måndag 9 maj 2016

Senaste transaktionerna

Senaste transaktionerna
Vilken grym helg! Äntligen är sommaren här och vinterjackan kunde direkt bytas ut mot kortbyxor. Inte ett byte rakt av då det hade varit lite problematiskt, men vi hoppade alltså över våren och gick direkt på sommaren. Helgen har spenderats ute vid havet hos mina föräldrar. Jag älskar verkligen att vara ute vid havet och det är den bästa stressavkopplingen för mig från den vanliga vardagsstressen.

I och med att det blivit ny månad så har också en ny lön ramlat in på kontot. Från den har jag försökt spara så mycket kapital som det bara är möjligt för att kunna handla så många aktier som möjligt. Genom att hålla en hög sparandegrad så förkortar jag tiden tills jag når mitt mål, att en dag kunna leva av utdelningarna mina aktier genererar.


Månadens inköp


Jag ligger lite efter i redovisningen och nedan inköp gjordes redan den 26/4. Följande aktier inhandlades:

Det är alltså ovan svenska bolag som jag handlar varje månad. Jag beskriver hur jag tänker kring mina investeringar och hur jag investerar i mitt inlägg strategi del 2 Målet är att alltid sitta still i båten, så kallad Buy and Hold-strategi, men jag vill ju samtidigt ha så bra avkastning som möjligt så ibland krävs det förändringar. Jag har till exempel börjat bli osäker på min investering i Loomis och kommer ta mig en rejäl funderar om jag skall fortsätta att handla fler aktier i bolag i framtiden. Kontanthantering, som är en stor del av deras verksamhet, känns ju onekligen som en nedåtgående trend.

Som ni kan se så är inköpen i både HMCastellum och Handelsbanken större än övriga. Det är för att jag håller på och försöker vikta upp dessa i portföljen då jag klassar dessa som kärninnehav i portföljen och vill att de skall ha en högre procentuell viktning i portföljen än vad de har i dagsläget. De övriga innehaven försöker jag handla för så nära 599 SEK som möjligt för att minimera courtagekostnaden som är minimum 1 SEK.

Månadens aktie


Förra månadens transaktionsrapport bjöd på den första "Månadens aktie tips". Det innebär alltså att jag rekommenderar en aktie som jag tycker är lite mer köpvärd än alla andra denna månaden. Om jag bara hade fått handla en aktie hade det alltså med största sannolikhet blivit denna. Förra månaden så valde jag HM och jag tycker de är en bra köpkandidat även denna månaden. Denna månaden tycker jag dock det finns en ytterligare lite hetare aktie och det är Kinnevik. Kinnevik har sedan 2006 höjt utdelning i snitt med 16,3% per år och det innebär alltså att utdelning dubbleras vart 4,4 år! Det är riktigt bra utdelningstillväxt och speciellt om man tar med i kalkyleringarna att vid dagens köpkurs så har de en direktavkastning på hela 11,72% ( Inkluderat bonusutdelningen på 18 SEK)! Jag tycker att Kinneviks aktiekurs har tagit alldeles för mycket stryk det senaste och jag tror ett köp vid dessa nivåer kan visa sig vara en väldigt god investering på lång sikt. Sista handelsdag för att få ta del av årets utdelning är 25/5 och här är en direktlänk till Avanza för ytterligare information om bolaget.


Sammanfattning


Jag tycker fortfarande man får riktigt fin direktavkastning i flera kvalitetsbolag på svenska börsen. Jag hoppas börsen fortsätter att vandra sidledes alternativt nedåt så man kan fortsätta att snitta ned sig eller fylla på i befintliga innehav. Att få mer utdelning per investerad krona är något vi i Utdelningsstugan verkligen tycker är kul.


Veckans köp ökade min årliga utdelning med 324,06 SEK. Sidan portfölj kommer att uppdateras i slutet av månaden för att spegla aktuella innehav.

/Utdelningsstugan

Stöd bloggen genom att dela detta:


Följ mig också gärna på twitter och facebook.Photo Credit: pixabay
*Innehåller affiliatelänkar

12 kommentarer:

 1. Riktigt inspirerande och bra blogg! Hur ser din syn ut på bolag som Ica gruppen/Axfood? Har du undvikit dem av någon speciell anledning?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Joakim!

   Tack för din kommentar och de vänliga orden! Jag har kollat en hel del på både ICA Gruppen och Axfood och känner att jag i framtiden vill ha minst ett utav dem i min portfölj. Har varit mest sugen på Axfood, men tycker att den gått lite väl bra de senaste åren. Som sagt inte omöjligt att något av bolagen (eller båda) hamnar i min portfölj framöver. Så anledningen till att jag undvikit dem har varit på grund av kursutvecklingen och inte på grund av bolagen.

   Må väl!

   Radera
 2. Alltid trevligt att se månadens inköp. Gillar verkligen din strategi med att köp i upp som nedgång ett de aktier du valt. Det är också en strategi jag själv kommer anamma när jag färdigställt min svenska utdelningmaskin :)

  Ha det gott!

  MvH Pengaregn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Pengaregn!

   Tack för din kommentar. Ja jag gillar verkligen denna strategin jag har utformat och känner mig trygg med den. Tycker det låter klokt att du provar densamma och så får du helt enkelt se om du vill lägga till/ta bort några moment för att hitta en strategi du trivs bra med.

   Må väl och lycka till!

   Radera
 3. Sista handelsdag för att ta rätt utav utdelning när det gäller Kinnevik borde vara 25/5?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Det stämmer. Tack för kommentaren, jag har uppdaterat i inlägget.

   Må väl!

   Radera
 4. Tack för en intressant blogg. Vart handlar du aktier för 1 kr i courtage upp till 599kr?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Richard!

   Tack för kommentaren och de vänliga orden. Jag handlar på Avanza. Då de avrundar till närmsta 400-intervall vid uträknandet att courtaget så blir ett köp på 599 SEK närmare 400 SEK än 800 SEK (som då hade varit nivån för 2 SEK i courtage istället för 1 SEK).

   Hoppas du blev lite klokare och ha en fortsatt bra dag!

   Radera
  2. Hej

   Avanzas avrundning verkar vara lite annorlunda än vad du skriver. Gränsen för 1 kr courtage går inte vid 599 kr utan vid 596 kr. Så länge du handlar för <596 kr blir courtaget 1 kr. Prova handla för mellan 596 och 599 kr så får du se.

   Jag skrev in och frågade och deras svar var att de multiplicerar köpesumman med 0,0025 om resultatet blir 1,49 så avrundar de uppåt till 2 kr. 1,49/0,0025 = 596

   Radera
  3. Hej!

   Där ser man! Tackar ödmjukast för ovan information. Mycket matnyttigt! Skall i fortsättningen skriva 596 istället för 599!

   Tack!

   Radera
  4. Hej igen

   Tänkte bara att jag skulle ge lite belägg för mina påståenden. Länkar till en riktigt dålig försäljning jag gjorde. Kostade mig 2,40 kr att göra den, men jag har lärt av mitt misstag!

   http://imgur.com/2AuXYZU

   Radera
  5. Hej!

   Intressant, det visste jag ju som sagt inte tidigare. Har antagligen aldrig handlat i intervallet 596-599. Mycket bra info i alla fall.

   Tack för att du delar med dig och må väl!

   Radera