRadera
   Svar
   1. Hej Kaizenliv!

    Tack för din kommentar och de vänliga orden. Riktigt kul att höra!

    Radera