tisdag 21 juni 2016

Intäkter / Sparande Maj


Redovisning för mina intäkter och mitt sparande för maj.Maj är sedan länge passerat och det är verkligen hög tid att redovisa mina intäkter och hur mycket sparande jag mäktade med för månaden. Som jag nämnt tidigare så har det var väldigt mycket att göra nu det senaste och det är därför dessa inlägg blivit lite förskjutna. Nu kör vi dock och här kommer rapporten för intäkterna och sparandet i maj.

Rapport Maj

Utan vidare presentation kommer här mina siffror för maj:Inkomster maj 2016:
Lönearbete:
21 568 SEK
Utdelningar:
2 890,5 SEK
Övriga inkomster:
89,34 SEK
Totala inkomster
24 547,84 SEK
Sparande februari 2015:
Överföring till aktiekonto inkl utd.
13890,5 SEK


Jag uppnådde alltså en sparkvot på 56,6% i maj! Ett resultat jag är riktigt nöd med och jag ligger nu riktigt bra till för att klara målet för helåret som är att ha en sparkvot på 45%. Jämför vi med maj förra året då jag kunde presentera en sparkvot på 36,8% så är detta en rejäl ökning med hela 19,8 procentenheter!

Inkomster


Lönen låg kring 21 000 vilket den gör de flesta månader, snart stundar lönesamtal på jobbet och min förhoppning är då såklart att kunna lyckas få upp denna siffra något ytterligare. Utdelningarna fortsätter också att rulla in i allt snabbare takt och det känns som att det börjar bli en stadig och pålitligt inkomstkälla utöver lönen! Maj är min bästa utdelningsmånad hittills och det påverkade ju såklart inkomstsidan stort. Ni kan se min redogörelse för majs utdelningar här. Framöver blir det dock lite sämre på utdelningsfronten då utdelningssäsongen är över för de svenska bolagen. Dock innehåller min portfölj flertalet amerikanska utdelare så några slantar bör trilla in framöver också.

Som ni vet så använder jag Google Adsense på bloggen och jag redovisa därför vad detta genererar i inkomster varje månad. För februari gav det alltså 89,34 SEK! Det känns som att det är kring 100 SEK i månaden det kommer att generera om jag inte mirakulöst skulle öka antalet läsare på bloggen. Målet att tjäna minst 10 000 SEK utöver lönearbetet som var ytterligare en mål för helåret känns nästan omöjligt att uppnå, men man vet aldrig vad som händer och jag kämpar på med både bloggen och mitt nystartade företag (mer om detta senare).

Utgifter


Utgifterna håller sig på en bra nivå enligt mig. I maj var jag och min sambo i Spanien i 1 vecka och uppfyllde därmed del ett av ett av målen "att göra minst 2 st parkaktiviteter". 

Summering


Målet för 2016 är att ha en sparkvot över 45%. Maj blev sen riktigt bra månad och ger snittet hittills en rejäl skjuts uppåt! Den genomsnittliga sparandegraden ligger i och med majs resultat nu på 46,48%. Vi är därmed för första gången i bloggens historia över sparmålet för året! Känns riktigt bra!

Må väl!

/Utdelningsstugan

Stöd bloggen genom att dela detta:

Följ mig också gärna på twitter och facebook.

Photo Credit: Pixabay

5 kommentarer:

 1. Har du tips på någon utdelnings mall som är gratis? Bra blogg du driver.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Stefan Thelenius har en som är riktigt bra tycker jag. Där kan du få fram många häftiga effekter och visualisera utdelningarna på olika sätt.
   Länk: http://z2036.blogspot.nl/2014/12/nytt-verktyg-mina-utdelningar.html

   Hoppas det var det du menade med utdelningsmall annars får du återkomma.

   Må väl!

   Radera
 2. Hej! Bra jobbat med sparkvoten och fin utdelning. En fråga: Sparar du själv eller sparar din sambo i samma mån? Tycker personligen det är tufft när man vill spara mycket men ens sambo inte har samma tänk...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej,

   Tack och tack för din fråga. Jag och min sambo sparar fortfarande på varsitt håll. Jag förstår att det kan blir problematiskt om man har olika syn på ekonomi och dessutom skall ha den gemensam ekonomi med någon. Kan ni inte lösa det genom att ha ett gemensamt konto där ni sätter in lika mycket pengar som går till de fasta utgifterna och mat osv. och sedan ha ett sparande privat?

   Som tur är för mig är vi båda väldigt sparsamma (hon värre än mig) så den dagen vi väljer att ha ett gemensamt sparande så tror jag inte att det kommer bli några problem.

   Må väl!

   Radera
 3. Jag är avundsjuk på din sparkvot :)

  Tack för en inspirerande blogg.

  SvaraRadera