söndag 6 augusti 2017

Inkasserade Utdelningar - Juli 2017

Inkasserade Utdelningar - Juli 2017 Utdelningsstugan
God förmiddag på er där ute i stugorna! Idag är det söndag och vad passar då inte bättre än att presentera månadens roligaste inlägg! Aktieutdelningar är det som skall vara min primära inkomstkälla om ca 15 år när jag väljer att sluta arbeta så självklart är det både viktigt och intressant att hålla koll på hur utdelningen utvecklar sig månad för månad och år för år. Nedan följer månadens rapport.


Utdelningar är helt klart det bästa med att vara utdelningsinvesterare. Riktiga pengar som automatiskt sätts in på kontot hos AvanzaUtdelningarna är pålitliga och fortsätter att trilla in på kontot i ur och skur och oavsett hur börsen går. Det kan kännas skönt att veta nu när börsen är lite svajig. Så länge man valt aktier av hög kvalitet som över tid kommer att klara av att öka sina vinster så borde också utdelningen till oss aktieägare stiga med snabbare takt än inflationen.

Pengarna som inkasseras sätter jag direkt i arbete i form av att köpa nya aktier. Aktier som sedan i sin tur genererar ytterligare utdelningar och sådär fortsätter det, så kallad ränta-på-ränta effekt.

Utdelningarna skall en dag täcka mina utgifter och jag skall därmed leva på utdelningar! Varje utdelning som jag inkasserar på kontot tar mig sakta, men ack så säkert närmare mitt mål! Vill ni också starta en egen utdelningsmaskin så rekommenderar jag med att ni klickar på fliken ovan Börja här och läser min korta guide för hur man enkelt och snabbt öppnar ett konto och sedan kan börja sin egen resa mot ekonomisk frihet.

Utan vidare presentation:


Utdelningar jul 2017Utdelningar jul 2016
PepsiCo, Inc. (PEP)47,46 SEKPepsiCo, Inc. (PEP)31,73 SEK
Travelers Companies Inc. (TRV)30,32 SEKTravelers Companies Inc. (TRV)22,60 SEK
Union Pacific Corp. (UNP)45,86 SEKUnion Pacific Corp. (UNP)41,75 SEK
Geniun Parts Co. (GPC)34,27 SEKGeniun Parts Co. (GPC)27,74 SEK
Coca-Cola Co. (KO)78,27 SEKCoca-Cola Co. (KO)73,85 SEK
Telus Corporation (T.TO)97,05 SEKTelus Corporation (T.TO)90,46 SEK
Philip Morris Int. Inc. (PM)52,38 SEKPhilip Morris Int. Inc. (PM)43,31 SEK
Realty Income Corp. (O)87,41 SEKRealty Income Corp. (O)85,21 SEK
Bank of Nova Scotia (BNS)54,51 SEKBank of Nova Scotia (BNS)41,97 SEK
Walt Disney Co (DIS)133,07 SEKWalt Disney Co (DIS)67,07 SEK
Intrum Jutitia (IJ)288,00 SEKABB (ABB)285,12 SEK
Hemfosa fast. (HEMF)66,00 SEK
Northwest Healthcare. (NWH.UN)62,62 SEK
Boston Pizza Royalties. (BPF.UN)59,71 SEK
Totalt jul 20171 136,93 SEKTotalt jul 2016810,81 SEK

Total inkasserad utdelning för Juli 2017: 1 136,93 SEK


I juli har jag alltså erhållit utdelning från totalt 14 stycken företag och totalt 1 136,96 SEKDet är riktigt kul att vara delägare i så här många företag, även fast summorna inte är så stora ännu. Det kommer de dock att bli med hjälp av tiden och ränta-på-ränta-effekten, så jag sitter bara still i båten och följer min investeringsstrategi. Jag är verkligen glad att jag började att investera i aktier och hittade utdelnings-strategin för snart 2 år sedan. Att inkassera utdelningar och se sin snöboll växa är verkligen en grym känsla!

Om vi jämför med juli 2016 då jag inkasserade 810,81 SEK i utdelning är detta alltså en ökning på 40,22%! Det svänger snabbt helt enkelt, förra månaden en minskning på ca 40% och nu en ökning på ca 40%. Som ni ser i mina rapporter så har nästan alla bolag ökat sin utdelning mot förra året, men det som ställer till det är att bolagen väljer att dela ut i olika månader. Den andra anledningen är att värdet på USD dragits nedåt det senaste och därmed inkasserar jag några färre kronor från mina amerikanska bolag. Båda dessa anledningar är egentligen helt ofrånkomliga och det enda som stör mig är att det blir lite hack i kurvan nedan, men det viktigaste är såklart att jag klarar utdelningsmålet för helåret! 


Via länken hittar ni utdelningsrapporten för juli 2016

I tabellen nedan kan ni ser hur utdelningarna har utvecklat sig per månad sedan starten 2015.


Utdelningar per månad juli 2017


Kollar vi i tabellen ovan så kan man se att det blev en fin ökning i juli i år om vi jämför med förra året. Hoppas det kan hålla i sig då jag är svag för fint stigande staplar.

Ett av mina mål för året är att inkassera minst 16 000 SEK i utdelningar under året. Efter 7 av 12 månader har jag nu totalt kommit upp i 11 902,23 SEK i inkasserad utdelningar i år. Det innebär att jag just nu uppfyller 74,39% av målet. Roligt att notera är att jag redan nu har passerat min totalt inkasserade utdelning för 2016, då jag totalt inkasserade 11 046,98 SEK i utdelning. Ränta-på-ränta effekten är verkligen världens 8:e underverk! Vi har fortfarande 5 månader kvar av 2017 att sammanställa inkasserade utdelningar för så jag är väldigt hoppfull att jag skall klara av årets mål!

Efter sju månader ligger jag alltså nu en bra bit före takten för att klara av målet. Värt att notera är dock att månaderna mars, april och maj är mina absolut starkaste så utdelningarna andra halvan av året blir naturligtvis lite mindre.

I tabellen nedan så ser ni hur utdelningen har utvecklats per år, sedan starten 2015.

Total utdelning per år juli 2017 Utdelningsstugan


Nedan visas 2017 års hittills inkasserade utdelning jämfört med målet för året.

Utdelning mot mål juli 2017 Utdelningsstugan


Ni kan följa utvecklingen och se alla tidigare utdelningsrapporter under fliken Utdelningar här ovan.


Hur mycket inkasserade ni i utdelningen under juli?


Må väl och ha en fortsatt härlig kväll!


Missa inga inlägg framöver! Anmäl dig till mitt nyhetsbrev här.Stöd bloggen genom att dela detta:Photo Credit: pixabay
*Innehåller affiliatelänkar

9 kommentarer:

 1. Så otroligt kul att läsa dina inlägg. Speciellt dessa månadsrapporter. 😊 Detta är ren finans-porr för mig. Sitter i köket ensam, sambon sover fortf, jag sippar på en kopp kaffe & en snus och läser porr. Kan det bli bättre?? Hahahah skämt å sido, det är iofs sant, men jag smyger inte med det för sambon. Fortsätt inspirera stugan! 🙌🏼

  Mvh KFM 😉

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej KFMtillfri!

   Stort tack för din kommentar. Du fick mig att skratta för mig själv när jag läste din kommentar, låter som du haft en underbar morgon :)

   Må väl!

   Radera
 2. Nu är det väl ändå så att du förmodligen inte kommer sluta jobba när du skaffat barn och andra utgifter tränger sig på, köpa radhus/hus etc. Men givetvis bra att ha en extra inkomst i form av utdelningar och friheten att kunna unna sig på fritiden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kanju vara så att utgifterna inte behöver öka så mycket också, eller att man slutar jobba och gör det man känner för. Då kan det vara nice att man kan täcka sina fasta kostnader med utdelningar iaf :)

   Radera
  2. Hej,

   Målet är att kunna sluta arbeta och tillbringa tiden med egna projekt, men det ligger såklart långt fram i tiden. Självklart så kommer tidshorisont och målet säkerligen förändras i framtiden när som du nämner barn och hus kommer in i bilden. Men målet är som sagt att utdelningarna en dag skall täcka alla mina kostnader.

   Må väl!

   Radera
 3. Hej! Mycket intressant blogg. Tummen upp.
  En fråga. Läser du in på de utländska bolagens hemsidor gällande rapporter, utdelningar etc eller använder du tex Yahoo Finance eller liknande?

  Vänliga hälsningar Joacim

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Joacim!

   Tack för de vänliga orden. Det värmer!

   Jag brukar googla på bolagets namn + dividend och sedan leta mig fram efter den informationen jag är ute efter. Ofta landar man på nasdaq.com, men det finns flera bra siter med mycket nyttigt information. Jag vet att även borsdata.se är på gång med info om de amerikanska bolagen.

   Må väl!

   Radera
 4. Fantastiskt att du redan passerat förra årets utdelningar. Du har ju en rejäl hacka i Castellum också så nu med den uppdelade utdelningen har du lite fint att vänta även framöver.

  Må väl och låt utdelningarna falla in!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Kronantillmiljonen!

   Tack för de vänliga orden. Ja det blir roligt till hösten!

   Må väl!

   Radera