tisdag 7 juni 2016

Utdelningar Maj

Aktie utdelningar i Maj. Nytt rekord!
Men en fantastisk och härlig långhelg bakom oss som innehöll både en massa sol och en Håkan Hellström konsert så har det nu blivit hög tid att återgå till verkligheten och redovisa hur många slantar som trillat in i stugan under maj.


Detta är helt klart mina favoritinlägg att skriva. Utdelningar är pengar som förs direkt över till mitt konto på Avanza. Pengar som jag inte behövt gå upp klockan 06:00 varje morgon och arbeta för. Planen är att utdelningarna en dag skall täcka mina utgifter och jag skall därmed kunna leva på utdelningar! Utdelningarna är pålitliga och fortsätter att trilla in på kontot i ur och skur och oavsett hur börsen går. Maj månad var förra året min bästa utdelningsmånad och förhoppningarna inför i år var såklart att vi i utdelningsstugan skulle lyckas sätta ett nytt rekord för antal inkasserade utdelningskronor på en månad.

Utan vidare presentation:

Utdelningar maj 2016
 • Apple (AAPL) – 186,77 SEK
 • OneOK Inc. (OKE) – 50,50 SEK
 • Starbucks Corp. (SBUX) – 23,28 SEK
 • Carterpillar Inc. (CAT) – 70,43 SEK
 • Realty Income Corp. (O) – 81,83 SEK
 • Atlas Copco (ATCO B) – 94,50 SEK
 • Wallenstam (WALL B) – 112,50 SEK
 • Sampo (SAMAS) – 374,39 SEK
 • Swedish Match (SWMA) – 360,00 SEK
 • Loomis (LOOM B) – 63,00 SEK
 • Hennes & Mauritz (HM B) – 555,75 SEK
 • Investor (INVE A) – 340,00 SEK
 • Nibe (NIBE B) – 26,80 SEK
 • Kopparbergs (KOBR B) – 193,60 SEK
 • Kinnevik (KINV B) – 325,50 SEK
 • NetEnt (NET B) – 32,00 SEK


 • Totala utdelningar för maj 2016: 2890,85 SEK


  Boom! Nytt utdelningsrekord! Det tidigare rekordet var från maj förra året och numera lyder alltså det nya rekordet för inkasserade utdelningar för en och samma månad 2890,85 SEK. Dessutom fick jag utdelningar från hela 16 stycken företag under maj månad. I snitt nästan en utdelning varannan dag då alltså. Också detta ett nytt rekord för mig. Inte illa att erhålla "löneutbetalningar" från hela 16 stycken olika källor, 17 om man räknar med mitt vanliga lönearbete. Känns betryggande även fast summorna inte är så stora ännu, men det skall de bli med hjälp av tiden och ränta-på-ränta-effekten. 

  Om vi jämför med maj 2015 då jag fick 2181,90 SEK i utdelning är detta alltså en ökning på hela 32,5%! Det känns fantastiskt att se en sådan ökning på en redan tidigare bra utdelningsmånad som maj. Mycket beror ju såklart på nysparandet eftersom jag är så ny i min resa mot ekonomiskt oberoende, men jag har fått en hel del utdelningshöjningar på mina aktier sedan förra året som också de såklart bidragit till ökningen. Min strategi bygger mycket på att investera i bolag med lite lägre direktavkastning, men med hög utdelningstillväxt. De utdelningsökningar som mina aktier presenterar kommer i framtiden ha mycket större påverkan på mitt resultat och därför känns det bra att använda denna strategi. 


  Nytt utdelningsrekord för bloggen. Utdelningar Maj

  Mitt utdelningsmål för helåret är att få minst 12 000 SEK i utdelningar. Nu när 5 av 12 månader har passerat så har jag kommit upp i totalt 6065,10 SEK, det uppfyller 50,5% av målet och jag ligger därmed lite före om vi nu skulle räkna med en liknande utdelning varje månad. Det kan vi ju dessvärre inte göra eftersom ca 60% av min portfölj befinner sig på den svenska aktiemarknaden och därmed har jag nu snart fått de utdelningar för året som dessa inbringar. Juni blir nog också den en hyfsad månad eftersom bland annat Kinnevik kommer att komma med sin extrautdelning då, men jag tror fortfarande att det blir mycket svårt att nå upp till målet för helåret. Jag kämpar på! 

  Ni kommer att kunna följa alla utdelningsrapporter och jämföra resultatet mellan månaderna på sidan Utdelningar här ovan.

  /Utdelningsstugan

  Stöd bloggen genom att dela detta:


  Följ mig också gärna på twitter och facebook.  Photo Credit: sscreations

  *Innehåller affiliatelänkar.

  6 kommentarer:

  1. Bra månad! 12000 totalt kan bli lite svårt men tuffa mål är aldrig fel. :)

   SvaraRadera
   Svar
   1. Hej Dividendbomber!

    En riktigt bra månad! Målet för helåret visste jag på förhand skulle bli tufft, men precis som du säger tror jag att det hjälper mig att pressa mitt sparande till det yttersta. Får se hur det går!

    Må väl!

    Radera
  2. Tjenare!

   Hur kommer det sig att utfallet för april blev så mycket sämre än förra året?

   MvH Pengaregn

   SvaraRadera
   Svar
   1. Hej Pengaregn!

    Tack för din kommentar. Jag skrev lite kort om varför i min utdelningsrapport för April utdelningsstugan.blogspot.se/2016/05/utdelningar-april.html. Kortfattat berodde det på att jag stuvade om lite i portföljen efter förra utdelningssäsongen. Bland annat plockade jag ut både Ratos och Fortum som båda hade hög direktavkastning och delade ut i April.

    Må väl!

    Radera
   2. Aha på så vis. Fortum har jag varit lite sugen på att plocka in i portföljen. Vad var det som gjorde att du valde att plocka bort dom?

    Grattis till det nya rekordet:)

    MvH Pengaregn

    Radera
   3. Hej igen,

    Jag trodde helt enkelt inte på Fortum långsiktigt. Jag gillade inte att de sålde ut det svenska elnätet för att göra en extrautdelning till aktieägarna. Jag söker bolag med bra tillväxt under många år framöver och då ansåg jag helt enkelt att det fanns starkare kandidater.

    Tack och må väl!

    Radera