torsdag 5 januari 2017

Inkasserade Utdelningar December 2016

Sammanställning av inkasserade utdelningar i December 2016
Första året som bloggare är avklarat och detta blir den totalt 13:e utdelningsrapporten sedan starten. Förhoppningsvis blir det många fler framöver, men det känns helt klart som en milstolpe att jag bloggen överlevt sitt första år. Bloggen har faktiskt inte bara överlevt utan min motivation är starkare än någonsin, inte minst tack vare dessa utdelningsrapporter där man man se hur mycket utdelningarna har växt sedan året innan.
Som sagt 2016 var ett riktigt roligt år som gav mig massor av motivation till att fortsätta utvecklas och prestera ännu bättre under 2017. I helgen släppte jag mitt årsbokslut och kunde där konstatera att utdelningarna under året växt med hela 53,99% jämfört med 2015. Ett helt fantastiskt resultat när man tänker på det! Det hade inte tagit många år att uppnå ett ekonomiskt oberoende om man kunde fortsätta att hålla den takten i ett par år. 


I bokslutet för 2016 så har jag inkluderat decembers utdelningar, men inte gått in i detalj för hur mycket det var eller vilka bolag som delade ut. Därför kommer här decembers rapport så att bokföringen blir korrekt.

Utan vidare presentation:


Inkasserade utdelningar DecemberUtdelningar dec 2016Utdelningar dec 2015

Johnson & Johnson (JNJ)
188,57 SEKJohnson & Johnson (JNJ)164,66 SEK
Emerson Electric Co. (EMR)39,50 SEKEmerson Electric Co. (EMR)36,31 SEK
The Coca Cola Company (KO)81,92 SEKThe Coca Cola Company (KO)70,19 SEK
Realty Income Corp. (O)47,28 SEKRealty Income Corp. (O)81,03 SEK
Boston Pizza Royalties. (BPF.UN)63,41 SEK
Starbucks Corp (SBUX)75,22 SEK
Visa Inc. (V)11,96 SEK
Microsoft Corp. (MSFT)46,24 SEK
Northwest Healthcare. (NWH.UN)42,05 SEK
Qualcomm Inc. (QCOM)64,41 SEK
Swedish Match (SWMA)323,00 SEK
Union Pacific Corp (UNP)49,37 SEK
T. Rowe Price Group Inc (TROW)39,17 SEK
Totalt dec 20161 072,10Totalt dec 2015352,19
Totala utdelningar för december 2016: 1072,10 SEK

Som ni ser i tabellen ovan så har jag, med start från denna månad, valt att presentera även föregående års utdelningar för månaden i tabellen. Detta har jag valt att göra för att det skall bli lättare att få en överblick över hur utdelningarna utvecklar sig mellan åren.


Kollar vi då på hur utdelningarna har utvecklat sig jämfört med december 2015 så kan jag konstatera att de har växt med hela 304,4%! En helt otrolig ökning såklart som inte kommer gå att upprepa nästa år. Mest troligt så kommer den inte någonsin gå att upprepa om inte ett bolag skulle bjuda på en riktigt stor bonusutdelning något år. Kollar vi i tabellen ovan så ser vi att jag i december 2016 äger betydligt fler aktier än 2015 och alla dessa transaktioner har jag publicerat här på bloggen. Ganska häftigt att man med bara 1 års tillbakablick kan inkassera utdelning från hela 9 st fler bolag än året tidigare. Inga jättestora positioner som ni kan se, men många bäckar små bildar helt klart en å. Störst bidragande orsak till att resultatet i december blev såpass mycket högre än föregående år är att Swedish Match valde att ha en extra utdelning den 23/12. Utan Swedish Match utdelning på 323 SEK så skulle inte ökningen varit alls lika stor, men även flera utdelningshöjningar under året och utökade positioner i flera av de bolag jag äger har hjälpt till. 

Hela rapporten för inkasserade utdelningar under december 2015 hittar ni här.

Tittar vi i diagrammet nedan, där utdelningarna presenteras per månad och jämfört med tidigare år, så kan vi se att jag har klarat av att öka utdelningen jämfört med 2015 alla månader utan för april månad. Förhoppningsvis så kommer jag år 2017 klara av att slå alla de resultat jag presenterat i år.Utdelning per månad för Utdelningsstugan sedan startenNedan kan ni se utdelningarna, inkasserade per år, sedan starten i januari 2015.


Inkasserade utdelning för Utdelningsstugan per årMitt utdelningsmål för helåret 2016 var att totalt inkassera 12 000 SEK i utdelning. Summerar jag alla inkasserade utdelningar som trillat in på kontot under 2016 så landar jag på en totalsumma på 11046,98 SEK. Pengar som jag inte har behövt arbeta något extra för! Jag tycker att det har gått fantastiskt fort att redan vara uppe i en sådan hög summa som extra inkomstkälla. Jag började på allvar att investera i utdelningsaktier vid januari 2015 och kan alltså redan nu redovisa ovanstående siffra. Trots att jag, som ni hör, är nöjd med resultatet så nådde jag inte upp till årets mål. Det var helt klart ett tufft uppsatt mål, men det är alltid tråkigt att inte nå upp till sin målsättning. Jag missade målet med 8% och detta trots att både Kinnevik och Swedish Match valt att ge ut en bonus utdelning under året som helt klart förbättrade mina chanser att fixa målet avsevärt. Det finns dock ingen anledning att deppa över det missade målet, 2017 är redan igång och snart kommer jag sätta ett nytt utdelningsmål att sträva efter och detta året skall jag klara det!

Jag är extremt motiverad och hungrig på vad 2017 har att erbjuda. Jag har planterat ett litet frö nu som skall få många år på sig att växa. Detta tillsammans med återinvesterade utdelningar och nysparande kommer få ränta-på-ränta effekten att göra underverk i framtiden. Jag skall försöka upprätthålla en så hög sparandegrad som det bara går för att kunna tillsätta så mycket nytt kapital som möjligt. Alla utdelningar kommer att återinvesteras och förhoppningsvis kommer vi att se flera utdelningshöjningar av de innehav som jag redan äger. Ni kan se min portfölj på sidan Portfölj som kommer att uppdateras månadsvis.

Alla utdelningsrapporter kan ni hitta under fliken Utdelningar här ovan.


Hur mycket utdelning inkasserade ni under december 2017?Missa inga inlägg framöver! Anmäl dig till mitt nyhetsbrev här.Stöd bloggen genom att dela detta:Photo Credit: pixabay


*Innehåller affiliatelänkar

16 kommentarer:

 1. Hej,

  Kul läsning! Skönt att få det på prent hur mycket du har ökat och hur mycket utdelningarna har ökat. Stor inspiration! Själv är jag inte i närheten av din utdelning men efter att ha varit borta från börsen sedan 2013 så tog jag tag i mitt aktie fipplande i oktober så fick jag ändå 200 kr i utdelning. Utdelningsmålsättning 2017 är +2000 kr.

  Tack för en bra blogg, lätt att se hur du ökar och jämförelse med tidigare år samt när de utländska utdelningarna kommer!

  // Peljas

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Peljas!

   Tack för din kommentar. Kul att höra att det man skriver inspirerar, jag försöker vara så transparent som det bara går och det är kul att höra att det uppskattas.

   Riktigt kul också att höra att du har kommit igång med investeringarna inge. De första åren är helt klart svårast, men sedan när man väl fått saker i rullning så går det snabbare än vad man tror. 2000 SEK under 2017 är en riktigt bra start om du klarar det!

   Må väl och lycka till framöver!

   Radera
 2. Hej,
  Många amerikanska bloag som fö mig är okända.
  Jag sitter med främst svenska aktier men vill framgent investera i Amerikat också.
  Hur vet du vilka bolag du ska investera i over there? Går du enkom på direktav eller läser du in dig i bolagen på samma sätt som i Sverige?

  Mvh Mice Nyfiken

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Mice Nyfiken!

   Tack för din kommentar. Svaret på din fråga är att jag använder samma investeringskriterier (http://utdelningsstugan.blogspot.se/2016/08/mina-investeringskriterier.html) som jag använder för mina svenska bolag. Jag följer en hel del amerikanska bloggare och på så sätt får jag tips om vilka bolag jag skall analysera. Jag får även en hel del tips på twitter från till exempel Stefan Thelenius och Gustav.

   Må väl och lycka till framöver!

   Radera
 3. Riktigt bra jobbat. 11 papp är en helt ok halv månadslön utan att arbeta. Sånt är såklart aldrig fel! Hoppas 2017 blir minst lika bra. Skall bli intressant att se dina mål för 2017. Själv funderar jag över mina kommande mål för 2017 men nog bör jag kunna sikta på 10 till 15-tusen kronor i utdelningsökning för 2017. Så nånstans där landar jag nog.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Dividendbomber!

   Tack för din kommentar och tack för de vänliga orden. 2017 kommer jag antagligen sikta på totala utdelningar på 15-16k, men inte helt bestämt ännu. Inlägget med mina mål för nästa år kommer antagligen under nästa vecka.

   10-15k i ökning, alltså lika mycket som jag inkasserar totalt på 1 år om jag har tur, är ju riktigt grymt att kunna öka från ett år till ett annat. Då har verkligen snöbollen fått fart!

   Må väl och lycka till framöver!

   Radera
 4. Landade också på runt 11k! och med stort överlapp av bolag förmodar jag att vi har ungefär lika stor portfölj också, ska bli kul att följa och se hur det utvecklas!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Sven!

   Tack för din kommentar. Grattis till utdelningen 2016! Roligt att höra att vi har liknande bolag och då mest troligt också portföljstorlek.

   Som du skriver blir det riktigt intressant och följa utveckling för oss båda under 2017.

   Må väl och lycka till framöver!

   Radera
 5. Jag tycker att det är otroligt att 11000 kr drygt kommit in i depån utan att du behövt göra något. Utdelningar är verkligen fenomenala. Visst har man fått arbeta indirekt för pengarna men det är nästan magiskt hur de bara genereras från sina aktier =)

  Tack så mycket för att du lagt till mig i din lista bland bloggar, jag känner mig verkligen hedrad.

  Läser lite från din blogg dagligen och kommer fortsätta med det även under 2017.

  Lycka till med investeringarna!
  //KTM

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Kronan till miljonen!

   Stort tack för din kommentar och de vänliga orden. Jag håller med dig, utdelningar är verkligen fantastiska! Det är nästan så att man längtar tills nästa månadsbryt så att man får chansen att sammanställa utdelningarna för ytterligare en månad.

   Klart att din blogg skall finnas med i listan! Jag försöker plocka med alla bloggar som jag läser och finner intressanta ute i högerkolumnen.

   Må väl och stort lycka till framöver!

   Radera
 6. Hej! Mycket intressant inlägg och väldigt bra blogg :) jag har bara hållt med aktier i 9 mån och kör utdelningsstrategin :) så har inte hunnit fått någon utdelning än :( hur gör du med analyser av företag som intresserar dig? Eller vart hittar du dom och vad kollar du efter? Tacksam för svar :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Simon!

   Tack för din kommentar och bra fråga!

   För det första, riktigt kul att höra att du kommit igång med utdelningsinvestering! Det går lite trögt i början, men sedan när man fått saker i rullning så går det verkligen snabbare än vad man tror!

   Vad gäller hur jag väljer ut bolag så har jag satt upp ett gäng investeringskriterier. Det finns ett inlägg här på bloggen där jag beskriver dem och också ett praktiskt exempel på hur jag applicerar dem på bolag. Inlägget hittar du via länken här (http://utdelningsstugan.blogspot.se/2016/08/mina-investeringskriterier.html).

   Jag har gjort några aktieanalyser på bloggen, hittills av Castellum, HM och handelsbanken. Analyserna hittar du ute i högerkolumnen. Jag släpper också varje månad en aktiebevakningslista där jag lite kortfattat går igenom vilka aktier jag tycker ser extra intressanta ut inför nästa månad. Också det presenteras på bloggen.

   Hoppas ovan hjälpte dig en bit på vägen.

   Må väl och stort lycka till under 2017!

   Radera
 7. A man får hoppas på det :) tycker det är hur roligt som helst och följer börsen varje dag! Synd bara att man inte började tidigare ;) okej,den ska jag kolla upp. Tack för att du svarade! Har tänkt att köpa lite preffar också.vad tycker du om dom?:) ska gå igenom några bloggar som jag har hittat och tycker är bra (inklusive din) :) ja det hjälpte mycket och ska sätta mig i lugn och ro och läsa lite :) ha de bra och lycka till du med!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej igen Simon!

   Kul att svaret uppskattades. Vad gäller preferensaktier så äger jag inga som du kan se under sidan portfölj och jag är därmed inte jättepositiv till dem. Jag investerar långsiktigt och med strategin att få stark tillväxt i mina bolag. En preferensaktie har den direktavkastning den har och man får inte ta del av hela bolagets vinster. Därför väljer jag att investera i stamaktier.

   Må väl och lycka till!

   Radera
 8. Det ser bra ut för dig. Önskar att jag varit lika smart att spara redan som 27-åring, men jag är 46 år och började investera med utdelningar som mål först september 2016.

  I vilket fall nådde jag 567 kr i utdelning i december, men som alla med mycket svenska aktier kommer det bli helt andra summor i mar, apr och maj.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Utdelningssmålänningen!

   Tack så mycket. 2016 var ett riktigt bra år och jag hoppas att 2017 blir minst lika bra. Det var helt klart ett klokt beslut att börja investera och även jag kan tänka att "rackarns att man inte började när man var 18".

   Det viktigaste är dock att man kommer igång och sedan efter ett par år när man fått snöbollen i rullningen så börjar det gå undan! 46 år är en mycket bättre ålder att börja i än 47 och du har ju massor av år kvar framför dig.

   Våren skall bli grymt intressant med tanke på att den riktiga utdelningssäsongen drar igång då precis som du skriver.

   Må väl och lycka till framöver!

   Radera