fredag 4 november 2016

Inkasserade Utdelningar Oktober

Utdelningsstugans sammanställning av utdelningar från aktier i Oktober
Då var det ny månad igen och därmed dags att sammanställa föregående månads inkasserade utdelningar! Dessutom så är det fredag och därför passar det extra bra tycker jag att sammanställa månadens roligaste inlägg. Aktieutdelningar är det som skall vara min primära inkomstkälla om ca 15 år när jag väljer att sluta arbeta så självklart är det både viktigt och intressant att hålla koll på hur utdelningen utvecklar sig månad för månad.

Börsen har rört sig nedåt det senaste dagarna. men oavsett börsklimat så fortsätter det att ticka in utdelningar på mitt konto hos AvanzaDet är en härlig känsla varje gång det ramlar in några kronor på kontot som man inte behövt arbeta för och trots att det inte är några stora summor ännu så gör det verkligen skillnad, inte minst för den framtida avkastningen. Dessa pengar som jag inkasserar sätts nämligen direkt i arbete genom att jag köper nya aktier för dem. Aktier som sedan i sin tur genererar ytterligare utdelningar och sådär fortsätter det. Tillsammans med utdelningshöjningar från bolagen och mitt nysparande ger detta en fantastisk ränta-på-ränta effekt.

Nedan presenteras de utdelningar som jag inkasserat under oktober:

Utdelningar oktober 2016
 • PepsiCo, Inc. (PEP) – 38,45 SEK
 • Travelers Companies Inc. (TRV) - 22,82 SEK
 • Union Pacific Corp. (UNP) – 42,16 SEK
 • Geniun Parts Co. (GPC) - 28,12 SEK
 • Coca-Cola Co. (KO) - 74,85 SEK
 • Telus Corporation (T.TO) – 90,90 SEK
 • Philip Morris Int. Inc. (PM) – 45,74 SEK
 • Realty Income Corp. (O) – 89,93 SEK
 • Boston Pizza (BPF.UN) – 20,22 SEK
 • Bank of Nova Scotia (BNS) – 54,85 SEK


 • Totala utdelningar för oktober 2016: 508,04 SEK


  I oktober har jag alltså erhållit utdelning från totalt 10 stycken företag och totalt 508,04 SEK.  En helt okej månad med andra ord. Jag visste på förhand att hösten skulle vara en svag period för utdelningar eftersom jag har mycket av mitt kapital i svenska aktier som delar ut på vårkanten. Att inkassera över 500 SEK i utdelning en höstmånad ser jag därför som klart godkänd och jag är verkligen glad att jag hittade utdelningsstrategin för lite mer än ett år sedan. Jag tycker det gått läskigt fort hittills och snöbollen är verkligen i rullning. Utdelningarna växer hela tiden och i allt snabbare takt, jag längtar redan till nästa års oktober-rapport för att se vilka siffror man kan presentera då. Detta är det roligaste med utlandsinvestering tycker jag. Att, svart-på-vitt, kunna se hur snabbt ens utdelningar stiger och därmed också hur man närmar sig målet att en dag kunna leva på utdelningarna som aktierna genererar.

  Om vi jämför med oktober 2015 då jag inkasserade 402,06 SEK i utdelning är detta alltså en ökning på hela 26,6%! Självklart är jag väldigt nöjd med ökningen, men jag är också medveten om att majoriteten av ökningen beror på insättningar jag gjort genom sparandet. Inget fel med det såklart, att spara mycket varje månad är en väldigt viktig ingrediens, speciellt nu i början av min resa. Jag hoppas att kunna fortsätta presentera ökningar på 20-30% även nästa år, men samtidigt som utdelningen blir högre så blir det också svårare såklart. Framöver kommer det bli betydligt viktigare att mina bolag höjer utdelningen, då mina nya insättningar av kapital inte kommer kommer kunna påverka resultatet i lika stor utsträckning.


  Som ni säkert känner till vid det här laget så är min strategi att satsa på tillväxtbolag med hög utdelningstillväxt och därför hoppas jag att jag kommer kunna fortsätta presentera fin tillväxt i dessa rapporterna när jag jämför månaderna med året innan även i fortsättningen, men det får tiden utvisa. 


  Utdelningsstugans utdelning per månad sedan starten 2015


  I tabellen ovan ser ni resultatet månad för månad sedan jag startade med utdelningsinvestering.

  Ett av mina mål för året är att få minst 12 000 SEK i utdelningar. Nu efter 10 av 12 månader har jag totalt kommit upp i 9402,91 SEK. Det uppfyller alltså 78,36% av målet. Med tanke på att det endast är 2 månader kvar så ser det ju fruktansvärt tufft ut att klara målet. Kollar man på min aktieportfölj så ser det dessutom skralt ut med bolag som delar ut de sista två månaderna. Det kom nyheter om att Swedish Match eventuellt skulle ha en extra utdelning i December. Det hade ju såklart varit välkommet, men jag tror dessvärre inte att det blir tillräckligt för att ta mig över målgränsen. Jag visste att målet om 12 000 i utdelning redan det här året var tufft uppsatt, men jag tror att det verkligen har gjort att jag har kämpat mitt yttersta för att försöka klara det. Jag fortsätter att kämpa på och spara så mycket pengar som jag bara kan varje månad för att kunna nå ett så bra resultat som möjligt. Vi får se vart vi landar när vi summerar året i december.  Utdelningsstugans sammanställda utdelningar per år sedan starten.


  Tabellen ovan visar hur mycket jag inkasserat i utdelning per år sedan starten 2015.

  Ni kommer att kunna följa alla utdelningsrapporter och jämföra resultatet mellan månaderna på sidan Utdelningar här ovan.


  Hur mycket i utdelning inkasserade ni under månaden och hur ligger ni till med era mål för året?


  Missa inga inlägg framöver anmäl dig gratis till mitt nyhetsbrev: här


  Må väl och lycka till med era transaktioner under månaden!

  /Utdelningsstugan

  Stöd bloggen genom att dela detta:


  Följ mig också gärna på Twitter, Facebook och Youtube!  Photo Credit: pixabay
  *Innehåller affiliatelänkar*

  40 kommentarer:

  1. Härligt, det snurrar på bra för dig! :) Här trillade det in 1177kr i oktober efter dragen källskatt. Räknar du med källskatten? Jag har lite svårt att bestämma hur jag ska göra där, den kommer ju ändå tillbaka sen.

   Mvh / Frihetsmaskinen

   SvaraRadera
   Svar
   1. Hej Frihetsmaskinen!

    Riktigt snyggt med 1177 SEK under en månad som oktober. Du har ju helt klart fått bra fart på det du med. Jag har från början valt att räkna med källskatten och för enkelhetens skull så kommer jag välja att fortsätta att göra det framöver. Som du skriver så kommer man få tillbaka källskatten längre fram och då kommer jag självklart inte ta med den som ytterligare en intäkt. Det borde kanske däremot du göra då du inte redovisar den direkt nu?

    Må väl och ha en härlig helg!

    Radera
  2. Sorry slant på telefonen, 1777kr skulle det vara :).

   SvaraRadera
   Svar
   1. Hej igen!

    Då blev ju resultatet ännu mer imponerande!

    Må väl!

    Radera
  3. 2410:- blev mitt infödde från utdelningar i oktober, det skal jämföras med 1261:- i samma period förra året. Det märks att maskinen har börjat snurra. Så grattis till oss alla som valt denna strategi.

   SvaraRadera
   Svar
   1. Hej Omoraliska pengar!

    Det där är en grymt imponerande ökning! Du måste ha ett riktigt högt månadssparande och bra utdelningstillväxt för att kunna åstadkomma det där resultatet!

    Som sagt grattis till oss.

    Må väl och trevlig helg!

    Radera
   2. Sparkvot är lite av en praktisk fråga. Enligt mig borde det gå att spara betydligt mycket mer, medans ens bättre hälft antagligen hade lämnat mig. Sen tror jag att en avvägning mellan högutdelare och aktier med hög utdelningstillväxt är nyckeln till framgång. Nej nu får det bli lite burkletning.

    Trevlig helg.

    Radera
   3. Haha, ja det är alltid en avvägning det där.

    Lycka till i burkletningen!

    Radera
  4. Ser ju inget annat än fantastiskt ut!

   Många bäckar små och snart har du ett eget hav!

   Önskar dig all välgång!

   /Sofokles

   SvaraRadera
   Svar
   1. Hej Sofokles!

    Tack för de vänliga och kloka orden. Önskar även dig all lycka framöver!

    Må väl och ha en trevlig helg!

    Radera
  5. Snyggt jobbat! Jag landade på en tredjedel av dina utdelningar, dock netto efter dragen källskatt!

   SvaraRadera
   Svar
   1. Hej Utlandsutdelaren!

    Tack så mycket! Bra jobbat själv!

    Må väl!

    Radera
  6. Snyggt jobbat och fin sammanställning!

   Passa på att njuta av den höga procentuella utvecklingen nu tidigt av snöbollen. Den kommer, precis som du skriver, stadigt sjunka. Trösten är ju att summorna kommer att öka, något som är desto trevligare.

   Om jag skulle be dig gissa på den genomsnittliga årliga utdelningsökningen som dina nuvarande portföljbolag som helhet skulle kunna genera i snitt de kommande 5-10 åren, vad skulle den gissningen hamna på?

   //Humankapitalisten

   SvaraRadera
   Svar
   1. Hej Humankapitalisten!

    Tack för din kommentar. Ja visst njuter jag. Det kommer bli grymt tufft att hålla upp en sådan här takt på utdelningstillväxt de kommande åren, men jag skall allt försöka!

    Jag är något optimistisk och gissar på 10%, vilket också är mitt långsiktiga mål årligen. Jag kommer följa upp detta varje år hur mycket utdelning har växt genom höjningar/sänkningar från bolaget. Alltså utan hänsyn till hur mycket nysparande jag har tillfört. Min strategi bygger på att välja bolag som har potential att höja utdelningen i 2-siffrigt intervall och därmed så är det också mitt mål.

    Bra och roliga frågor!

    Må väl och jag önskar dig en trevlig helg!

    Radera
  7. Jag har läst att utdelning i utländska aktier är nästan omöjliga att återvinna pga administrationen du måste genom. Skatten verkar hållas inne från källskattelandet. Det är väl inget nordnet och avanza gör åt dig? Stämmer det?

   SvaraRadera
   Svar
   1. Hej Roger!

    Precis som du är inne på ovan så hjälper Avanza och Nordnet till att få tillbaka källskatten på dina utländska innehav. Har du aktierna i en kapitalförsäkring så kommer det automatiskt betalas tillbaka till ditt konto med ca 2 års fördröjningen. Undantaget är dansk källskatt, den måste du i alla fall på Avanza kräva tillbaka själv. Precis som du också skriver ovan, kan det vara väldigt omständligt. Eftersom jag nyligen har köpt in mig i Novo Nordisk på Avanza så får jag se hur det går sedan när jag skall försöka kräva tillbaka dessa pengar.

    Må väl och ha en fortsatt härlig helg!

    Radera
   2. Tack för svar. Kort fråga. Sker återbetalning automatiskt enbart via kapitalförsäkring?

    Radera
   3. Hej igen Roger!

    Ja det sker endast automatiskt via kapitalförsäkringen. Har man aktierna i annan depåform så måste man kräva tillbaka utdelningen själv.

    Må väl!

    Radera
  8. Jag har ett hyfsat kapital, som medelsnittssvensken skulle drömma om, men jag vågar inte ligga fullinvesterad även om det är aktier som dina. Är nästan helt likvid inför USA valet.

   Hur hade du gjort om du haft en eller två miljoner att investera enligt utdelningsstugans filosofi? Skulle du gå in med allt på 20-30 aktier på en gång eller månadsplacera dem på 20-30 aktier under några månader?

   SvaraRadera
   Svar
   1. Hej igen Roger!

    För det första, riktigt bra jobbat att du lyckats bygga upp ett sådant stort kapital!

    Jag gillar inte att ge konkreta råd eftersom jag inte är ekonomiskt bildad utan själv en amatör som dagligen lär mig nya saker. Eftersom frågan ändå lyder vad Utdelningsstugan skulle ha gjort så kan jag ju svara att jag skulle agerat så som jag gör på bloggen. Jag skulle alltså delat upp summan och spritt inköpen under en lång tid. Med en sådan stor summa som du nämner skulle jag kanske dela upp inköpen och köpa månadsvis under 2-3 års sikt. Jag skulle också spridit risken i flera bolag precis som du skriver.

    Som sagt, så skulle antagligen jag agerat, men det är ingenting som säger att det skulle vara en bra strategi. Du får helt enkelt försöka känna efter vad som känns bäst för din långsiktiga strategi och agera där efter.

    Intressant fråga i alla fall och jag hoppas mitt svar i alla fall hjälpte dig lite i dina egna funderingar.

    Må väl!

    Radera
   2. Att handla på börsen och lyckas behöver man inte vara högutbildad för. Du är ett levande bevis för det. 😉. Själv har jag 4,5 års studier och examen från Handels i Gbg. Det hjälper inte. Det handlar om så mycket mer, än bara teorier.

    Jag tackar ödmjukast för tipsen. Jag kommer i alla fall ligga likvid tills efter USA valet. Sen gör jag nog som du säger. Men framför allt bita mig i klickfingret som vill sälja efter för kort tid.

    Jag lär kommentera mer vad det lider, var så säker 😀

    Nu blir det lördagsmiddag med farsgubben.

    Radera
   3. Hej Roger,

    Jag håller helt med dig. Själv har jag en Chalmers-utbildning i ryggen, men den har inte hjälpt mig mycket i min investeringskarriär.

    Det är svårt att ligga likvid, men en större summa tror jag absolut är bäst att sprida ut över tid.

    Må väl!

    Radera
  9. Började med min maskin i februari i år. Oktober månad inbringade 445:-, hoppas på en fin utdelningsökning när jag räknar ihop summan i oktober nästkommande år :)

   SvaraRadera
   Svar
   1. Hej Alm Roth!

    Riktigt kul att höra att du kommit igång och att du redan inkasserar 445 SEK nu i oktober är ju grymt imponerande! Det låter som att du redan fått bra fart på din snöboll och det bästa är att det bara kommer gå snabbare och snabbare framöver!

    Som sagt det blir riktigt spännande att se hur stor summan är nästa år vid samma tidpunkt!

    Må väl och ha en fortsatt härlig helg!

    Radera
  10. Hej,

   Först och främst stort tack då denna blogg fått in mig på utdelningsaktier.
   Sysslar med aktier några år med blandade resultat och efter några snesteg 2016 i hopp om snabba pengar fick jag nog. Nu blir det annorlunda strategi och självklart då snubblande jag in på din fantastiska blogg!

   Har börjat göra lite småinköp så min portfölj består idag av 10 bolag, varav två amerikanska.

   Jag kommer att få in en större summa pengar i mitt mått (200 000) som jag självklart skall förvalta på bästa sätt.

   Nu kommer jag avvakta till efter USA-valet, då de spontant känns klokt. Sedan dags att börja handla.

   Antingen kommer jag sprida ut pengarna på 12 eller 6 månader. Eller så handlar jag upp allt och sprider självklart ut de på mina bolag. Jag vill att min portfölj skall ligga runt 20 bolag.

   Men till min fråga, Skulle du köpa månadsvis eller dunka in med allt direkt?
   En annan fråga, du har i min mening många bolag i portföljen, inget alls emot det. Är det för att få utdelningar eller finns det någon annan anledning?

   Återigen, stort tack för din blogg. Du är riktigt imponerande.

   Mvh
   Fredrik

   SvaraRadera
   Svar
   1. Hej Fredrik!

    Stort tack för din kommentar. Riktigt kul att höra att du kommit igång med utdelningsinvestering och att du uppskattar bloggen! Ger mig massor av motivation att fortsätta skriva framöver! Din historia påminner mycket om min, jag provade också det mesta innan jag började med utdelningsinvestering.

    Angående din fråga så påminner den lite om den jag fick tidigare i kommentatorsfältet. Hade jag varit du så hade jag spritt ut inköpen precis som du planerar att göra. 6-12 månader låter klokt och i ett par olika aktier. Anledningen till att jag äger så många bolag är för att jag helt enkelt ser kvalitet i dem alla, sedan att man får utdelningar ofta ser jag lite som en bonus.

    Igen, tack för de vänliga orden och må väl!

    Radera
  11. Hej, helt galen blogg ska sprids det son en av dem bäst virusna men jag måste fråga måste man investera i utländska aktier för vara med i folisofin som du har räcker det inte enbart med svenska utdelnings aktier

   SvaraRadera
   Svar
   1. Hej!

    Oj det var väldigt snälla ord. Tackar ödmjukast!

    Man måste absolut inte äga utländska aktier. Det räcker gott och väl med de aktier vi har på den svenska marknaden. Många undersökningar har ju visat att man till och med fått bättre avkastning om man endast investerat i Sverige. Anledningen att jag plockat in en hel del utländska bolag är för att jag ser kvaliteter i vissa som jag inte kan hitta i Sverige, men det är absolut inget krav.

    Mer utdelningsinvestering och utdelning till folket!

    Må väl och ha en fortsatt härlig helg!

    Radera
  12. Hej jag undrar hur du kan hålla koll på alla utdelningar och alla siffror hit och dit ? Sen har du ju redovisat massa diagram om hur det har gått. Så min fråga är har du sparat allt i en excel program och följt det genom åren? Jag har också börjat med sparande och skulle vilja följa min egen utveckling hur kan jag göra det på bästa sätt ?

   SvaraRadera
   Svar
   1. Hej!

    Tack för din kommentar och bra frågor. De flesta banker erbjuder faktiskt så att man kan söka bakåt i historiken och samla in alla data från tidigare år, till exempel utdelningar. Själv använder jag Avanza som bank om jag tycker deras funktionalitet är mycket smidig.

    Precis som du skriver ovan så använder jag Excel till att hålla kolla på utdelningarna och skapa diagrammen. Ett program som jag tycker fungerar mycket bra till detta ändamålet. Vill du långa någon mall så vet jag att en bloggranne Stefan Thelenius har färdiga mallar som man kan använda till googles excel-online. Har inte provat dem själv då jag kör min egna variant, men har hört att de skall vara bra.

    Må väl och ha en härlig lördags kväll!

    Radera
  13. Du verkar ha rätt så bra spridning på utdelningarna ändå. Själv har jag nästan enbart i maj känns det som :) Antar att det blir rätt viktigt för dig när du en dag ska leva på utdelningar.

   SvaraRadera
   Svar
   1. Hej Kronantillmiljonen!

    Att utdelningarna kommer väl spridda över året är något som jag endast ser som en rolig bonus och ingen krav. Jag investerar i företag jag tror på framöver och försöker inte att välja bolag efter utdelningstidpunkt. Även jag får majoriteten av utdelningarna i mars-maj och när det sedan väl en dag blir dags att leva på utdelningarna får man helt enkelt periodisera ut utdelningen då 80-90% av den totala utdelningen lär komma på våren.

    Må väl och lycka till med din utdelningsmaskin!

    Radera
  14. Hej varför har du inga Prefens aktie på din portfölj ?

   SvaraRadera
   Svar
   1. Hej!

    Jag ser preferensaktier som kortsiktiga och jag försöker hela tiden att ha en långsiktig sparhorisont för min aktieportfölj. Jag tror alltså att jag kommer att få en högre totalavkasning (kurstillväxt + utdelning) genom att investera i vanliga stamaktier.

    Må väl!

    Radera
  15. En mycket nyfiken grej varför har du inte tagit in nobina i portföljen det är ett stabilt bolag som delar ut75 % av vinsten jag förstår den uppfyller inte dina krav då den inte funnits länge utan haft enbart en utdelning men det är ändå ett bolag som har en fin framtid med massa utedlningar ?

   SvaraRadera
   Svar
   1. Hej!

    Tack för din kommentar och tipset. Precis som du skriver så uppfyller inte Nobina mina investeringskriterier (ännu). Jag har dem på min bevakningslista och kan de fortsätta att visa fin tillväxt under ett par år framöver så plockar jag gärna in dem i min portfölj.

    Ha en härlig söndags kväll och må väl!

    Radera
  16. Hej jag tycker att du borde sortera om din portfölj så man lättare ska kunna följa dig på vilka bolag du har . Du borde inleda t.ex Svenska bolag i en ruta och sedan amerikanska /danska/finska/norska. Skulle uppskatta om du hade gjort så istället :)

   SvaraRadera
   Svar
   1. Hej!

    Tack för din kommentar och tipset. Hur portföljen skall presenteras är något jag funderat på ofta och också något som jag för mycket feedback angående. Jag har tagit till mig av "kritiken" och skall se om jag eventuell skall planera om upplägget något framöver.

    Må väl!

    Radera
  17. Jag själv inkasserade 1161,68 kr under oktober månad i år, jämfört med 106 kr förra året under samma månad. Har inkasserat 10395,96 kr hittills i år på utdelningar, och det ser ut som att jag precis kommer klara målet om 12 000 kr under året. Nästa år är målet 24 000 kr i utdelningar, tufft - men det borde gå :-)
   /Rasmus

   SvaraRadera
   Svar
   1. Hej Rasmus,

    Wow! Grymt resultat, riktigt bra jobbat! Kul att vi har samma mål för året, jag kommer med största sannolikhet inte att fixa 12000 i år dock. 24 000 är en aggressiv målsättning inför nästa år. Jag antar att du har ett grymt högt sparande för att kunna mäkta med det! Själv tror jag att jag kommer satsa på 16 000, men har inte räknat så noggrant på det ännu.

    Må väl!

    Radera