söndag 6 november 2016

Söndagsläsning 6 November

Söndagsläsning - bästa blogginläggen från veckan som gått
Ytterligare en vecka har passerat och det har blivit dags att dela med sig av de bästa länkarna från veckan som gått. Under helgen har det varit kroppsarbete på agenda och vädret har verkligen bjudit på sitt bästa motstånd. Ösregn hela dagen igår och idag snö och kyla. Skönt att nu på eftermiddagen kunna sitta inne i den varma stugan och istället knåpa ihop detta inlägget.
Under veckan så har jag skrivit 2 stycken blogginlägg. Först redovisade jag hur portföljen ser ut och hur portföljvärdet har utvecklat sig sedan förra månaden8:e månaden i rad med ökat portföljvärde och inlägget fick hela 21 kommentarer.
Efter det så hann jag dessutom presentera månadens enligt mig roligaste inlägg! Sammanställningen av inkasserade utdelningar och nu var det oktobers tur. Ytterligare en fin månad och en ökning på hela 26,6% sedan oktober förra året. Ett bevis för att snöbollen jag bygger fortsätter att växa sig större och starkare! Inlägget har dessutom hittills redan fått 38 kommentarer, 19 är i och för sig svar från mig, men fortfarande ett nytt rekord för bloggen. Grymt kul och stort tack till alla som tar sig tid att läsa, kommentera, gilla och dela!

Ytterligare en rolig och trevlig sak som hände under veckan var att Starbucks Corp som jag fyllde på i vid mina senaste transaktioner annonserade en utdelningshöjning på hela 25%. För mig och mitt innehav så betyder det ca 73 SEK extra årligen baserat på dagens gällande valutakurser. Otrolig känsla att se utdelningarna växa utan att man själv behöver lyfta ett finger!

Min nya filmserie om att leva på utdelningar släppte igår avsnitt 3 i serien. Avsnittet heter Utdelningsinvesetering och är det sista (?) avsnittet i denna utbildningsserien. Vi får se om jag plockar upp ett nytt tema längre fram. På TwitterFacebook och Youtube kunde man se filmen direkt redan igår, för er övriga kan ni se veckans film direkt här nedan:


Ny filmserie: Leva på Utdelningar - Del 3 - Utdelningsinvestering

Har ni inte sett de tidigare delarna så rekommenderar jag att ni ser Del 1 Passiv inkomst direkt via länken här. Alla mina filmer hittar ni under fliken Filmer här ovan. Jag samlat de filmer jag skapat i olika spellistor och jag hoppas att det skall fungera bra att navigera bland filmerna.

Som sagt, jag har trimmat ner antal inlägg som presenteras nedan mot tidigare. Det är alltså en överhängande risk att flera bra och läsvärda inlägg inte är med nedan. Jag hoppas ni har överseende med det.


Här nedan är de blogginläggen som jag fastnat för under veckan


Bloggen fyller 10 år!
En av mina favoritbloggare Miljonär innan 30 firade 10års jubileum genom att bjuda på några av de bästa inläggen från åren som gått. Väldigt trevligt.

Glöm valet det är räntan som räknas
Gottodix leverar i vanlig ordning. Nu ett välskrivet inlägg om att valet i USA med största sannolikhet påverkar framtiden, men börsen i höst är det vinster och inflationen som styr.

När når Maersk botten?
Gottodix analyserar Maersk senaste rapport. Ett bolag jag länge haft ögonen på tack vare Lundaluppen och att jag är verksam inom branschen. Får se om jag en dag väljer att investera i bolaget.

Rapport från Maersk
Ovan inlägg får man såklart då följa upp med Lundaluppens tanker om Maersks rapport. Välskrivet som vanligt och jag håller med honom om bolaget.

Varför är jag utdelningsinvesterare?

Framtida Frihet bjuder på ett mycket bra och välskrivet inlägg. Jag har själv skrivit ett liknande blogginlägg i februari i år och även veckans film är inne lite på samma tema. Riktigt bra och motiverande inlägg som jag hoppas många tar sig tid att läsa!

Blandade rapporter från portföljbolagen

Gustav bjuder på kortare kommentarer till rapporterna från hans bolag i portföljen. Alltid spännande att läsa om de bolag som Gustav investerar i och han var en stark bidragande orsak till att jag bland annat investerade i Northwest Healthcare.

Att tajma marknaden..

Stefan Thelinius om ett ämne som alltid är aktuellt och diskuteras ofta. Svårt när man som honom hamnar med pengar utanför marknaden, om än självvalt. Personligen köper jag ju regelbundet i ur och skur, men alltid intressant att läsa om hur andra agerar i situationen.

Köpa aktier i investmentbolag

Aktiepappa bjuder på en fin genomgång av ett gäng investmentbolag.

När blev priset på bordsmargarin och försäkringsvillkor cutting edge?

Bloggsfärens "badboy" Onkel Toms Stuga bjuder på ett inlägg om att våga sticka ut hakan. Underhållande tycker jag.

En investeraras bekännelser del 1: Köp bra bolag som du förstår, men inte till vilket pris som helst

Långsiktig investering delar med sig av lärdomar av hans investerarresa. Mycket intressant, även ifall vi är något olika (jag köper amerikanska jättar) så kan jag hålla med honom om mycket av det han skriver.

Så gör jag med surdegen H&M
Petrusko berättar hur hans tankar är kring ett av hans större bolag i portföljen, nämligen H&M.

Överreaktin i Kopparbergs
Lou Mannheim delar med sig om sina tankar kring Kopparbergs nedgång den senaste tiden. Kopparbergs var ett bolag som jag var riktigt sugen på att öka mitt innehav i redan förra månaden och kommer med största sannolikhet öka inom en snar tid.Denna veckan var det än färre inlägg än vad det brukar. Värt att poängtera är också att inläggen ovan är sådant som jag tyckt varit extra kul att läsa under veckan. Med all sannolikhet så finns det massor av läsvärda och intressanta blogginlägg från veckan som gått, men som ej finns med i listan ovan.Missa inga inlägg framöver! Anmäl dig till mitt nyhetsbrev: här.

Må väl och ha en fortsatt härlig söndag!

/Utdelningsstugan

Stöd bloggen genom att dela detta:

Följ mig också gärna på TwitterFacebook och Youtube!


Photo Credit: pixabay

4 kommentarer:

 1. Riktigt bra söndagsläsning som vanligt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Aktiepappa!

   Det är jag som skall tacka att ni ger mig bra material att fylla dessa inlägg med!

   Må väl!

   Radera
 2. Hej jag har kommit igång med mitt sparande men skulle vilja följa det på en excel program. Det jag vill hålla koll på är hur mycket utdelning jag får per respektiv bolag från år till år för att sen göra en jämförelse med t.ex hur många % det har ökat från år till år. Och sen veta hur mycket det totala utdelningen blev för respektiv bolag under året (vissa delar ut 2-4 gånger per år) samt för alla bolag tillsammans (alltså totalta utdelningen). Hur ska jag lägga upp detta på excel program ? Jag är ganska ny med excel och det skulle vara bra om du hade färdiga mallar ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Riktigt kul att höra att du har kommit igång med sparandet! Att komma igång är det svåraste steget!

   Jag använder en egen mall, men den är ej så användarvänlig då det antagligen bara är jag som förstår mig på logiken. Min bloggkollega Stefan Thelenius är dock riktigt vass och pedagogisk vad gäller excel och utdelningsfunktioner. Spana in hans färdiga excelmall via länken nedan.

   z2036.blogspot.se/p/mydividends-extended-edition.html?sheet=1iFrcqYhdm8agn-XwrGYfqeKzuX21rQ5dmMP7zBKVy-s&sheetname=Portfolio

   Hoppas det underlättade för dig!

   Må väl!

   Radera