lördag 10 februari 2018

Inkasserade Utdelningar - Januari 2018

Inkasserade Utdelningar - Januari 2018 Utdelningsstugan
God morgon där ute i stugorna! Februari är en riktigt rolig månad att vara utdelningsinvesterare i! De flesta bolagen släpper sina helårsrapporter och redovisar därmed vilken utdelning de tänkt att ge oss aktieägare för 2018. Jag kan glädjande nog se att flera av mina bolag har valt att höja sina utdelningar, vilket såklart hjälper mig att klara mitt utdelningsmål för 2018. I detta inlägg skall jag dock redovisa hur många kronor som ramlat in på kontot under januari.Utdelningar är helt klart det bästa med att vara utdelningsinvesterare. Riktiga pengar som automatiskt sätts in på kontot hos AvanzaUtdelningarna är pålitliga och fortsätter att trilla in på kontot i ur och skur och oavsett hur börsen går. Det kan kännas skönt att veta nu när börsen är lite svajig. Så länge man valt aktier av hög kvalitet som över tid kommer att klara av att öka sina vinster så borde också utdelningen till oss aktieägare stiga med snabbare takt än inflationen.

Pengarna som inkasseras sätter jag direkt i arbete i form av att köpa nya aktier. Aktier som sedan i sin tur genererar ytterligare utdelningar och sådär fortsätter det, så kallad ränta-på-ränta effekt.

Utdelningarna skall en dag täcka mina utgifter och jag skall därmed leva på utdelningar! Varje utdelning som jag inkasserar på kontot tar mig sakta, men ack så säkert närmare mitt mål! Vill ni också starta en egen utdelningsmaskin så rekommenderar jag med att ni klickar på fliken ovan Börja här och läser min korta guide för hur man enkelt och snabbt öppnar ett konto och sedan kan börja sin egen resa mot ekonomisk frihet.

Utan vidare presentation:


Utdelningar jan 2018Utdelningar jan 2017
Telus Corporation (T.TO)98,59 SEKTelus Corporation (T.TO)98,07 SEK
Wal-Mart Stores Inc. (WMT)41,53 SEKWal-Mart Stores Inc. (WMT)40,96 SEK
PepsiCo, Inc. (PEP)52,90 SEKPepsiCo, Inc. (PEP)47,66 SEK
Philip Morris Int. Inc. (PM)60,46 SEKPhilip Morris Int. Inc. (PM)56,66 SEK
Walt Disney Co. (DIS)169,81 SEKWalt Disney Co. (DIS)110,91 SEK
Realty Income Corp. (O)88,38 SEKRealty Income Corp. (O)45,28 SEK
Bank of Nova Scotia (BNS)55,60 SEKBank of Nova Scotia (BNS)54,76 SEK
Boston Pizza Royalties. (BPF.UN)59,91 SEKBoston Pizza Royalties. (BPF.UN)62,19 SEK
Northwest Healthcare. (NWH.UN)61,83 SEKNorthwest Healthcare. (NWH.UN)40,77 SEK
Hemfosa Fastigheter (HEMF)101,20 SEKTravelers Companies Inc. (TRV)30,42 SEK
Geniun Parts Co. (GPC)35,91 SEK
Totalt jan 2018790,31 SEKTotalt jan 2017623,59 SEK

I januari har jag alltså erhållit utdelning från totalt 10 stycken företag och totalt 790,31 SEK! Jag är verkligen glad att jag började att investera i aktier och hittade utdelnings-strategin för ca 2 år sedan. Att inkassera utdelningar och se sin snöboll växa är verkligen en grym känsla!

Om vi jämför med januari 2017 då jag inkasserade 623,59 SEK i utdelning är detta alltså en ökning på 26,7%! Många bolag visar fin tillväxt och dessutom äger jag sedan snart ett år Hemfosa Fastigheter (HEMF) som delar ut i januari. Det ger ett fint tillskott i inkasserade utdelningar i januari. I det stora hela är jag såklart mycket nöjd med ökningen av utdelade kronor! Bara hoppas att jag kan fortsätta öka varje månad mot föregående år så kommer det med största sannolikhet bli ett väldigt fint resultat för helåret!


I tabellen nedan kan ni ser hur utdelningarna har utvecklat sig per månad sedan starten 2015.


Utdelningar per månad januari 2018


Kollar vi i tabellen ovan så kan man se att året börjat fint. Jag är ju väldigt svag för fint stigande staplar så optimalt hade ju varit om varje månad i år kunde redovisa ett högre resultat än samma månad förra året. Det är dock klurigt med tanke på att vissa bolag flyttar vilken månad de delar ut i, valutakurser varierar och ibland får man extra utdelningar från bolagen. Det är ju egentligen ganska oviktigt att varje månad är högre än föregående års då det är det totala resultatet som räknas. Oavsett så är ränta-på-ränta effekten fantastiskt och jag kan skriva under på att det är världens 8:e underverk! 

Ett av mina mål för året är att inkassera minst 24 000 SEK i utdelningar under året. Efter 1 av 12 månader har jag nu totalt kommit upp i 790,31 SEK i inkasserad utdelningar. Det innebär att jag just nu uppfyller 3,29% av målet! Januari är verkligen inte en utav mina bästa utdelningsmånader, utan det kan rent utsagt vara den sämsta. Det som kommer ge oss en bra fingervisning på om vi kommer klara målet för helåret är när vi summerat de inkasserade utdelningarna i mars, april och maj. De månaderna är mina överlägset starkaste eftersom de flesta svenska bolagen delar ut då. Det kommer absolut bli ett spännande år!

I tabellen nedan så ser ni hur utdelningen har utvecklats per år, sedan starten 2015.

Total utdelning per år januari 2018 Utdelningsstugan


Nedan visas 2018 års hittills inkasserade utdelning jämfört med målet för året.

Utdelning mot mål januari 2018 Utdelningsstugan


Nedan finner ni också månadens utdelningsrapport i filmformat.

Ni kan följa utvecklingen och se alla tidigare utdelningsrapporter under fliken Utdelningar här ovan.

Hur startade utdelningsåret för er?


Må väl och ha en fortsatt härlig dag!


Missa inga inlägg framöver! Anmäl dig till mitt nyhetsbrev här.Stöd bloggen genom att dela detta:Photo Credit: pixabay
*Innehåller affiliatelänkar

4 kommentarer:

 1. 5277 spänn. Höjning med 83,6%. Hyfsat men skall höjas. :)

  https://dividendbomber.wordpress.com/2018/02/01/utdelningar-januari-2/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Dividendbomber!

   Wow det är ju helt otroligt bra! Kul att det rullar på i sådan hög fart för dig nu!

   Må väl!

   Radera
 2. Fick 3 utdelningar totalt ifrån MO, DIS och PEP. Dubblade min utdelning jämfört med förra januari men det var inte så svårt eftersom att det handlar om en ökning på 120kr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Utdelningstudent!

   Kul att du kommit igång. Det tar lite tid att få snöbollen i rullning, men sedan börjar det gå snabbt framåt.

   Kör hårt och må väl!

   Radera