måndag 8 maj 2017

Senaste transaktionerna April


Senaste transaktionerna i April för utdelningsstugan
God kväll på er ute i stugorna! Vilken grym helg det har varit! Äntligen kom det lite värme och jag spenderade stora delar av lördagen utomhus. Hela förmiddagen spenderade jag ute vid havet och fiske efter havsöring. Fiske är ett stort intresse för mig och det var riktigt skönt att få komma ut till kusten och kasta lite. Fick ingen fisk av vettig storlek, men fortfarande en grym känsla att bara stå där vid vattnet och inte bekymra sig för något alls.


Några dagar efter #uppesittarkväll, så släppte jag Min aktiebevakningslista - April. I listan kunde man se att jag hade lite extra bevaknings på två helt nya bolag som inte funnits i portföljen tidigare.

Det är många år kvar tills min dröm om att leva på utdelningar kommer att gå i uppfyllelse, men jag är övertygad om att det en dag skall gå att leva på utdelningar om jag följer min strategi. Det känns fantastiskt att jag kommit igång med mitt sparande och utdelningsinvestering. Kollar man på lite olika räkneexempel så är de första åren de absolut tuffaste, men när man väl kommit igång så kommer det efter ett par år börja ta fart på allvar. Detta tack vare ränta-på-ränta effekten som verkligen börjar göra underverk efter ett par år.

Nedan finner ni mina senaste transaktioner som ägde rum den 28 april.Senaste transaktionerna


senaste transaktionerna för utdelningsstugan


Kommentar


Som ni kan se i listan ovan så blev det i vanlig ordning en hel massa transaktioner. Jag försöker fylla på i alla mina svenska aktier månadsvis för ca 500 SEK. Helt optimalt hade det varit att handla för 597 SEK per transaktion eftersom man då endast får betala 1 SEK i courtage (0,16%), men det är ju dock svårt att ordna eftersom man måste handla aktier i heltal. Detta för att jag inte försöker tajma marknaden, jag köper i ur och skur och oavsett om börsen är "dyr" eller "billig". Det är en strategi som jag själv kommit fram till är bäst för mig och jag tror det är viktigt att alla hittar något som passar en själv.

Ni som läste mitt inlägg där jag presenterade min aktiebevakningslista inför löningen kan nu se att jag valt att plocka in ett av bolagen på listan, nämligen 3M. 3M är ett helt fantastiskt bolag och historiken talar för sig själv. Jag tror bolaget har alla möjligheter att i framtiden fortsätta att växa sin omsättning och vinst och därmed också utdelningen. En direktavkastning på ca 2,5% känns riktigt bra om bolaget kan hålla en tillväxt på ca 10% utdelningstillväxt per år.


Sammanfattning


Jag fortsätter att följa min strategi och bygger sakta, men säkert, upp en stabil utdelningsmaskin. Mitt nysparande tillsammans med utdelningarna som jag inkasserar ökar hela tiden min köpkraft så byggandet kommer att gå snabbare och snabbare, vilket såklart ger extra motivation att köra på så hårt man kan nu i början. Precis som jag har varit inne på tidigare så kommer det tillsammans med ränta-på-ränta effekten så kommer detta förhoppningsvis ge fantastiska resultat om ett par år. 

Månadens transaktioner ökade min årliga utdelning med 507 SEK! Snöbollen rullar på i snabb takt!

Sidan Portfölj kommer uppdateras vid slutet av månaden för att spegla aktuella innehav i portföljen.


Vilka aktier har ni köpt under månaden?Missa inga inlägg framöver! Anmäl dig till mitt nyhetsbrev här.Stöd bloggen genom att dela detta:Photo Credit: pixabay


*Innehåller affiliatelänkar

8 kommentarer:

 1. Fina företag du köper.
  Äger dom flesta av dom med:)
  Kan starkt rekommendera 3m

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej The Wild West!

   Tack, kul att du också har tycke för samma bolag. Bara hoppas att vi är rätt ute :)

   3M ser jag verkligen fram emot att äga under mycket, mycket lång tid!

   Må väl!

   Radera
 2. Roligt och inspirerande att se hur du investerar.
  Har faktiskt fått mig att skapa ett "utdelningssparande" som i framtiden ska bli ett komplement till min pension.
  Även om jag inte är i närheten av dig, är det roligt rent strategiskt och ett helt annat tänk än vad jag har i flera andra av mina sparande.

  För mig blev det Hemfosa denna månaden. /N

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Tack för din kommentar och riktigt kul att läsa att det jag skriver inspirerar. Just det är en stor del av att jag skriver på bloggen!

   Det låter som en mycket bra plan att ha utdelningar som ett komplement till pensiopnen! Hemfosa gillar jag väldigt mycket och planerar att fortsätta utöka mitt innehav flera år framöver!

   Må väl och lycka till framöver!

   Radera
 3. Hej
  Jaså du är också en storfiskare :) kul att höra! Jag fiskar också en hel del, men för mig är det älvar och fjällbäckar som gäller (bor uppe i norr). Jag vill bara tacka för en kanonblogg, jag är själv nybörjare på aktier så din blogg är till stor hjälp :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Kristoffer,

   Storfiskare är väl att ta i, men jag uppskattar det verkligen i alla fall :) Jag har aldrig fiskat i varken älv eller bäck så det hade varit häftigt att prova vid tillfälle.

   Stort tack för kommentaren och de värmande orden. Det är riktigt kul att höra och ger motivation att fortsätta skriva!

   Må väl!

   Radera
 4. Tack för en suverän blogg, som inspirerat att öppna en egen utdelningsportfölj.

  En fråga vad gäller ex. Apple, och de andra amerikanska bolagen (via avanzas KF). Där ser jag ingen info om utdelningar. Gör jag något fel?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Peter!

   Stort tack! Avanza visar dessvärre inte utdelningar för amerikanska aktier utan det får man hålla koll på själv. Jag brukar använda mig av Nasdaq.com och sedan föra över utdelning och datum i ett eget excelark för att få koll.

   Må väl!

   Radera