söndag 29 maj 2016

Söndagsläsning 29 Maj

Söndagsläsning - bästa blogginläggen från veckan som gått
Vaknar upp här i stugan till en underbart vacker söndag. Solen strålar in genom glipan mellan rullgardinen och fönster och jag är säker på att man hade hört fågelkvitter om inte lägenheten var så nära belägen en så trafikerad väg. Kaffet står på kokning och jag tänkte tillbringa morgonen med att skriva detta inlägget och samtidigt läsa ikapp vad jag missat under veckan. 


I veckan har jag presenterat mitt senaste köp av Kinnevik och tecknat fullt i Castellums emission. Castellum är verkligen ett bolag jag gillar och det var egentligen aldrig någon tvekan om att jag skulle teckna fullt nu när man fick chansen att delta i denna emissionen. Bloggen passerade dessutom 50 000 sidvisningar sedan starten i slutet av December förra året så det får man vara nöjd med. Tack alla som läser och kommenterar!

Den gångna veckan spenderades som sagt i ett soligt och skönt Spanien (äntligen är bilden jag valt för mina söndags-läsnings-blogg-inlägg lite mer rättvisande) och med tanke på att jag isolerat mig från all kommunikationsutrustning där så det hade jag massor utav härliga blogginlägg att läsa ikapp nu när jag kom hem.

Här är de bästa blogginläggen från veckan som gått:

Jag och bloggandet - Snart två år som Onkel Tom
Onkel Tom förklarar varför han börjat blogga och varför han fortsätt göra så. Jag har följt hans blogg länge och hoppas han fortsätter skriva en lång tid framöver då jag alltid tycker att han har läsvärda inlägg.

Onkel Tom - Försäkringar - Ett familjeföretag
Mycket bra även detta från Onkel Tom om försäkringar och hur de skall hanteras.

Verktyg - My divends Extended Edition
Stefan Thelenius fortsätter att prestera gång efter gång! Använder själv det tidigare verktyget och ser fram emot att testa den nyaste uppdateringen. Tycker jag du med skall göra!

Vad är en teckningsrätt?
Petrusko förklarar enkelt och pedagogiskt vad en teckningsrätt är inför Castellums emission. Mycket bra!

Förbi nästa milstolpe
Spara för Livet och jag ligger väldigt lika i vår resa och därför tycker jag det är extra roligt att följa hans framtid. Han passerade precis 300 000 SEK i sin portfölj (Stort grattis!) och vi får se om jag också går över nästa milstople i maj månads portföljrapport som kommer under nästa vecka.

Ettan komm tvåan kom, trean kommer...
Lägger vi på en nolla på Spara för Livets resultat så kan vi gratulera Grazing Lady som gått över 3 miljoner! Wow! Gillar verkligen Grazing Ladys blogg och har följt den länge och kommer antagligen följa den tills de är i mål (som är vid 10 miljoner).

Valutafluktuationer
Chanser mest kommer med ett mycket läsvärt inlägg om hur valutafluktuationer påverkar. Dessutom en kort uppdatering om dennes portfölj som är overkligt stor och imponerande.

Utdelningar Maj
En tidig månadsrapport från Christoffers investeringsblogg och man kan verkligen säga att hans snöboll har fått fart! Älskar alltid utdelningsuppdeteringarna från mina bloggkollegor och jag har alltid gillat Christoffers blogg och den enkla presentationen av utdelningarna han kör med. Har varit kul och följa hans framsteg hittills och skall bli kul att göra det framöver!

Guld & Silver
Intressant att Sparo skriver om investeringar i guld och silver. Sparo skriver alltid underhållande (enligt mig i alla fall) och tycker alltid hans inlägg är läsvärda. Guld och Silver är inte något jag själv så ofta reflekterar över som utdelningsinvesterare, men alltid intressant att bredda sina vyer.

Kommer SAS och andra flygbolag någonsin att lyfta?
Gottodix kommer med en som vanligt välskriven analys och denna gången om flygbranschen. Älskar också att sedan vargmasken åkt av har han börjat med kortare filmer, spana in om ni inte redan gjort det!

En reflektion om den dyra fastighetssektorn
Ytterligare en välskriven analys av Gottodix som alla absolut bör läsa.

Upp en halv miljon
Utdelningsseglaren visar hur portföljvärdet kan flukturera i en portfölj som har någon/några fler nollor på slutet än min egna. Alltid kul att följa de som ligger ett par år framför en själv tycker jag. 

Medias påverkan på aktiekurser - exempel Traction
Spartacus påvisar hur en artikel i en tidning som DI kan påverka aktiekursen hos en mindre bolag. Intressant och läsvärt!

Glada nyheter från Avanza
Miljonär innan 30 skriver ett kortare inlägg om att Avanza nu skall ändra så att även Privat Banking kunder kommer kunna nyttja alla olika typen av courtagekonton. Jag har inte riktigt detta problemen ännu, men en dag skall säkert också jag glädjas åt denna förändring.

Barnspar hos Nordnet
Pengaregnet skriver om att han planerar att starta barnens sparande på nordnet i och med att de kontrade avanzas nysparande-erbjudande med gratis courtage tills du uppnått 80 000 SEK. Låter som en bra idé och Pengaregnet planerar dessutom att kopiera Stefan Thelenius idé med att låta barnen få välja en aktie var varje månad. En idé som jag antagligen också kommer kopiera den dagen jag får barn.

Två bolag på min radar - Millicom och Kone
Långsiktig investering är enligt mig en av de bästa skribenterna av aktieanalyser i Sverige. Här levererar han ytterligare en läsvärd analys av två bolag.

Kopparberg istället för HM
Fundamentalalanalysbloggen skriver en kortare analys av Kopparberg. Uppskattar alltid Lou Manheims analyser och äger alla aktier han skriver om utan LVMH i dagsläget. Kopparberg är ett utav de senaste bolagen jag själv tog in så det känns bra att Lou gjorde likadant.

Branscher att älska
Gustavs aktieblogg skriver om sina favoritbranscher. Gustav levererar som vanligt ett intressant och läsvärt inlägg.

Nytt innehav, köp HM
Vägen till Frihet som jag också följt hur länge som helst och har en blogg som jag verkligen uppskattar plockade in HM i portföljen. Att köpa HM på dessa nivåer tror jag kommer visa sig vara ett riktigt bra köp på Lång sikt.

I vanlig ordning har jag med all säkerhet missat en massa läsvärda och intressanta blogginlägg, men jag hoppas ni har överseende med det. Speciellt nu när jag haft semester hela förra veckan! 

Må väl och ha en fortsatt bra söndag!

/Utdelningsstugan

Stöd bloggen genom att dela detta:


Följ mig också gärna på twitter och facebook.Photo Credit: pixabay
*Innehåller affiliatelänkar

6 kommentarer:

 1. Skoj att se att vi ligger så nära varandra mot våra mål! Eller du ligger ju före mig då du är något år yngre än mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Spara För Livet!

   Ja det är roligt och motiverande att följa andra som ligger liknande en själv tycker jag. Haha åldern spelar ingen större roll, det är ju endast mot sig själv man "tävlar".

   Ha en fortsatt skön söndag!

   Radera
 2. Va trevligt med ett omnämnande, det uppskattas:)

  Ha det gott!

  MvH Pengaregn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Pengaregn!

   Bra blogginlägg skall omnämnas! Kul att det uppskattas!

   Må väl!

   Radera
 3. Tack för omnämnadet och de fina orden!

  Mvh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Långsiktig investering!

   Inga problem, det förtjänar du. Fortsätt bara skriva!

   Må väl!

   Radera