lördag 24 december 2016

Utdelningsstugan fyller 1 år

Utdelningsstugan fyller 1 år. Statistik för bloggen.
Tänk vad tiden går, det känns inte alls länge sedan jag satt och funderade på om man inte skulle ta och starta en ekonomiblogg och skriva om sin egen resa mot ekonomiskt oberoende. Den 28 december förra året så presenterade jag mitt första inlägg här på bloggen och det betyder att idag, på julafton, så har bloggen snart funnits ett år (firar lite i förskott).
Jag tänkte att det skulle vara kul att göra en sammanställning av vad bloggen och Utdelningsstugan lyckats att åstadkomma under sitt första levnadsår. Planen är att det sedan skall gå att jämföra detta år för år och förhoppningsvis skall bloggen precis som utdelningar fortsätta växa.

Eftersom bloggen har ett stort fokus på allt som har med ekonomi att göra tänkte jag att denna sammanställning får innehålla allt annat som går att mäta förutom sparande, utdelningar, intäkter osv. Detta kommer man att få grotta ner sig i i Utdelningsstugans Helårsrapport som kommer presenteras runt nyår.Utdelningsstugan 1 år


Utdelningsstugan statistik2015-12-28 - 2016-12-24
BLOGGEN
Totalt sidvisningar:
Antal Blogginlägg
Antal Kommentarer
267 653 st
95 st
873 st
Mest lästa inlägg:3 Byggstenar för din utdelningsportfölj
Månad med mest sidvisningar:november 2016
Sidvisningar november:50 192 st
SOCIAL MEDIA
Antal följare Twitter:1805 st
Antal följare Facebook:118 st
Antal följare Youtube:193 st
Email Prenumeranter175 st


Första året som bloggare är alltså avverkat och det har varit en riktigt häftig resa jag har påbörjat. Från att inte riktigt veta vad jag givit mig in på till att helt plötsligt locka en hel del läsare. Det känns grymt kul att kunna presentera såpass höga siffror som ovan och det ger massor av motivation att fortsätta prestera ännu bättre framöver. Nedan tänkte jag beskriva mina tankar om de olika parametrar jag valt att redovisa ovan.


Bloggen


Bloggen är ju själva hjärtat i alltihopa. Utan den hade inget av de andra existerat. Det är också bloggen som jag lägger överlägset mest krut på och så kommer det också fortsätta bli framöver. Att hela tiden försöka prestera högkvalitativt material på bloggen är alltid prioritet nummer 1.

267 653 sidvisningar har bloggen alltså hunnit få under sitt första år (-4 dagar). Antalet läsare har verkligen rusat iväg framåt slutet av året. De första månaderna för ca 1 år sedan när allt började så fick jag vara glad om jag fick ihop 1000 sidvisningar under 1 månad.


Nu i november i år så fick jag, som ni också kan se ovan, alltså ihop hela 50192 sidvisningar! Att passera den magiska gränsen på 50 000 sidvisningar under en månad var ett mål jag haft ett tag och det ser ut som att december (pågående) också kommer passera 50 000 med god marginal. Känns overkligt, men grymt kul!


Antalet inlägg landade under första året på 95 stycken (96 med detta). En nivå som jag tycker känns bra, jag presterar hellre färre inlägg och försöker leverera kvalitet än tvärtom. Att sikta på runt 100 inlägg även nästa år känns som ett rimligt och bra mål.

Antalet kommentarer summeras till 873 stycken. Eftersom jag försöker svara på allting så kan man anta att ca 436 st av dessa är mina egna, men fortfarande känns det grymt mäktigt! Som bäst har vissa av mina blogginlägg fått upp emot 40 kommentarer och det är verkligen kul när det man skriver engagerar och berör.

Mest lästa inlägg under året blev 3 byggstenar till din utdelningsportfölj. Ett genomarbetat inlägg som presenterades redan i mars i år, alltså innan bloggen hunnit få sådär värst många läsare, men inlägget verkar fortfarande vara uppskattat och drar många sidvisningar varje vecka. Andra inlägg som jag har varit extra nöjd med under året har varit Filmserie att leva på utdelningar, Utdelningsstugans nybörjarguide till att leva på utdelningar och Varför är jag Utdelningsinvesterare?. Jag är också nöjd med mitt något nyskapande att kombinera animerade filmer med aktiehandel. Jag har presenterar många filmer som ni kan se på min Youtubekanal eller via fliken Filmer här ovan. Särskilt nöjd är jag med en av mina första filmer som jag presenterade, Aktieanalys av Castellum. Som ni hör så är jag med andra ord ganska nöjd med mitt första år som bloggare, men år nummer 2 skall bli ännu bättre!


Social Media


En annan viktig del av bloggandet är social media. Det är här inläggen kan få riktigt bra spridning och nå ut till många nya läsare, vilket såklart gör att bloggen får möjlighet att växa ytterligare. 

Twitter har varit den plattform där jag har varit mest framgångsrik, vilket också antalet följare indikerar. Nedan kan ni se statistik över mina följare på Twitter.
Utdelningsstugans statistik twitter

Majoriteten av mina läsare är alltså inom samma åldersintervall som jag själv, 25-34 år. Det känns kul att man eventuellt kan hjälpa till att påverka någons privatekonomi åt det positiva hållet och börjar man i tidig ålder förbättras ju ens förutsättningar markant. Även om jag skulle säga att det är absolut aldrig försent för att komma igång med sitt sparande.

Kollar vi hur det ser ut mellan fördelning av könen så får jag verkligen skämmas.
Utdelningsstugans statistik twitter
Av mina 1805 följare så är alltså endast 5% kvinnor. Jag vet inte om jag skriver på ett sätt som endast tilltalar män eller om det finns andra anledningar. Det pratas mycket om att det är flera kvinnor som intresserar sig för aktier och mitt mål och ambition är att utdelningsstugan skall vara en blogg som även dessa vill följa. Ett mål inför 2017 blir helt klart att snygga till denna statistiken.

Går vi över till Facebook så ser statistiken ut enligt nedan för denna plattform.


Utdelningsstugans statistik facebook

Här är jag alltså något bättre på att locka till mig kvinnliga följare, men fortfarande finns det mycket att göra även här. Åldersintervallet är precis som ni kan se ungefär likadant som för Twitter.

Sista mediet där jag har statistik för är Youtube och här ser statistiken ut enligt nedan. 


Utdelningsstugans statistik Youtube

Mönstret håller i sig så jag får nog helt enkelt konstatera att det är så det ser ut. Som sagt målet för 2017 får bli att öka läsarkretsen och få en bättre balans mellan könen! Roligt och utmanande mål!


Sammanfattning


Jag är mycket nöjd med första året som bloggare. Det har varit grymt kul och jag känner att jag fått oerhört mycket tillbaka både från läsare och andra bloggkollegor. Det var min förhoppning när jag startade bloggen att jag skulle få bli en del av den gemenskap som verkade finnas mellan bloggare och läsare där ute med ekonomiintresse och det känner jag verkligen att jag har fått. Målet för 2017 kommer jag printa ner i ett eget inlägg senare, men som ni kunnat lista ut av ovan inlägg redan så kommer ett självklart mål bli att öka antalet läsare och följare. Bästa sättet att göra det är jag övertygad om är att fortsätta presentera kvalitets inlägg och spara och investera så hårt det bara går. Det är trots allt resan om att en dag kunna leva på utdelningar från mina aktier som allting handlar om.

Sist, men inte minst, så vill jag tack alla läsare och bloggkollegor för att fantastiskt år och också önska er en riktigt God Jul och Gott Nytt! Ett extra tack vill jag ge till Stefan Thelenius och 4020 som hjälpt till att sprida mina inlägg och hela tiden varit vänliga och hjälpsamma. Dessutom har båda två varit stora inspiratörer för mig i mitt eget bloggande så stort tack! Roligt också att Lundaluppen har gjort comeback och att man därmed nu kan följa hans blogg igen. Lundaluppen var ju min absoluta favoritskribent när jag fick upp intresset för aktier.

Från Utdelningsstugan till alla ni där ute i stugorna..

..God jul och må väl!Missa inga inlägg framöver! Anmäl dig till mitt nyhetsbrev här.Stöd bloggen genom att dela detta:Photo Credit: pixabay

*Innehåller affiliatelänkar

30 kommentarer:

 1. Grattis till "födelsedagen" och god jul! //Dividend500

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Dividen500!

   Stort tack och god jul till dig med!

   Må väl!

   Radera
 2. Vilken otrolig utveckling du har haft i antalet visningar. Själv startade jag blogga i November och ligger på drygt 5000 visningar.
  Alltid roligt att läsa din inlägg och följa utvecklingen i din portfölj.
  Ha en riktigt God Jul!!! 🎅

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej DanielP!

   Stort tack för de vänliga orden! Kör bara på och fortsätt leverera så kommer du med presentera liknande siffror snart!

   Önskar dig all lycka framöver och God Jul!

   Må väl!

   Radera
 3. Grymt kul och inspirerande att läsa om din resa Bra jobbat och tack för en bra blogg!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Aktiepappa!

   Stort tack för den värmande orden! Tack själv och ha nu en riktigt god jul både du och aktieflickvännen!

   Må väl!

   Radera
 4. Hej.
  Jag tillhör definitivt en minoritet som följer din blogg. Jag är kvinna och just fyllt 70. Jag började swinga i augusti och har till dags dato en utdelning på 9 %. Det är jag väldigt nöjd med. Under dessa månader har jag lärt mig jättemycket och fått en hel del tips från din blogg. Jag gillar tonen i din blogg som inte är så "grabbig" och pretantiös som det ofta blir när killar snackar aktier. Det ska bli jätteroligt att följa dig under 2017. God Jul!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Gudrun!

   Stort tack för den vänliga orden! Riktigt kul att läsa att jag har läsare som dig, det blir på något sett extra kul att läsa att du uppskattar det jag skriver.

   Lycka till med investeringarna framöver och ha nu en riktigt God Jul!

   Må väl!

   Radera
 5. Grattis på 1-årsdagen! Ser fram emot nya filmer o artiklar!

  God Jul & Gott Nytt År

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Stock von Börs!

   Jättestort tack! Det kommer garantera komma både fler blogginlägg och filmer under 2017.

   Önskar dig en riktigt God Jul!

   Radera
 6. Glädjande att bloggen utvecklats så kraftigt, i antal sidvisningar, de senaste månaderna. Uppskattar hela konceptet med filmatiseringar i kombination med text, fortsätt som du gjort detta år och jag är övertygad om att det kommer bli 100.000 visningar på en månad inom kort. =)
  God jul och gott nytt år!
  /S

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Snållänningen!

   Stort tack! Riktigt roligt att höra att det man gör uppskattas! Skall köra på hårt under 2017 med samma koncept!

   Må väl och ha nu en riktigt God Jul!

   Radera
 7. Tack för din trevliga och lärorika blogg. Jag tillhör också minoriteten kvinna och 60 år. På börsen har jag varit ungefär lika länge som dig. Jag försöker handla och sälja med små belopp. Har inte räknat ut något årssnitt än men ligger på plussidan. . God fortsättning på julen. Mvh Bodil

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Bodil!

   Stort tack för den vänliga orden! Riktigt roligt att höra att det finns alla typer av läsare!

   Kul att höra att du kommit igång. Man får testa sig fram och på så sätt lära mig man sig mera hela tiden.

   God fortsättning och Må Väl!

   Radera
 8. Oj, vilka fina siffror du presterat. Stort grattis, måste kännas kul det. Men, det där med att sätta ett mål för fler kvinnliga läsare? Är det verkligen något som är möjligt att styra för dig, och borde det därmed vara ett mål i sig? Är det generellt som så att färre kvinnor läser aktiebloggar, och föredrar de kvinnliga skribenter, vad vet jag?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Investeraren!

   Stort tack för de vänliga orden! Du har rätt, det borde inte vara ett mål att ändra på det sätt jag skriver, men jag tycker att det hade varit roligt om fler aktieintresserade var tjejer. Jag kommer fortsätta på samma sätt och helt enkelt hoppas på att det jämnar ut sig något till nästa år.

   Må väl och god fortsättning!

   Radera
 9. God jul, gott nytt år och tack för många intressanta inlägg här och på Twitter under året!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Bullpappret!

   Tack detsamma!

   God Jul och gott nytt år!

   Radera
 10. Hej,
  Upptäckte nyss din blogg. Det har blivigt en del läsande nu under julhelgen hemma hos svärföräldrarna�� En fråga som du kanske redan beskrivit tidigare. Vad för sorts depå använder du dig av för utländska investeringar. utländska innehav skattas ju med en sk. Kupongskatt.

  Mvh
  Nu läsare/följare

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Jennie!

   Vad kul att du hittat hit och kul att du verkar gilla det som skrivs!

   Jag använder mig av en Kapitalförsäkring hos Avanza. Anledningen till att jag har KF istället för ISK är för att källskatten då automatiskt betalas tillbaka till kontot, vilket jag tycker är smidigt då jag har så många internationella innehav.

   Må väl och God Fortsättning!

   Radera
 11. Kul att läsa om hur det går, och att det går så bra. En gedigen sammanställning om en gedigen blogg :)

  Keep up the good work!

  /Maxa Allt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Maxa Allt!

   Tack för din kommentar och de vänliga orden!

   Må väl och God Fortsättning!

   Radera
 12. Bra jobbat! Blir spännande att följa dig även under nästa år :) /MJ

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Miljonjakten!

   Stort tack! Vi kör på stenhårt även 2017!

   Må väl och god fortsättning!

   Radera
 13. Grattis, bra jobbat.

  Fina siffror och väldigt annorlunda jämfört med min blogg.

  Jag har exempelvis 55/45 i könsfördelning män/kvinnor :)

  Men så är man ju en brudmagnet! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Onkel Tom!

   Roligt att se hur olika det kan vara bloggare emellan!

   Haha, må väl och god fortsättning!

   Radera
 14. Grattis på 1-årsdagen och imponerande statistik!

  SvaraRadera
 15. Jag tillhör också en minoritet av dina läsare då jag är kvinna och 25 år. Har följt dig i några månader och blir inspirerad av dina blogginlägg som är välskrivna. Jag jobbar också mot miljonen nu så ska bli spännande att följa dig hädanefter :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Tack för din kommentar! Riktigt roligt att höra att det finns läsare i alla kategorier! Stort tack också för de vänliga orden, det är väldigt kul att höra att det som skrivs inspirerar!

   Nu kör vi båda på stenhårt mot miljonen, 2017 blir kanske lite tidigt för att klara av det delmålet, men innan 30 kanske finns en möjlighet om börsen inte bestämmer sig för att hitta på något oförutsägbart.

   Må väl och stort lycka till framöver!

   Radera