fredag 28 april 2017

Min aktiebevakningslista - April

Utdelningsstugans bevakningslista april aktieköp. #uppesittarkväll.
Jag missade i veckan #uppesittarkvällTwitter. Det berodde på att Utdelningsstugan befunnit sig på tjänsteresa i Asien och varit borta ett par dagar och inte haft möjlighet att publicera det här inlägget. Detta är i alla fall de aktier som jag har extra bevakning på nu när pengarna från lönen skall sättas i arbete.Denna månaden finns det extra mycket pengar att använda till shopping på börsen eftersom vi är mitt inne i de svenska utdelningssäsongen och det därmed flyger in pengar på kontot nästan varje dag. Riktigt kul och självklart skall utdelningarna direkt sättas i arbete i nya aktier!

Jag har satt upp ett antal investeringskriterier för portföljen som jag vill att alla aktier jag äger eller planerar att köpa in uppfyller. Ni hittar hela mitt inlägg om mina investeringskriterier här och också en utförligare redogörelse varför jag valt dem. Kortfattat lyder de enligt nedan.

1. Bolaget måste ha en utdelning
2. Stark marknadsposition
3. Stigande omsättning och vinst
4. Bra utdelningshistorik
5. Sund utdelningsandel

Nedan aktier överväger jag att köpa in till portföljen utöver mina "vanliga inköp" som jag redan förutbestämt kommer att fylla på i. 

Vill ni veta hur mina "vanlinga inköp" ser ut så kan ni se ett exempel via denna länken.


Min aktiebevakningslista April


1. 

Aktieanalys 3m utdelningsstuganSnabbfakta:
Utdelning: $4,70
Direktavkastning: 2,49%
Utd tillväxt (5 år): 14,76% per år
År sedan sänkt utd: 58 år
Utdelningsandel: 54,4%

Kommentar:

3M (MMM) är ett bolag som jag haft under bevakning sedan jag började med utdelningsinvestering. Många vänliga läsare har under året kommentar att jag borde ha med bolaget i portföljen och kollar vi snabbt på siffrorna ovan så ser det ju mycket lovande ut. 

Nedan tabell visar omsättningen för bolaget och som ni ser så ser det riktigt bra ut med en fint stigande omsättning.


3m omsättning utdelningsstuganÄven utdelningstillväxten i 3M är riktigt bra, precis som vi kan se i tabellen nedan. Bolaget har bjudit sina aktieägare på höjningar i 58 år på raken!


3m utdelningstillväxt utdelningsstuganKollar vi på aktiekursen nedan så har bolaget haft en grymt stark utveckling det senaste, precis som mycket annat på amerikanska börsen.


3m aktiekurs utdelningsstugan


3M uppfyller precis som ni kan se i bilderna ovan, med råge, mina investeringskriterier. Jag gillar verkligen bolaget och den starka historik som det kan uppvisa. Bolaget har alltså en utdelningsandel på endast 54,4% och en direktavkastning på 2,49%. Tar man med i beräkningarna att de haft en utdelningstillväxt på i snitt 14,76% per år de senaste 5 åren så är det verkligen ett spännande bolag att investera i för mig. Det känns som att 3M bör vara en given pusselbit i utdelningsstugans portfölj!Direktlänk till 3M (MMM) hos Avanza.


1. 

Unilever logo utdelningsstuganSnabbfakta:
Utdelning: $1,36
Direktavkastning: 2,69%
Utd tillväxt (5 år): 7,73% per år
År sedan sänkt utd: 36 år
Utdelningsandel: 55,6%

Kommentar:

Unilever (UL) är också ett bolag jag har haft bevakning på väldigt länge och av att döma av siffrorna är det också ett riktigt kvalitetsbolag. Bara att kolla på bilden ovan vilka varumärken de har i sitt stall så förstår man att det är ett bra bolag. Över 2 miljarder människor använder Unilevers produkter varje dag!

Nedan tabell visar omsättningen för bolaget och som ni ser så ser det riktigt bra ut med en fint stigande omsättning.


Unilever omsättning utdelningsstuganUtdelningstillväxten är också den god för Unilever som kan ses i bilden nedan.


Unilever utdelningstillväxt utdelningsstuganKollar vi på aktiekursen nedan så har bolaget haft en bra utveckling de senaste åren.


Unilever aktiekurs utdelningsstugan


Unilever uppfyller precis som 3M alla mina investeringskriterier med god marginal. Med en utdelningsandel på endast 55,6% och en direktavkastning på 2,69% så tror jag Unilever har potential att bli en riktigt bra investering på sikt!. En stabil utdelningstillväxt på 7,73% per år de senaste 5 åren så är det verkligen ett spännande bolag att investera i för mig. Direktlänk till Unilever (UL) hos Avanza.Sammanfattning


Det blev alltså 2 bolag på bevakningslistan i april. Två bolag med fantastisk fin historik, breda vallgravar och enligt mig goda framtidsutsikter! Kortfattat två stycken bolag som jag absolut skulle kunna se i min portfölj och sedan äga på mycket lång sikt. Förhoppningsvis för all framtid!


Jag återkommer med ett inlägg längre fram där jag som vanligt presenterar alla transaktioner jag gör här i stugan.


Vilka bolag har ni på er radar inför löningen?Missa inga inlägg framöver! Anmäl dig till mitt nyhetsbrev här.

Må väl och ha en fortsatt skön dag!


Stöd bloggen genom att dela detta:Photo Credit: pixabay


*Innehåller affiliatelänkar

8 kommentarer:

 1. Hej Utdleningsstugan!
  Riktigt fin bevakningslista måste jag säga. Skrev lite vad jag själv har i kikaren:
  http://www.kronantillmiljonen.se/uppesittarkvall/uppesittarkvall-ikvall-det-har-ar-min-plan/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Kronantillmiljonen!

   Tack för din kommentar och de vänliga orden.

   Jag skall spana in din bevakningslista också.

   Må väl!

   Radera
 2. Vad har du för yrke? Logistik inom tillverkningsindustri ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Jag jobbar på transportsidan.

   Må väl!

   Radera
 3. 3M är ett givet innehav i min portfölj. Skall utöka mer är planen. 15 stycken "bara" än så länge...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Dividendbomber!

   Det är egentligen konstigt att jag inte redan är delägare i 3M. Det får jag styra upp nu när pengarna skall sättas i arbete. Kul att du också gillar bolaget.

   Må väl och lycka till!

   Radera
 4. 3M , ett av de förnämligaste kvalitetsföretagen på klotet, leds dessutom av en Malmö-påg, Inge Thulin, som gjort hela sin karriär i detta företag !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Jim!

   Tack för din kommentar! Jag håller verkligen med dig! Jag kommer med största sannolikhet också vara delägare nu efter månadens handling!

   Må väl!

   Radera