söndag 17 januari 2016

Söndagsläsning 17/1

Då har ytterligare en vecka passerat. Det alla ni 10-tal läsare måste ha funderat på sedan förra Söndagsläsningen är hur vida jag under veckan som gått cyklat till jobbet eller inte. Jag skall inte hålla er sömnlösa längre utan
kan meddela att cykeln har blivit stående även denna veckan. Detta är ju såklart tråkiga nyheter för alla oss motionärer och miljömedvetna konsumenter och jag förstår att besvikelsen i läsarkretsen kan vara stor. Ur ett utgiftsperspektiv gör det faktiskt detsamma då busskortet jag inhandlat gäller för en hel månad. Med det sagt hade det varit väldigt bra om vädret ville bli lite varmare om si sådär en månad. Då jag inte är ett jättestort fan av minusgrader hade det även gått bra om det ville bli plusgrader tidigare än så.

Nedan följer ett antal artiklar som jag har snappat upp under veckan och anser vara läsvärda. Hoppas ni hittar något ni inte redan läst till söndags-kvälls-läsningen.Börsfall - Hur skall du agera?
Investeraren skriver ett mycket läsvärt inlägg om att nedgångar är en naturlig del av investeringsresan och man måste lära sig att koppla bort sina känslor. Detta inlägget borde alla läsa.

Pampigt
Chansar mest beskriver händelserna i Kommunals fackförbund och likt honom har jag poppat popcornen och följer utvecklingen med spänning.

Apples kursresa och rapport

Fundamentalanalysbloggen presenterar en mycket utförlig analys om Apple den senaste tiden och inför rapporten. Mycket intressant läsning för oss aktieägare och även för potentiella nya köpare. Själv blev man sugen på att öka trots att det redan är mitt största innehav.

Activision Blizzard goes Disney

Z2036 beskriver företaget som skapat en massa spelklassiker bland annat World of Warcraft.Jag själv som är gammal gamer måste ju erkänna att jag tycker detta är intressant. Blizzards nya satsning på att göra filmer baserade på sina spelklassiker är både spännande och nyskapande. Topp eller flopp? Skall minst sagt bli spännande att följa utvecklingen framöver.

Asiatiska köpkandiater #3 - Singapore och Indonesien
Gustav fortsätter sin följetong med att analysera och tipsa om börsnoterade företag i Asien. Alltid intressant läsning, men courtaget är alldeles för högt för att jag själv skulle investera där. Kan även tipsa om att läsa del 1 och 2 om ni inte gjort det tidigare.

Hög direktavkastning eller bra utdelningstillväxt?
Z2036 skriver ett inlägg som handlar om hög direktavkastning vs bra utdelningstillväxt som jag själv har funderat en hel del kring under året. Själv är jag ju väldigt mycket inne på att hitta bolag med högre utdelningstillväxt än direktavkastning just nu, men alltid bra att läsa om hur andra människor ser på saken.

Tack för er tid. Hoppas ni hittade något ni inte redan läst under veckan.

/Utdelningsstugan

2 kommentarer:

 1. Angående att cykla till jobb/studier, finns en annan stor fördel som jag tycker väger tyngre än att man sparar pengar. Bodde några år i en regnig stad. I början åkte jag buss de 7 kilometerna till jobbet. När jag slutade med det och började cykla året om så märkte jag hur mycket friskare jag blev. Knappt en sjukdag på fem år.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Krösus,

   Jag kan inte annat än att hålla med dig om ovan. Har cyklat i lite mer än ett år till och från arbete och har ännu inte någon sjukdag. Det är först nu när det är riktigt halt och kallt som jag ställt in cykeln så vi får se om det är nu man blir sjuk då :)

   Med vänliga hälsningar
   Utdelningsstugan

   Radera