lördag 16 juli 2016

Intäkter / Sparande Juni


Redovisning för mina intäkter och mitt sparande för juni.Dags att redovisa intäkterna för Juni och dessutom hur mycket som blev över till nya aktieinköp. Juni var en månad som för mig innebar mycket fotbollstittande och också mycket arbete. Självfallet har jag även följt med i den ekonomiska världen och följer mina framsteg mot ekonomiskt oberoende mycket noggrant.

Jag kan notera att trots att börsen går i sidled så går det makalöst fort framåt för mig och portföljen. Månad efter månad så slår jag utdelningsrekord och portföljen når nya höjder lika ofta som jag hinner publicera nya portföljrapporter. Riktigt kul att se resultat svart på vitt så som jag gör i och med dessa månadsrapporter jag publicerar. En kombination av hårt sparande och rätt val av aktier bör ligga bakom, men också en hel del tur såklart. Jag är dock ganska så säker på att jag hittat den strategi som är rätt för mig och jag kommer fortsätta tills jag når mitt mål, som är att kunna leva på utdelningar! Läs gärna mitt inlägg om varför jag älskar utdelningsinvestering här och även mitt inlägg om hur du startar din egen utdelningsmaskin här om du själv är sugen på att börja investera i utdelningsaktier.Rapport Juni

Utan vidare presentation kommer här mina siffror för juni:Inkomster juni 2016:
Lönearbete:
21 021 SEK
Utdelningar:
1164,93 SEK
Övriga inkomster:
223,97 SEK
Totala inkomster
22 409,9 SEK
Sparande juni 2015:
Överföring till aktiekonto inkl utd.
12 853,31 SEK


Jag uppnådde alltså en sparkvot på 57,3% i juni! Nära ett nytt rekord alltså, men fortfarande 0,3 procentenheter från rekordet i December förra året. Får slita ytterligare lite hårdare innan vi kan fira in ett nytt rekord alltså. Annars är resultatet för juni riktigt bra och jag är självklart riktigt nöjd och jag ligger nu också riktigt bra till för att klara målet för helåret som är att ha en sparkvot på 45%. Jämför vi med juni förra året då jag kunde presentera en sparkvot på 24,9% så är detta en rejäl ökning med hela 32,4 procentenheter! All ekonomisk planering ger verkligen resultat!

Inkomster


Lönen låg kring 21 000 vilket den gör de flesta månader, det är normalt med ett par övertidstimmar och det är inkluderat även denna månaden. Utdelningarna fortsätter också att rulla in i allt snabbare takt och det känns som att det börjar bli en stadig och pålitligt inkomstkälla utöver lönen! Junis utdelning fick stor hjälp av Kinneviks extra utdelning och gav ett härligt tillskott i kassan. Dessa pengar har jag nu använt i juni för att köpa nya friska aktier som skall börja arbeta för mig. Ni kan se min redogörelse för junis utdelningar här, årets utdelningar i juni var hela 73% högre än förra året! Snöbollen rullar på!

Som ni vet så använder jag Google Adsense på bloggen och jag redovisa därför vad detta genererar i inkomster varje månad. För maj gav det alltså hela 223,97 SEK! Jag brukar ligga kring 100 SEK i månaden, så detta var ett nytt rekord, riktigt kul och inte alls illa att inkassera över 200 SEK genom att göra något så roligt som att skriva på bloggen. Ett stort tack till alla läsare och jag hoppas att ni fortsätter att följa med mig på resan! Målet att tjäna minst 10 000 SEK utöver lönearbetet som var ytterligare en mål för helåret känns fortfarande omöjligt att uppnå, men jag kämpar på och kommer troligtsvis att klara 1/10 av det i alla fall.

Utgifter


Utgifterna håller sig på en bra nivå enligt mig som också rapporten avslöjar. Ingen utgiftspost har dragit iväg utöver det vanliga så hittar ingenting att rapportera här för juni, vilket såklart får anses som mycket positivt.

Summering


Målet för 2016 är att ha en sparkvot över 45%. Juni blev en riktigt bra månad och ger snittet hittills en rejäl skjuts uppåt! Den genomsnittliga sparandegraden ligger i och med junis resultat nu på 48,28%. Jag utökar alltså marginalen ner till gränsen och är för andra månaden i rad över sparmålet! Känns riktigt bra och ger härlig motivation att fortsätta kämpa framöver!

Må väl och kör hårt med ert sparande!

/Utdelningsstugan

Stöd bloggen genom att dela detta:

Följ mig också gärna på twitter och facebook.

Photo Credit: Pixabay

11 kommentarer:

 1. Fantastiskt bra jobbat! Att spara såpass stor del av lönen tycker jag är beundransvärt:)

  MvH Pengaregn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Pengaregn!

   Tack så mycket. Jag har stor hjälp av mina låga fasta kostnader, men även de rörliga håller sig i schack.

   Ha en fortsatt trevlig helg!

   Radera
 2. Bra jobbat. Med den Adsenseinkomsten så har du uppenbarligen många läsare också! Grattis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Onkel Tom,

   Tack! Jag brukar ligga kring 100 SEK i månaden så denna månaden sticker verkligen ut i inkomst. Antalet sidvisningar ligger dock ganska stabilt mellan 15-20k i månaden.

   Ha en fortsatt härlig helg!

   Radera
 3. Grattis till bra sparande! Kommer gå fort uppåt för dig med den disciplinen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. hej Ekonomitanker!

   Tack så mycket! Jag kommer att försöka upprätthålla en hög sparandegrad och då kommer det som du säger gå snabbt framåt!

   Radera
 4. Har du så man kan se vilka bolag du har utdelningar från varje månad?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Tack för din kommentar! Jag har just nu ingenstans där man kan se kommande utdelningar och hur de är fördelade över månaderna, men jag har i fliken utdelningar ovan all historik där du kan se vilka bolag som har delat ut till mig under föregående månader. Vet inte om det fungerar lika bra, annars kanske det är en bra ide att lägga in en sida från Stefan Thelenius verktyg "my dividends" här på bloggen.

   Ha en fortsatt bra dag!

   Radera
 5. Har du så man kan se vilka bolag du har utdelningar från varje månad?

  SvaraRadera
 6. Med risk för att låta skittråkig, vore det inte en bra "investering" att fixa en högre inkomst? Med rätt driv och energi finns det gott om provisionsbaserade jobb som ger bra mkt mer flis i sparande varje månad. Läst lite kort här och tycker tyvärr sparandet per år idag med knapp marginal täcker den riktiga inflationen (se tex M3).

  Undan för portföljen går det först när man bryter vattenytan och är lånefri och "bara" har intäkter.

  SvaraRadera
 7. Hej Exited!

  Tack för din kommentar. En högre lön hade absolut varit en bra investering, det är någonting jag jobbar på och bland annat därför jag valt att utbilda mig inom den bransch där jag nu arbetar. Jag är fortfarande väldigt ny på arbetsmarknaden och hoppas att jag skall kunna få en mycket god löneutveckling framöver.
  Vad gäller att arbeta med provioson så är det något jag skulle kunna tänka mig då jag redan arbetar med en del sälj, det är dock ingenting som jag känner att jag vill försöka sträva efter.

  Hoppas du får en bra dag och må väl!

  SvaraRadera