tisdag 3 maj 2016

Utdelningar April

aktie utdelningar i april
Tiden bara rusar iväg och här i stugan kan vi konstatera att april har passerat. Det innebär att alla utdelningar för månaden bör ha trillat in på kontot och vi kan därmed köra månadens sammanställning.


Utdelningar är helt klart det bästa med att vara utdelningsinvesterare. Riktiga pengar som automatiskt sätts in på kontot hos AvanzaUtdelningarna är pålitliga och fortsätter att trilla in på kontot i ur och skur och oavsett hur börsen går. Det känns riktigt bra att dessa pengar som man inkasserar genast sätts i arbete igen genom att köpas nya aktier för. Aktier som sedan i sin tur genererar ytterligare utdelningar och sådär fortsätter det. Utdelningarna skall en dag täcka mina utgifter och jag skall därmed leva på utdelningar! Varje utdelning som jag inkasserar på kontot tar mig sakta, men ack så säkert närmare mitt mål! Vill ni också starta en egen utdelningsmaskin så rekommenderar jag med att ni klickar på fliken ovan Börja här och läser min korta guide för hur man enkelt och snabbt öppnar ett konto och sedan kan börja sin egen resa.

Utan vidare presentation:

Utdelningar april 2016


 • PepsiCo, Inc. (PEP) – 28,41 SEK
 • Travelers Companies Inc. (TRV) - 19,73 SEK
 • BHP Billiton PLC (BBL) - 33,65 SEK
 • Union Pacific Corp. (UNP) – 40,04 SEK
 • Geniun Parts Co. (GPC) - 26,68 SEK
 • Coca-Cola Co. (KO) - 71,02 SEK
 • Telus Corporation (T.TO) – 82,14 SEK
 • Wal-Mart Stores Inc. (WMT) – 24,36 SEK
 • Philip Morris Int. Inc. (PM) – 40,91 SEK
 • Realty Income Corp. (O) – 80,64 SEK
 • Intrum Justitia (IJ) – 33 SEK
 • Bank of Nova Scotia (BNS) – 41,27 SEK


 • Totala utdelningar för april 2016: 521,85 SEK


  I april har jag alltså erhållit utdelning från totalt 12 stycken företag och totalt 521,85 SEK. Inte illa att erhålla "löneutbetalningar" från hela 12 stycken olika källor, 13 om man räknar med mitt vanliga lönearbete. Känns betryggande även fast summorna inte är så stora ännu, men det skall de bli med hjälp av tiden och ränta-på-ränta-effekten. Jag är verkligen glad att jag började att investera i aktier och hittade utdelnings-strategin för lite mer än ett år sedan. Är det något man uppskattar här på utdelningsstugan så är det att luta sig tillbaka och se utdelningarna trilla in på kontot och det är precis vad denna strategi öppnar upp för. Snöbollen är i rullning och utdelningarna växer hela tiden och i allt snabbare fart, vilket känns riktigt häftigt.

  Om vi jämför med april 2015 då jag fick hela 1424,62 SEK i utdelning är detta alltså en minskning på -63,4%. Det känns såklart tråkigt att se summan utdelningar minska sedan samma månad förra året, men för mig var det inte direkt oväntat. Förra året när jag började investera satsade jag väldigt mycket på högutdelande bolag för att få så mycket utdelning som möjligt. Till exempel ägde jag både Ratos och Fortum som bidrog med över 1000 SEK i april förra året. Efter det har jag som ni känner till vid det här laget ändrat strategi och satsar i mycket större utsträckning på tillväxtbolag med hög utdelningstillväxt. Därför blev detta årets resultat i april lidande av det. Nu hoppas jag dock att detta var sista månaden som jag inte slår föregående års utdelning och det tror jag mycket starkt på att jag skall kunna klara. Det börjar dock med ett ganska svårt test redan i maj där jag förra året inkasserade 2181,90 SEK i utdelning.

  Ett av mina mål är att få minst 12 000 SEK i utdelningar under året. Efter 4 av 12 månader har jag nu totalt kommit upp i  3174,25 SEK i utdelningar i år, det uppfyller 26,5% av målet. Efter fyra månader ligger jag alltså lite efter med målet. Månaderna mars, april och maj är mina starkaste så egentligen bör jag ligga en bra bit över målet efter maj för att ha en chans att kunna slå det. Jag fortsätter dock att kämpa på och spara så mycket pengar jag bara kan varje månad. Pengar som jag sedan direkt sätter i arbete igen i nya aktier. 

  Ni kommer att kunna följa alla utdelningsrapporter och jämföra resultatet mellan månaderna på sidan Utdelningar här ovan.

  /Utdelningsstugan

  Stöd bloggen genom att dela detta:


  Följ mig också gärna på twitter och facebook.  Photo Credit: sscreations

  *Innehåller affiliatelänkar.

  6 kommentarer:

  1. Ser bra ut! Hoppas du lyckas klara 12 000 kr i utdelningar iår, det är mitt mål för nästa år :)

   /MJ

   SvaraRadera
   Svar
   1. Hej MJ!

    Tack för kommentaren. Det kommer bli riktigt tufft, men jag kommer kämpa in i det sista. Lycka till att klara ditt utdelningsmål också!

    Må väl!

    Radera
  2. Tycker att du gör ett bra jobb! Vi ligger i princip lika när det gäller utdelningar, kämpa på men glöm inte bort att belöna dig själv när delmålen nås.

   SvaraRadera
   Svar
   1. Hej Miljonkronor,

    Tack för din kommentar och de snälla orden. Bra och viktigt tips där! Skall absolut belöna mig när jag kommer över nästa delmål.

    Må väl och lycka till med din resa!

    Radera
  3. Vad gör du om börsen surnar och utdelningarna inte kommer under 1-2 år. Alla räknar med att utdelningarna kommer och att dem växer men om börsen tittar rakt ner tror jag vi får se många indragna utdelningar. Hur skyddar du dig mot detta? Inkomstmässigt tänker jag.. OlaSlayer

   SvaraRadera
   Svar
   1. Hej Ola,

    Tack för din kommentar. Om börsen surnar kommer jag fortsätta att köpa aktier i stora stabila bolag med bred vallgrav som kommer fortsätta att tjäna pengar oavsett hur börsen går. Med tanke på att mina nyinsättningar fortfarande är en så stor del av portföljen skulle jag verkligen välkomna en störra nedgång och dessutom skulle jag antagligen belåna mig för att kunna köpa ännu mera. Att utdelningarna i dessa bolag helt skulle slopas ser jag som väldigt osannolikt då de flesta av mina bolag höjt utdelningen i 20+ år och därmed överlevt flera finanskriser tidigare utan att sänka utdelningar och i de flesta fall fortsatt att höja den. Om utdelningarna helt i teorin skulle slopas helt i alla bolag så skulle jag antagligen leta efter en ny investeringsform, men detta är inget jag funderar på då jag som sagt finner väldigt osannolikt.

    Må väl!

    Radera