lördag 8 juli 2017

Inkasserade Utdelningar - Juni 2017

Inkasserade Utdelningar - April 2017 Utdelningsstugan
God förmiddag på er där ute i stugorna! Idag är det lördag och vad passar då inte bättre än att presentera månadens roligaste inlägg! Aktieutdelningar är det som skall vara min primära inkomstkälla om ca 15 år när jag väljer att sluta arbeta så självklart är det både viktigt och intressant att hålla koll på hur utdelningen utvecklar sig månad för månad. Nedan följer månadens rapport.


Utdelningar är helt klart det bästa med att vara utdelningsinvesterare. Riktiga pengar som automatiskt sätts in på kontot hos AvanzaUtdelningarna är pålitliga och fortsätter att trilla in på kontot i ur och skur och oavsett hur börsen går. Det kan kännas skönt att veta nu när börsen är nära all-time-high och det förr eller senare kommer att komma en större nedgång.

Pengarna som inkasseras sätter jag direkt i arbete i form av att köpa nya aktier. Aktier som sedan i sin tur genererar ytterligare utdelningar och sådär fortsätter det, så kallad ränta-på-ränta effekt.

Utdelningarna skall en dag täcka mina utgifter och jag skall därmed leva på utdelningar! Varje utdelning som jag inkasserar på kontot tar mig sakta, men ack så säkert närmare mitt mål! Vill ni också starta en egen utdelningsmaskin så rekommenderar jag med att ni klickar på fliken ovan Börja här och läser min korta guide för hur man enkelt och snabbt öppnar ett konto och sedan kan börja sin egen resa mot ekonomisk frihet.

Utan vidare presentation:


Utdelningar jun 2017Utdelningar jun 2016
Visa Inc (V)12,92 SEKVisa Inc (V)5,66 SEK
Wal-Mart Stores Inc. (WMT)39,95 SEKWal-Mart Stores Inc. (WMT)24,28 SEK
Johnson & Johnson (JNJ)189,39 SEKJohnson & Johnson (JNJ)168,38 SEK
Microsoft Corp (MSFT)47,52 SEKMicrosoft Corp (MSFT)26,63 SEK
Emerson Electric Co. (EMR)41,71 SEKEmerson Electric Co. (EMR)35,34 SEK
Realty Income Corp. (O)45,86 SEKRealty Income Corp. (O)82,63 SEK
Qualcomm Inc. (QCOM)64,69 SEKQualcomm Inc. (QCOM)43,20 SEK
Trow Price Group Inc. (TROW)38,46 SEKTrow Price Group Inc. (TROW)22,81 SEK
3M Company (MMM)30,53 SEKKinnevik (KINV)756,00 SEK
Northwest Healthcare. (NWH.UN)63,04 SEK
Boston Pizza Royalties. (BPF.UN)59,24 SEK
Totalt jun 2017633,31 SEKTotalt jun 20161164,93 SEK


Total inkasserad utdelning för Juni 2017: 633,31 SEK


Sådär nu kom jag ner på jorden igen. Efter förra månadens utdelningsrekord då jag inkasserade över 5000(!) SEK i utdelning under samma månad så är jag nu tillbaka på mer normala nivåer. I juni har jag alltså erhållit utdelning från totalt 11 stycken företag och totalt 633,31 SEKDet är riktigt kul att vara delägare i så här många företag, även fast summorna inte är så stora ännu. Det kommer de dock att bli med hjälp av tiden och ränta-på-ränta-effekten, så jag sitter bara still i båten och följer min investeringsstrategi. Jag är verkligen glad att jag började att investera i aktier och hittade utdelnings-strategin för lite mer än ett år sedan. Att inkassera utdelningar och se sin snöboll växa är verkligen en grym känsla!

Om vi jämför med juni 2016 då jag inkasserade 1164,93 SEK i utdelning är detta alltså en minskning på hela 44,6%! Det svänger snabbt helt enkelt, förra månaden en ökning på ca 80% och nu en minskning på nästan 45%. Detta trots att majoriteten av bolagen i listan ovan har höjt sin utdelning från 2016. Det finns dock två logiska förklaringar till att resultatet minskat så mycket och den första är att Kinnevik delade ut i maj i år istället för i juni som förra året. Hade den utdelningen kommit in i samma månad i år så hade jag klarat av att slå förra årets resultat. Den andra är att valutakurserna dragits nedåt det senaste och därmed inkasserar jag några färre kronor från mina amerikanska bolag. Båda dessa anledningar är egentligen helt ofrånkomliga och det enda som stör mig är att det blir lite hack i kurvan nedan, men det viktigaste är såklart att jag klarar utdelningsmålet för helåret!


Via länken hittar ni utdelningsrapporten för juni 2016

I tabellen nedan kan ni ser hur utdelningarna har utvecklat sig per månad sedan starten 2015.


Utdelningar per månad juni 2017


Kollar vi i tabellen ovan så kan man se att vi inte klarade av att slå förra årets resultat i juni med anledningarna som jag beskrev ovan. Så här får det helt enkelt se ut när man är en svensk utdelningsinvesterare eftersom bolagen flyttar datum för sina utdelningar lite år för år.

Ett av mina mål för året är att inkassera minst 16 000 SEK i utdelningar under året. Efter 6 av 12 månader har jag nu totalt kommit upp i 10 765,27 SEK i inkasserad utdelningar i år. Det innebär att jag just nu uppfyller 67,28% av målet. Roligt att notera att jag nästan redan har inkasserat lika mycket utdelning på 6 månader som jag gjorde under hela 2016, då jag totalt inkasserade 11 046,98 SEK i utdelning. Återigen, ränta-på-ränta effekten är verkligen världens 8:e underverk. Efter nästa månad har jag med största sannolikhet gått förbi 2016 år resultat och då med flera månader kvar att inkassera utdelningar. Häftigt!

Efter sex månader ligger jag alltså nu en bra bit före takten för att klara av målet. Värt att notera är dock att månaderna mars, april och maj är mina absolut starkaste så jag är övertygad att det kommer bli på håret om jag skall klara av målet för helåret. Nu i juni som ni kunde se, och i månaderna framöver så kommer jag inkassera summor som inte alls är i linje med de månader då de svenska bolagen delar ut. Jag känner mig dock hoppfull och kommer köra på precis på samma sätt och skall minsann klara av målet i år!

I tabellen nedan så ser ni hur utdelningen har utvecklats per år, sedan starten 2015.

Total utdelning per år juni 2017 Utdelningsstugan


Nedan visas 2017 års hittills inkasserade utdelning jämfört med målet för året.

Utdelning mot mål juni 2017 Utdelningsstugan


Ni kan följa utvecklingen och se alla tidigare utdelningsrapporter under fliken Utdelningar här ovan.


Hur mycket inkasserade ni i utdelningen under maj?


Må väl och ha en fortsatt härlig kväll!


Missa inga inlägg framöver! Anmäl dig till mitt nyhetsbrev här.Stöd bloggen genom att dela detta:Photo Credit: pixabay
*Innehåller affiliatelänkar

18 kommentarer:

 1. Grymt bra jobbat, siffrorna visar rätt riktning ;) En fråga: Redovisar du amerikanska utdelningar innan eller efter källskatt? Jag tar alltid efter källskatt för jag vet ju inte hur mycket jag kommer få tillbaka om några år. Mvh Dividend500

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Stort tack! Jag redovisar innan källskatt, nu i efterhand om jag skulle börjat om så skulle jag nog gjort tvärtom, men eftersom jag redan kommit över 2 år in på min resa så fortsätter jag att redovisa på detta sättet. Jag redovisar därmed inte när återbetalningen av källskatten kommer i februari på bloggen.

   Må väl!

   Radera
  2. Vad beror det på att du skulle gjort annorlunda idag?
   Ha det gott!

   Radera
  3. Hej!

   För att det blir mer rättvisande. Förra året fick man till exempel endast tillbaka 91,5% av källskatten på Avanza och då enligt min redovisningar har jag fått tillbaka mer än vad jag egentligen fått.

   Må väl!

   Radera
 2. Kul att se att du slagit målet både i maj och Juni! Du fick mig nu att sortera på maj, jag har bara kollat totalt förut, men kanske ska kolla månader istället.
  Sorteringen visade drygt 90kkr, vet inte alltså sämre eller bättre än målet, men nöjd med antalet kronor, både i maj och vad det blir för 2017 :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Wow 90kkr! Där ligger man i lä, bra jobbat!

   Jag är lite av en siffer och statistik nörd och det är varför jag sorterar på månader, egentligen har det ingen funktion förutom att det ger mig lite extra motivation.

   Radera
 3. Riktigt bra jobbat!
  Kommer absolut att klara målet för 2017!

  Men glöm inte bort att lägga upp dina senaste köp denna månad :) / Mvh Jimmy! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Jimmy!

   Tack för kommentaren. Alltså jag har jobbat så sjukt mycket det senaste så jag har helt enkelt inte hunnit. Inlägget för mina senaste transaktioner kommer ut idag!

   Må väl!

   Radera
 4. I juni blev det endast 450:- för mig i utdelning och nu dröjer det tills september för nästa!

  /Aktieflickvännen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Aktieflickvännen!

   Tack för din kommentar! Jag antar att du då äger mest svenska aktier och då blir det så. Att ha utdelning varje månad har ju egentligen ingen större funktion utan är mest en extra motivation för mig att hela tiden försöka slå förra årets resultat.

   Må väl!

   Radera
 5. Hej! Många fina bolag du har i portföljen :) juni är även för mig en skral månad men nu fick jag tips om några ytterligare bolag med utdelning just i juni.

  Lycka till med fortsatta investerandet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Tack för kommentaren och de vänliga orden. Ja juni är lite klen utdelningsmässigt, men kul om jag kunde inspirera till att kika på några nya bolag.

   Må väl!

   Radera
 6. +1 Men glöm inte bort att lägga upp dina senaste köp denna månad :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Sandra!

   Tack för din kommentar. Har varit ett par hektiska veckor på jobbet så inlägget kommer upp idag!

   Må väl!

   Radera
 7. 1100 kr i utdelning i Juni, fick 0 kr förra året. Största anledningen är att jag sålt aktier som inte haft utdelning och köpt på mig en hyffsat stor post i Johnson & Johnson. Har slagit förra årets utdelningar med 19.8% redan och räknar med att få in ytterligare några tusenlappar innan året är klart.

  Funderar på att köpa lite amerikanska aktier snart igen. Vad är en rimlig summa att köpa för när man använder courtageklass mini för att betala så pass liten andel courtage som möjligt på amerikanska börsen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Peter!

   Tack för din kommentar! Johnson & Johnson är ett av mina absoluta favoritbolag! Känns grymt stabila och jag tror de kommer fortsätta att höja sin utdelning varje år i oändligheten.

   I USA brukar jag försöka köpa för minst 3600 SEK för att minimera courtagekostnaden.

   Ha det gott!

   Må väl!

   Radera
 8. Bra jobbat:)
  I maj blev det ca 16600 kr i utdelning vilket känns roligt då det är mitt första år på börsen.

  SvaraRadera
 9. Hej!

  Stort tack! 16600 är ju helt grymt! Det är antagligen mer än vad jag kommer inkassera under hela detta året. Kul!

  Stort lycka till framöver!

  Må väl!

  SvaraRadera