söndag 14 augusti 2016

Intäkter/Sparande Juli


Redovisning för mina intäkter och mitt sparande för juli.Min semester rullar på och det är härligt att kunna ta det lugnt och endast göra det man själv vill med sin vakna tid. Jag har i dagarna spenderat väldigt mycket tid med min flickvän, cyklande, vänner och dessutom hunnit med att fila på en del inlägg till bloggen som kommer att presenteras framöver.

Det har blivit hög tid att redovisa mina intäkter och mitt sparande för Juli. Julis resultat blir lite lidande av semestersparande, men semesterns nöjen kommer främst visa sig på augustis rapportering.

Jag har satt upp ett par mål för året som jag ser som nycklar för att jag en dag skall kunna leva på aktieutdelningar. Dessa mål kan ni se på sidan mål här ovan och där kan ni även se att ett av målen är att i snitt spara minst 45% av mina intäkter i snitt över året. Detta mål har jag satt upp för att försöka pressa mig själv att spara så mycket jag bara kan klara av. Fixar jag målet är planen att jag inför nästa år höjer gränsen ytterligare ett par procent. Nog med småprat, här kommer siffrorna för juli.Rapport Juli

Inkomster juli 2016:
Lönearbete:
20 156 SEK
Utdelningar:
810,81 SEK
Övriga inkomster:
81,23 SEK
Totala inkomster
21 048,04 SEK
Sparande juli 2016:
Överföring till aktiekonto inkl utd.
10 810,81 SEK


Jag uppnådde alltså en sparkvot på 51,36% i juli! Jag är riktigt nöjd med sparandet och jag ligger nu också riktigt bra till för att klara målet för helåret som tidigare nämnt är att ha en sparkvot på 45%. Jämför vi med juli förra året då jag kunde presentera en sparkvot på 28% så är detta en rejäl ökning med hela 23,36 procentenheter! Mitt gnetande och kämpande fortsätter att betala av sig.

Inkomster


Lönen denna månaden var lite lägre än vanligt. Den enkla förklaringen är helt enkelt att jag inte arbetade så många övertidstimmar under juli månad. Utdelningarna fortsätter att rulla in i allt snabbare takt och eftersom de fortsätter att överglänsa förra årets resultat så blir ju också inkomsterna bättre hela tiden. Riktigt kul! Ni kan se min redogörelse för julis utdelningar här, årets utdelningar i juli var hela 307,9% högre än förra året! Snöbollen rullar på!

Som ni vet så använder jag Google Adsense på bloggen och jag redovisa därför vad detta genererar i inkomster varje månad. För juli gav det alltså 81,23 SEK! Jag brukar ligga kring 100 SEK i månaden, så även denna månaden hamnade vi där omkring. Ett stort tack till alla läsare och jag hoppas att ni fortsätter att följa med mig på resan! Målet att tjäna minst 10 000 SEK utöver lönearbetet som var ytterligare en mål för helåret känns dock fortfarande omöjligt att uppnå. Jag måste helt enkelt hitta på något annat utöver reklamintäkter till bloggen för att kunna uppnå detta mål, alternativt lyckas tiodubbla mitt läsarantal.

Utgifter


Utgifterna håller sig på en bra nivå enligt mig som också rapporten avslöjar. Några tusenlappar sparade jag inför augusti eftersom semestern brukar kosta lite mer än vanligt, men annars ligger utgifterna på en bra nivå.

Summering


Målet för 2016 är att ha en sparkvot över 45%. Juli blev en riktigt bra månad och ger snittet hittills en rejäl skjuts uppåt! Den genomsnittliga sparandegraden ligger i och med julis resultat nu på 48,72%. Jag utökar alltså marginalen ner och nu med endast 5 månader kvar att rapportera för året känns det som att jag ligger riktigt bra till att kunna klara av detta målet. Känns riktigt bra och ger härlig motivation att fortsätta kämpa framöver!

Må väl och kör på hårt med ert sparande!

/Utdelningsstugan

Stöd bloggen genom att dela detta:

Följ mig också gärna på twitter och facebook.

Photo Credit: Pixabay

3 kommentarer:

 1. Stark jobbat att kunna spara så mycket procent av lönen:)
  Själv ligger jag på futtiga 15 % ungefär.
  Vad jobbar du med ? Om man får fråga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Fredrik!

   Tack för din kommentar. Alla jobbar utefter sina egna förutsättningar och 15% är ju bra mycket bättre än 0!

   Självklart får man det. Jag arbetar inom logistikbranschen med transporter. Mer än så vill jag inte säga med tanke på min anonymitet.

   Må väl!

   Radera