tisdag 5 juli 2016

Utdelningar Juni

Aktieutdelningar i juni. 73% högre än juni förra året!
Dagarna flyger i väg och det är mycket tack vare en hög sysselsättningsgrad. Mycket jobb, bloggande och familj & vänner att umgås med. Det är både ansträngande, men framförallt roligt så man skall absolut inte klaga. Att förra månaden är över innebär att det har blivit dags för junis utdelningar att redovisas.


Juni var en intressant börsmånad och inte minst Brexit fick ju marknaden att skaka till ordentligt. Marknaden återhämtade sig dock snabbt och över några veckors tid var förändringen på OMX knappt märkbar.

Nu är de svenska utdelningsmånaderna i stort sett över och jag får nu framöver förlita mig på mina amerikanska aktier. Idag kan man förövrigt handla amerikanska aktier gratis på Avanza och jag planerar att ta tillfället i akt och göra en del omstuvningar i portföljen i och med denna möjlighet. Mer om detta i ett inlägg längre fram.


Här kommer då utan vidare presentation utdelningarna för juni:

Utdelningar juni 2016 • Visa Inc (V) - 5,66 SEK
 • Walmart Stores Inc. (WMT) - 24,28 SEK
 • Johnson & Johnson (JNJ) – 168,38 SEK
 • Microsoft Corp (MSFT) – 26,63 SEK
 • Emerson Electric Co. (EMR) – 35,34 SEK
 • Realty Income Corp. (O) – 82,63 SEK
 • Qualcomm Inc. (QCOM) – 43,20 SEK
 • Trow Price Group Inc. (TROW) – 22,81 SEK
 • Kinnevik (KINV) – 756,00 SEK


 • Totala utdelningar för juni 2016: 1164,93 SEK


  I juni har jag alltså erhållit 1164,93 SEK i utdelningar! Jag är verkligen glad att jag började att investera i aktier och hittade denna utdelnings-strategin som jag nu praktiserar. Är det något man uppskattar här på utdelningsstugan så är det att luta sig tillbaka och se utdelningarna trilla in på kontot och det är precis vad denna strategi öppnar upp för. Snöbollen är i rullning och utdelningarna växer hela tiden, vilket är riktigt häftigt. Hade någon frågat mig för ett år sedan om jag trodde det var möjligt att inkassera över 1000 SEK extra i månaden bara genom att spara regelbundet så hade jag aldrig trott att det skulle gå, men nu ser jag det själv svart på vitt. 

  Om vi jämför med juni 2015 då jag fick 673,32 SEK i utdelning är detta alltså en ökning på hela 73%! Wow! Riktigt häftigt med så stora ökningar på bara ett års tid. Låt oss hoppas att det håller i sig!


  Nedan kan ni se hur utdelningarna utvecklat sig sedan starten.


  Aktieutdelningar i Juni. 73% högre än förra året!


  Det frö jag har planterat fortsätter att växa sig allt starkare. Jag satsar ju som ni säkert vet vid det här laget väldigt mycket på bolag med hög tillväxt. Vid inköpstillfället blir därför ofta direktavkastningen lidande, men detta hoppas jag skall vara en bra taktik i det långa loppet. Investera i tillväxtaktier, vidhålla ett högt månadssparande och återinvestera utdelningarna kommer få ränta-på-ränta effekten att förhoppningsvis göra underverk för min portfölj i framtiden. Tiden kommer att utvisa om det är en bra väg att gå eller inte, men just nu känns det väldigt positivt.

  Mitt viktigaste mål för året är att få minst 12 000 SEK i utdelningar. Detta är ju trots allt en utdelningsinvesteringsblogg så de andra målen för anses som sekundära. Nu när halva året har gått så har jag totalt erhållit 7230,68 SEK i utdelningar i år, det uppfyller 60,3% av målet. Man skulle alltså kunna säga att det ser ganska bra ut då jag ligger 10,3% procentenheter före målet just nu. Dock, och det är ett stort dock, så är ju som jag nämnde ovan den svenska utdelningssäsongen i stort sett över och jag får förlita mig på de amerikanska aktier jag äger till att fixa de resterande slantarna för att klara målet. Det kommer att bli mycket tufft då jag inte investerar lika mycket pengar i USA som i Sverige och jag börjar verkligen inse att jag kanske har tagit mig vatten över huvudet. Jag kämpar på och gläds att årets utdelningar redan nu i juni i alla fall har överstigit den totala inkasserade summan utdelningar för 2015. Ett tydligt tecken på att vi är i rätt riktning!


  Ni kommer att kunna följa alla utdelningsrapporter och jämföra resultatet mellan månaderna på sidan Utdelningar här ovan.

  /Utdelningsstugan

  Stöd bloggen genom att dela detta:


  Följ mig också gärna på twitter och facebook.  Photo Credit: sscreations

  *Innehåller affiliatelänkar.

  2 kommentarer:

  1. Vill köpa amerikanska aktier, men då dollarn känns ganska hög så överväger jag att fylla på mina svenska istället och vänta lite tills dollarn ligger lite lägre. Kanske är aktierna jag vill ha då dyrare, så kan straffa sig hursom. Svåra beslut :p

   SvaraRadera
   Svar
   1. Hej Anders,

    Jag förstår dina tankegångar. Har själv tänkt samma tankar massor av gånger. Det hade varit mycket enklare om man kunde handla för mindre summor i amerika då kan kunde sprida sina köp av längre tid. Jag passade på idag i och med gratis handeln, köpte på mig flera mindre postar i de amerikanska aktier jag redan äger.

    Ser man det långsiktigt så kommer valutan hela tiden gå upp och ned och handlar man någorlunda regelbundet kommer man att träffa både topparna och dalarna. Så det får nog bli mitt råd att försöka handla regelbundet, men som sagt jag förstår dina tankebanor.

    Hur du än väljer att göra önskar jag dig lycka till!

    Radera