måndag 31 juli 2017

Senaste Transaktionerna - Juli 2017


Senaste transaktionerna i April för utdelningsstugan
God morgon på er ute i stugorna! Jag är mitt uppe i semestern och har varit en hel del på resande fot och därmed är det lite svårt att hinna med uppdateringarna. Här kommer i alla fall mina senaste transaktioner för juli och vi kan se att ett nytt företag tar plats i portföljen!
Det är många år kvar tills min dröm om att leva på utdelningar kommer att gå i uppfyllelse, men jag är övertygad om att det en dag skall gå att leva på utdelningar om jag följer min strategi. Det känns fantastiskt att jag kommit igång med mitt sparande och utdelningsinvestering. Kollar man på lite olika räkneexempel så är de första åren de absolut tuffaste, men när man väl kommit igång så kommer det efter ett par år börja ta fart på allvar. Detta tack vare ränta-på-ränta effekten som verkligen börjar göra underverk efter ett par år.

Nedan finner ni mina senaste transaktioner som ägde rum den 27 och 31 juli.

Senaste transaktionerna


Utdelningsstugans senaste aktieköp juli 2017Kommentar


Som ni kan se i listan ovan så blev det i vanlig ordning en hel massa transaktioner. Jag försöker fylla på i alla mina svenska aktier månadsvis för ca 500 SEK. Helt optimalt hade det varit att handla för 597 SEK per transaktion eftersom man då endast får betala 1 SEK i courtage (0,16%), men det är ju dock svårt att ordna eftersom man måste handla aktier i heltal. Detta för att jag inte försöker tajma marknaden, jag köper i ur och skur och oavsett om börsen är "dyr" eller "billig". Det är en strategi som jag själv kommit fram till är bäst för mig och jag tror det är viktigt att alla hittar något som passar en själv.

Vad som är extra spännande i listan ovan är att jag kan presentera ett helt nytt bolag i portföljen, nämligen LVMH.

LVMH är världens största modehus- Moët Hennessy-Louis Vuitton. Utdelningen för 2016 var på totalt 4 EUR och det ger en direktavkastning på 1,88% på dagens kurs. Som många gånger tidigare så prioriterar jag lite lägre direktavkastning för att få ett bolag med bred vallgrav och starka tillväxtmöjligheter. Utdelningsandelen var år 2016 på 51% och höjning av utdelningen från 2015 var på 12,67%. Bolaget fortsätter att växa i snabb takt och jag tror därmed att detta blir ett bolag som blir kvar i min portfölj under många år framöver.

Jag valde att initiera en position på 5 aktier, ca 10 000 SEK, vilket ger mig ca 191 SEK extra i utdelning per år. Som ni ser summeras alla transaktioner ovan ihop till en stor summa kronor och jag väljer därmed att ytterligare öka min belåning. Det kommer redovisat i portföljuppdateringen senare i veckan.

Den absolut bästa länsningen om LVMH tycker jag Magnus Andersson bjuder på. Därför väljer jag att länka till nedan inlägg som han skrivit om bolaget, för den som är intresserad av att läsa mer om LVMH.

Fashion powerhouse (beskrivning av bolaget)
Simply the best (mer om bolaget)
LVMH och marknaden (om senaste rapporten)


Sammanfattning


Jag fortsätter att följa min strategi och bygger sakta, men säkert, upp en stabil utdelningsmaskin. Mitt nysparande tillsammans med utdelningarna som jag inkasserar ökar hela tiden min köpkraft så byggandet kommer att gå snabbare och snabbare, vilket såklart ger extra motivation att köra på så hårt man kan nu i början. Precis som jag har varit inne på tidigare så kommer det tillsammans med ränta-på-ränta effekten så kommer detta förhoppningsvis ge fantastiska resultat om ett par år. 

Månadens transaktioner ökade min årliga utdelning med ca 553 SEK! Snöbollen rullar på i snabb takt!

Sidan Portfölj kommer uppdateras vid slutet av månaden för att spegla aktuella innehav i portföljen.


Vilka aktier har ni köpt under månaden?Missa inga inlägg framöver! Anmäl dig till mitt nyhetsbrev här.Stöd bloggen genom att dela detta:Photo Credit: pixabay


*Innehåller affiliatelänkar

10 kommentarer:

 1. Hej igen!
  Lika roligt som vanligt att läsa om dina steg som ska leda till friheten, extra kul när vi i stort sett köper i samma bolag :)
  Ett bolag som jag börjat investerat i är AstraZeneca då de har sjunkit väldigt mycket efter en rapport och har god utdelningshistorik, är detta bolaget något du har kollat på?

  Med vänlig hälsning, Alexander.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Alexander!

   Riktigt kul att höra att det man skriver uppskattas! Tack för det!
   Gällande Astra Zeneca så har jag kollat på dem flera gånger och det enda som talar emot för mig att plocka in dem är att jag tror de får svårt att klara att höja utdelningen under de nästkommande åren. Den känns redan nu lite ansträngd, men de har ju fin historik så de får gärna bevisa mig fel och då är det inte omöjligt att jag plockar in dem i framtiden!

   Må väl!

   Radera
 2. Varför inte köpa i färre bolag åt gången och endast köpa ett fåtal som är mest köpvärda för stunden för att få ner courtagekostnaden (som förvisso ändå är liten)?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Fredrik!

   Tack för din kommentar och fråga. Det korta svaret blir helt enkelt att jag inte tror mig kunna avgöra vilka bolag som är mest köpvärda just nu. Istället har jag valt ut ett antal bolag som jag tror kommer gå bra på sikt och väljer att fylla på i dessa oavsett hur de är värderade för stunden med förhoppning att de på en period av 15-20 år kommer att vara en bra strategi.

   Jag skrev lite om det i ett inlägg där jag förklarade min strategi förra året: https://utdelningsstugan.blogspot.se/2016/01/min-strategi-del-2.html

   Må väl!

   Radera
 3. Snyggt jobbat Stugan!

  /danielwikstrom.se

  SvaraRadera
 4. Spännande med nytt köp i ett franskt bolag!
  Jag har också börjat snegla på Frankrike och Tyskland nu när dessa finns så enkelt tillgängliga via Avanza - dock har jag mina funderingar kring källskatten då jag fortfarande är inne i mitt första år vad gäller aktieinvesteringar och ärligt talat inte har fullkoll på den aspekten ännu.

  Jag har själv en post i Novo Nordisk men tycker att den högre källskatten (23% gentemot 15% för USA) är något avtändande. Vad jag vet så ska väl frankrike och tyskland ligga på närmare 25% och enligt min vetskap har avanza stora svårigheter att jämka detta för ISK spar? Är ju inte så roligt att tappa ytterligare 10% på utdelningen kontra USA..
  Hur ställer du dig till detta / har du någon input på ovan?

  //Christian

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Christian,

   Tack för kommentaren!

   Jag vet att Avanza, i alla fall för kapitalförsäkringen där jag själv har mina aktier, förra året betalade ut ett snitt på 91% av källskatten oberoende av i vilket land du hade dina aktier. Inte bra för mig som nästan enbart har aktier i USA och därmed borde få tillbaka 100% av källskatten på dessa aktier. Jag hoppas att de ändrar upplägg till nästa år och betalar tillbaka källskatten som utlovas, alltså något mindre på danska aktier, men fullt på de amerikanska och kandensiska bolagen.

   Må väl!

   Radera
 5. Vilka bolag är de som du tror på, på lång sikt samt 1-2 år framåt i tiden? /N

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej,

   Jag tror på alla mina 47 aktier på lång sikt. Jag siar inte med så kort tidshorisont som 1-2 år.

   Må väl!

   Radera