söndag 10 december 2017

Inkasserade Utdelningar - November 2017

Inkasserade Utdelningar - November 2017 Utdelningsstugan
God morgon där ute i stugorna! Söndagar är en riktigt härlig dag tycker jag, speciellt när man frigör sig lite tid och med en kopp kaffe kan sitta och fila på ett blogginlägg. Inte vilket blogginlägg som helst heller utan månadens bästa inlägg, nämligen där vi sammanställer de inkasserade utdelningarna för föregående månad. Utdelningarna har verkligen ramlat in i rasande fart under 2017 och som ni kommer bevittna längre ner i inlägget kan vi redan nu med 1 månad kvar av året bocka av ett av helårets mål!Utdelningar är helt klart det bästa med att vara utdelningsinvesterare. Riktiga pengar som automatiskt sätts in på kontot hos AvanzaUtdelningarna är pålitliga och fortsätter att trilla in på kontot i ur och skur och oavsett hur börsen går. Det kan kännas skönt att veta nu när börsen är lite svajig. Så länge man valt aktier av hög kvalitet som över tid kommer att klara av att öka sina vinster så borde också utdelningen till oss aktieägare stiga med snabbare takt än inflationen.

Pengarna som inkasseras sätter jag direkt i arbete i form av att köpa nya aktier. Aktier som sedan i sin tur genererar ytterligare utdelningar och sådär fortsätter det, så kallad ränta-på-ränta effekt.

Utdelningarna skall en dag täcka mina utgifter och jag skall därmed leva på utdelningar! Varje utdelning som jag inkasserar på kontot tar mig sakta, men ack så säkert närmare mitt mål! Vill ni också starta en egen utdelningsmaskin så rekommenderar jag med att ni klickar på fliken ovan Börja här och läser min korta guide för hur man enkelt och snabbt öppnar ett konto och sedan kan börja sin egen resa mot ekonomisk frihet.

Utan vidare presentation:

Utdelningar nov 2017Utdelningar nov 2016
Apple (AAPL)211,32 SEKApple (AAPL)206,52 SEK
Atlas Copco (ATCO B221,00 SEKAtlas Copco (ATCO B138,6 SEK
Carterpillar Inc. (CAT)72,81 SEKCarterpillar Inc. (CAT)78,20 SEK
Realty Income Corp. (O)88,97 SEKRealty Income Corp. (O)46,21 SEK
Northwest Healthcare. (NWH.UN)63,09 SEKNorthwest Healthcare. (NWH.UN)40,89 SEK
Boston Pizza Royalties. (BPF.UN)59,70 SEKBoston Pizza Royalties. (BPF.UN)61,55 SEK
Hennes & Mauritz (HM B)509,25 SEK
Pandora (PNDORA)11,93 SEK
Totalt:1238,07 SEKTotalt:571,97 SEK

I november har jag alltså erhållit utdelning från totalt 9 stycken företag och totalt 1238,07 SEK! Jag är verkligen glad att jag började att investera i aktier och hittade utdelnings-strategin för snart 2 år sedan. Att inkassera utdelningar och se sin snöboll växa är verkligen en grym känsla!

Om vi jämför med november 2016 då jag inkasserade 571,97 SEK i utdelning är detta alltså en ökning på hela 116,45%! Man skall inte dra allt för stora växlar av ökningen då man till exempel kan se att ett bolag som Hennes och Mauritz delar ut i november i år, vilket de inte gjorde förra året. Det är detta som är lite lurigt med att jämföra månad för månad. Bolag flyttar sina utdelningar eller delar upp dem på fler tillfällen vilket gör jämförelsen något missvisande, men jag försöker göra det bästa av det! Kollar vi de amerikanska aktierna så ser man att vissa, trots utdelningshöjningar under året, ändå minskat i utdelade kronor och det beror såklart på att dollarn gått ner mycket under året. Många bolag visar dock fin tillväxt och i det stora hela är jag såklart mycket nöjd med ökningen av utdelade kronor!


I tabellen nedan kan ni ser hur utdelningarna har utvecklat sig per månad sedan starten 2015.


Utdelningar per månad november 2017


Kollar vi i tabellen ovan så kan man se att det blev en fin ökning också i november i år om vi jämför med förra året. Kollar vi för helåret så kan vi glädjande nog se att utdelningen ökat varje månad i år med endast två undantag, mars och juni. Ränta-på-ränta effekten är verkligen världens 8:e underverk!

Ett av mina mål för året är att inkassera minst 16 000 SEK i utdelningar under året. Efter 11 av 12 månader har jag nu totalt kommit upp i 16 004,96 SEK i inkasserad utdelningar. Det innebär att jag just nu uppfyller 100,01% av målet! Med en hel månad kvar har jag alltså uppnått årets utdelningsmål! Boom! Med tanke på hur jag kämpade förra året och missade målet så känns det grymt skönt att klara av målsättningen i år. Nu får jag vässa pennan inför 2018 och sätta ett ännu mera offensivt mål!

I tabellen nedan så ser ni hur utdelningen har utvecklats per år, sedan starten 2015.

Total utdelning per år november 2017 Utdelningsstugan


Nedan visas 2017 års hittills inkasserade utdelning jämfört med målet för året.

Utdelning mot mål november 2017 Utdelningsstugan


Ni kan följa utvecklingen och se alla tidigare utdelningsrapporter under fliken Utdelningar här ovan.


Hur mycket inkasserade ni i utdelningen under november?


Må väl och ha en fortsatt härlig dag!


Missa inga inlägg framöver! Anmäl dig till mitt nyhetsbrev här.Stöd bloggen genom att dela detta:Photo Credit: pixabay
*Innehåller affiliatelänkar

12 kommentarer:

 1. 0 kr i utdelning i november. Blir 3000 kr om 1 vecka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Mwenye,

   Wow 3000, vilket/vilka bolag är det du väntar på då?

   Må väl!

   Radera
 2. 8667 bagis.

  https://dividendbomber.wordpress.com/2017/12/01/utdelningar-november-3/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Dividendbomber!

   Boom! Där snackar vi riktigt imponerande, där ligger man i lä :)

   Kör hårt framöver!

   Må väl!

   Radera
 3. Dessa inlägg tycker jag är så himla informativa och inspirerande. Vilken grej att du redan uppnått ditt mål för i år!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Fröken Minimalist,

   Sort tack! Väldigt kul att höra att det inspirerar. Ja det känns grymt kul att målet är uppnått. Nu får jag börja fila på 2018 års mål så de hamnar på en bra nivå.

   Må väl!

   Radera
 4. Hur gjorde du för att få utdelning från Novo i november?😳

  MvH Pengaregn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Pengaregn!

   Tack för uppmärksammandet. Novo hade smygit sig in från en gammal rapport, men har redigerat inlägget nu. Totalsumman för inkasserade kronor för månaden var i alla fall korrekt.

   Må väl!

   Radera
 5. Har en "för" stor post i HM så jag fick in nästan 2000 i November, större delen tack vare just HM. Jag har som mål att få upp till 12 000 under året, men det är nog förlorat. Är på 11 500 och December är en riktigt usel utdelningsmånad men man vet aldrig, "plötsligt händer det". :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Paecmaker,

   Jag hoppas du får in sista 500-hundringen! Man vet som sagt aldrig om något av ens bolag bjussar på en extra utdelning lagom till jul. HM är ett inlägg för sig själv, men jag hoppas att de kan komma på rätt spår igen.

   Må väl!

   Radera
 6. Hej!

  Hur går dina tankar kring bolaget NetEnt B?
  Ser att dom inte haft någon utdelning sedan 2011?
  http://www.nasdaqomxnordic.com/shares/microsite?languageId=3&Instrument=SSE62494

  Är det hopp om att dom ska dela ut i år eller köpt för att sälja av i hopp om vinst?


  Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Roger,

   NetEnt delar ut pengar varje år, men inte i form av vanlig aktieutdelning. De gör istället en split av aktierna och delar ut.

   Må väl!

   Radera