fredag 5 februari 2016

Utdelningar Januari 2016

Sammanställning av inkasserade utdelningar i December 2015Då har mörka och kalla januari avklarats och det är dags att redovisa utdelningarna som har ramlat in under månaden. Januari har varit en ganska så dyster månad på flera sätt. Börsen har öppnat i en nedåtgående trend vilket i och för sig inte nödvändigtvis behöver anses vara negativt som jag redan diskuterat en del i mina senaste inlägg. Antalet soltimmar per dag har varit lätta att räkna och ännu lättare att räkna de som man har lyckats vara ute och få beskåda mot sin hud. Dessutom har det uppstått lite problematik på arbetet och det verkar som att min potentiella löneförhöjning uteblir.

Tur då att utdelningarna är pålitliga och fortsätter att ticka in i ur och skur och tar mig sakta, men ack så säkert närmare mitt mål. Jag är fortfarande väldigt ny i min resa mot ekonomisk oberoende och summorna som kommer presenteras i dessa rapporter är långt ifrån fantastiska. Trots detta så tycker jag att dessa inlägg är de klart roligaste att skriva!

Utan vidare presentation:

Utdelningar januari 2016

 • T. Rowe Price Group Inc. (TROW) – 21,87 SEK
 • Union Pacific Corp. (UNP) – 41,64 SEK
 • Travelers Companies Inc. (TRV) – 20,54 SEK
 • Telus Corporation (T.TO) – 81,10 SEK
 • Geniun Parts Co. (GPC) – 26,3 SEK
 • Wal-Mart Stores Inc. (WMT) – 25,14 SEK
 • PepsiCo, Inc. (PEP) – 29,85 SEK
 • Philip Morris Int. Inc. (PM) – 43,26 SEK
 • Walt Disney Co. (DIS) – 24,14 SEK
 • Realty Income Corp. (O) – 81,67 SEK
 • Bank of Nova Scotia (BNS) – 38,00 SEK

 • Totala utdelningar för januari 2016: 433,51 SEK


  Wow, många bäckar små som man säger. Detta måste definitivt vara den månad där jag inkasserat utdelningar från flest bolag, 11 stycken närmare bestämt! Inte heller denna månaden var det någon rekordstor summa, men jag tycker verkligen att det börjar arta sig och det bästa av allt är att detta är pengar jag inte har behövt arbeta något extra för! Är det något man uppskattar här på utdelningsstugan så är det att luta sig tillbaka och se utdelningarna trilla in på kontot.


  Jag tycker att det har gått riktigt fort att redan vara uppe i en sådan "hög" summa som extra inkomstkälla och det är riktigt kul att nu kunna se summan växa hela tiden månad efter månad. Efter att bara ha hållit på med utdelningsinvestering i knappt ett år känns det väldigt bra att kunna inkassera en summa som i januari täcker både kostnaden för mobilabonnemanget och avgiften för a-kassan!

  Detta är sista månaden då jag saknar siffror att jämföra tidigare resultat med. Från och med februari kommer jag att kunna jämföra siffrorna med förra årets resultat för månaden. Det kommer att bli extremt roligt att kunna jämföra månaderna under året med siffror från tidigare år.  Detta är en utav de största faktorerna för mig att jag startat denna bloggen just för att kunna följa min utveckling. 

  Mitt lilla frö fortsätter att växa, sakta men säkert. Jag satsar ju som sagt hårt på utdelningstillväxt med mina innehav och mina nya inköp vilket gör att det kommer bli riktigt kul att se resultatet om ett par år. Detta tillsammans med återinvesterande av utdelningarna kommer få ränta-på-ränta effekten att göra underverk i framtiden.

  Ett av mina mål är att få minst 12 000 SEK i utdelningar under detta året. Årets första utdelning landade som bekant på 433,51 SEK vilket uppfyller 3,6% av målet, inte mycket att hänga i granen alltså. Då en stor del av mina aktier är svenska bolag så är månaderna mars - maj såklart starka precis som ni kan se i diagrammet ovan som visar siffrorna för 2015. Visst målet är tufft uppsatt, men jag tror man behöver tufft ställda mål för att pressa sig till sitt yttersta. Förhoppningsvis hjälper det mig att nå min dröm om ekonomiskt oberoende tidigare.


  Ni kommer att kunna följa alla utdelningsrapporter och jämföra resultatet mellan månaderna på sidan Utdelningar.

  /Utdelningsstugan

  Photo Credit: sscreations

  7 kommentarer:

  1. Tack för uppdateringen.
   Roligt att följa en som har varit med lika "länge" som mig själv.
   Lycka till vidare!

   SvaraRadera
   Svar
   1. Hej aksjeutbytte!

    Tack för din kommentar! Roligt med fint besök från Norge. Jag har lagt till dig till din blogg i min blogglista och skall bli kul att följa dig också!

    Må väl och Lycka till!

    Radera
  2. Det är bara att kämpa på. Utdelningar växer snabbare än vad man tror :)

   SvaraRadera
   Svar
   1. Hej KMI,

    Tack för din kommentar! Ja det känns som att så länge man orkar vara långsiktig och följer sin strategi så kommer det gå vägen, sakta men säkert. Jag tycker redan nu att utdelningarna börjar komma upp i en hyfsad siffra. Skall bli kul att se vart man är om ett par år från nu.

    Ha det gott!
    /Utdelningsstugan

    Radera
  3. Riktigt fina bolag du satsar på! :) Lycka till framöver!

   SvaraRadera
  4. Riktigt fina bolag du satsar på! :) Lycka till framöver!

   SvaraRadera
   Svar
   1. Tack Christoffer!

    Jag försöker bygga en stabil portfölj för framtiden och det känns som att jag fått en bra start!

    Önskar dig också lycka till och må väl!

    Radera