torsdag 4 maj 2017

Inkasserade Utdelningar - April 2017

Inkasserade Utdelningar - April 2017 Utdelningsstugan
April är nu avklarat och det känns som att månaden bara flög förbi. Nu har vi också, äntligen, lite varmare väder så att man kan cykla utan att behöva frysa ihjäl på morgonen. Nedan kommer jag sammanställa april månads utdelningar och det blev det bästa månaden för i år räknat i inkasserade kronor!Utdelningar är helt klart det bästa med att vara utdelningsinvesterare. Riktiga pengar som automatiskt sätts in på kontot hos AvanzaUtdelningarna är pålitliga och fortsätter att trilla in på kontot i ur och skur och oavsett hur börsen går. Det kan kännas skönt att veta nu när börsen är nära all-time-high och det förr eller senare kommer att komma en större nedgång.

Pengarna som inkasseras sätter jag direkt i arbete i form av att köpa nya aktier. Aktier som sedan i sin tur genererar ytterligare utdelningar och sådär fortsätter det. Utdelningarna skall en dag täcka mina utgifter och jag skall därmed leva på utdelningar! Varje utdelning som jag inkasserar på kontot tar mig sakta, men ack så säkert närmare mitt mål! Vill ni också starta en egen utdelningsmaskin så rekommenderar jag med att ni klickar på fliken ovan Börja här och läser min korta guide för hur man enkelt och snabbt öppnar ett konto och sedan kan börja sin egen resa mot ekonomisk frihet.

Utan vidare presentation:


Utdelningar apr 2017Utdelningar apr 2016
PepsiCo, Inc. (PEP)46,88 SEKPepsiCo, Inc. (PEP)28,41 SEK
Travelers Companies Inc. (TRV)29,81 SEKTravelers Companies Inc. (TRV)19,73 SEK
Union Pacific Corp. (UNP)48,46 SEKUnion Pacific Corp. (UNP)40,04 SEK
Geniun Parts Co. (GPC)36,32 SEKGeniun Parts Co. (GPC)26,68 SEK
Coca-Cola Co. (KO)82,95 SEKCoca-Cola Co. (KO)71,02 SEK
Telus Corporation (T.TO)96,29 SEKTelus Corporation (T.TO)82,14 SEK
Wal-Mart Stores Inc. (WMT)41,16 SEKWal-Mart Stores Inc. (WMT)24,36 SEK
Philip Morris Int. Inc. (PM)56,20 SEKPhilip Morris Int. Inc. (PM)40,91 SEK
Realty Income Corp. (O)47,33 SEKRealty Income Corp. (O)80,64 SEK
Bank of Nova Scotia (BNS)54,43 SEKBank of Nova Scotia (BNS)41,27 SEK
Northwest Healthcare. (NWH.UN)63,68 SEKBHP Billiton PLC (BBL)33,65 SEK
Boston Pizza Royalties. (BPF.UN)61,14 SEKIntrum Justitia (IJ)33,00 SEK
Handelsbanken A (SHB A)1225,00 SEK
ABB (ABB)463,76 SEK
Bakkafrost (BAKKA)32,91 SEK
Totalt apr 20172386,02 SEKTotalt apr 2016521,85 SEK

Total utdelning för April 2017: 2386,02 SEK


I april har jag alltså erhållit utdelning från totalt 15 stycken företag och totalt 2386,02 SEK. Inte illa att erhålla "löneutbetalningar" från hela 15 stycken olika företag, det är kul att vara delägare i fantastiska bolag! Känns betryggande även fast summorna inte är så stora ännu, men det skall de bli med hjälp av tiden och ränta-på-ränta-effekten. Jag är verkligen glad att jag började att investera i aktier och hittade utdelnings-strategin för lite mer än ett år sedan. Att inkassera utdelningar och se sin snöboll växa är verkligen en grym känsla!

Om vi jämför med april 2016 då jag inkasserade 521,85 SEK i utdelning är detta alltså en ökning på hela 457,22%!


I förra årets utdelningsrapport för April var jag besviken att utdelningen minskade så pass mycket mot 2015 års nivå. Det berodde på att jag lade om strategin från högt utdelande bolag till en mer inriktad strategi mot utdelningstillväxt. Man kan alltså, kanske redan se resultatet av strategiomläggningen, men April månads resultat blev ju såklart väldigt dopat för att Handelsbankens utdelning ramlade in i April i år istället för Mars som den gjorde förra året.


Utdelningar per månad April 2017


Kollar vi i tabellen ovan så kan man se att April fick en bra skjuts upp om man jämför med 2016. Mycket beror såklart på Handelsbankens utdelning, men kollar man i listan längre upp med utdelningar så kan man se en fin tillväxt bland de flesta bolagen.

Ett av mina mål för året är att inkassera minst 16 000 SEK i utdelningar under året. Efter 4 av 12 månader har jag nu totalt kommit upp i 4931,29 SEK i utdelningar i år, det uppfyller 30,8% av målet. Efter fyra månader ligger jag alltså lite efter med målet. Månaderna mars, april och maj är mina starkaste så egentligen bör jag ligga en bra bit över målet och efter maj borde jag kunna komma på rätt sida om målet.

I tabellen nedan så ser ni hur utdelningen har utvecklats per år, sedan starten 2015.

Total utdelning April 2017 Utdelningsstugan

Nedan visas 2017 års hittills inkasserade utdelning jämfört med målet för året.

Utdelning mot mål April 2017 Utdelningsstugan


Ni kan följa utvecklingen och se alla tidigare utdelningsrapporter under fliken Utdelningar här ovan.


Hur mycket inkasserade ni i utdelningen under april?


Må väl och ha en fortsatt härlig kväll!


Missa inga inlägg framöver! Anmäl dig till mitt nyhetsbrev här.Stöd bloggen genom att dela detta:Photo Credit: pixabay
*Innehåller affiliatelänkar

14 kommentarer:

 1. Bra jobbat.
  Ligger och jagar dig i hasorna :)
  3597 kr totalt i utdelning i år.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej The Wild West Investment inc!

   Grymt bra! Jag känner flåset :)

   Må väl och lycka till framöver (fast inte för bra, du får ju inte passera mig :) )!

   Radera
 2. Grymt att se hur det växer! Började själv i februari att spara och fick 390 kr i april, en kul liten start. :) Hur delar Boston Pizza ut egentligen? Verkar som de ibland delar ut flera månader i rad och vissa inte alls om jag tittar på morningstar. På nasdaqs dividendhistory finns ingen data alls. Mvh Martin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Boston pizza är en månadsutdelare.
   Jag har ägt dom över 3 år och dom har delat ut varje månad till mig 😀

   Radera
  2. Hej Martin!

   Precis som Wild West Invest skriver så delar de ut varje månad och jag har också fått utdelning varje månad sedan jag köpte in dem under hösten 2016. Stefan Thelenius har skrivit mycket om bolaget om du vill veta mer om bolaget så spana in hans blogg.

   Må väl!

   Radera
 3. April blev för mig också en stark månad. Var dock ej fullinvesterad förra april så jag har haft i år en ökning med mellan 250-2300%.
  Men det är nu den bästa tiden på året, att se de stora utdelningarna rulla in. April gav 7606kr! Helt otroligt, maj skall ge hela 28! utdelningar.

  Har dock funderingar på att göra som du, växla om till mer utdelningstillväxt och inte så mycket högutdelande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Pt-Rille!

   Wow! Riktigt grymt resultat! Jag förväntar mig också många och en stor summa utdelningar i maj så det skall bli riktigt kul att sammanställa nästa månad!

   Högutdelare har ju visat sig vara riktigt bra de senaste åren, men jag tror att på lång sikt så kommer bolag med starkare tillväxt slå de högutdelande i totalavkastning (utdelning + kurstillväxt).

   Må väl och stort lycka till framöver!

   Radera
 4. Ser riktigt bra ut!
  Tack för all inspiration :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Kronantillmiljonen!

   Stort tack och varsågod!

   Må väl!

   Radera
 5. Så roligt att se hur ditt kapital växer. Jag har också börjat satsa på mer stabila bolag. Blir lite lugnare så. Jag vet att du skrivit om maxbeloppet för en krona courtage men kan inte hitta det igen. Har letat på Avanzas sidor men hittar inget där heller. Har du lust att upprepa det belopp man kan handla för?
  Tack på förhand. Mvh Bodil

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Bodil!

   Stort tack och kul att höra att du lagt om din strategi till en som känns bättre för dig!

   Med svenska aktier är det optimalt att försöka handla för 597 SEK för då betalar du endast 1 SEK i courtage (0,16%). Efter det så avrundas det upp till 2 SEK.

   Må väl och stort lycka till framöver!

   Radera
  2. Tack för hjälpen!

   Radera
 6. Den dagen du väl bestämmer dig för att säga upp dig och leva på utdelningarna. Har du någon plan vara egenkonsult eller arbeta extra inom t.ex service?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Antagligen blir det något eget bolag i någon form, det är dock inget jag har klart för mig ännu. Antagligen kommer jag ägna mig åt något av mina intressen; sport, fiske, skriva, företagande. Men i vilken form det blir är fortfarande väldigt oklart.

   Må väl!

   Radera