torsdag 6 april 2017

Inkasserade utdelningar - Mars 2017

Inkasserade Utdelningar - Februari 2017 UtdelningsstuganDet har blivit hög tid att sammanställa månadens, enligt mig, roligaste inlägg. Att sammanställa de inkasserade utdelningarna under månaden och sedan jämföra mot tidigare års resultat, tycker jag är det bästa med utdelningsinvestering. Mars månad har annars bestått av en hel del jobb och också en hel del träning. Det känns skönt att vara igång på det nya jobbet och också att jag kommit igång med träningen igen efter ett längre uppehåll.


Börsen går ganska så stabilt och pendlar lite upp och ned från dag till dag. Passar mig bra då jag fortfarande är i början av min resa och skall köpa aktier i massor av år framöver fortfarande. En större nedgång hade absolut varit välkommet, men om inte det händer kan det få gå sidled framöver om ni frågar mig. Min egen portfölj ligger i stort sett jämsides med SIX30 Return Index hittills i år och det är inte så konstigt med tanke på antalet aktier jag äger. Det långsiktiga målet är dock att överträffa detta index, precis som jag gjort de första två åren jag har hållit på.

Som sagt detta är helt klart mina favoritinlägg att skriva. Utdelningar är pengar som förs direkt över till mitt konto på Avanza. Pengar som jag inte behövt göra mer för än att köpa aktier i ett gäng fantastiska företag. Utdelningarna skall en dag täcka mina utgifter och jag skall därmed leva på utdelningar! Utdelningarna är pålitliga och fortsätter att trilla in på kontot i ur och skur och oavsett hur börsen går. Varje utdelning som jag inkasserar på kontot tar mig sakta, men ack så säkert närmare mitt mål!

Utan vidare presentation:


Utdelningar mar 2017Utdelningar mar 2016
Visa Inc (V)13,35 SEKVisa Inc (V)6,00 SEK
Johnson & Johnson (JNJ)186,83 SEKJohnson & Johnson (JNJ)164,74 SEK
Microsoft Corp (MSFT)49,07 SEKMicrosoft Corp (MSFT)27,09 SEK
Emerson Electric Co. (EMR)42,96 SEKEmerson Electric Co. (EMR)35,74 SEK
Realty Income Corp. (O)46,58 SEKRealty Income Corp. (O)82,39 SEK
Qualcomm Inc. (QCOM)60,54 SEKQualcomm Inc. (QCOM)39,71 SEK
Trow Price Group Inc. (TROW)40,63 SEKTrow Price Group Inc. (TROW)21,82 SEK
Hufvudstaden (HUFV)165,00 SEKHandelsbanken A (SHB A)942,00 SEK
Castellum (CAST)590,00 SEKCastellum (CAST)529,20 SEK
Novo Nordisk (NOVO)99,96 SEK
Northwest Healthcare. (NWH.UN)63,17 SEK
Boston Pizza Royalties. (BPF.UN)62,35 SEK
Totalt mar 20171 419,94 SEKTotalt mar 20161 848,69 SEK


Totala utdelningar för mars 2017: 1 419,94 SEK


I mars har jag alltså erhållit 1 419,94 SEK i utdelningar! En riktigt bra månad med andra ord, men den uppmärksamme kan se att summan är lägre jämfört med 2016. Trots det är jag verkligen glad att jag började att investera i aktier och hittade denna utdelnings-strategi i början av 2015. Är det något som man verkligen uppskattar här i utdelningsstugan så är det att luta sig tillbaka och se utdelningarna trilla in på kontot och det är precis vad denna strategi öppnar upp för. Snöbollen är i rullning och utdelningarna växer hela tiden, vilket är riktigt häftigt. 

Om vi jämför med mars 2016 då jag inkasserade 1 848,69 SEK i utdelning så är årets resultat alltså en minskning på 23,2%. Det känns faktiskt riktigt tråkigt, då jag gillar tillfredsställelsen man får av att se stigande staplar i diagrammet nedan.Utdelning per månad mars för utdelningsstuganKollar vi i diagrammet ovan så slår alltså inte årets stapel förra årets stapel. Det finns flera anledningar till detta och det har ingenting med hur mina investeringar har presterat eller hur mycket jag har sparat sedan förra året. De enkla anledningarna är helt enkelt att Castellum valt att dela upp sina utdelning på två tillfällen istället för ett och därmed inkasserar jag bara halva summan av min totala utdelning i Castellum nu i Mars. Den andra anledningen är att Handelsbanken förra året delade ut i mars, men i år kommer deras utdelning att ramla in i april istället. Utan dessa två förändringar så skulle resultatet sett helt annorlunda ut och jag skulle krossat förra årets utdelning i mars. Ser man i tabellen ovan och jämför aktie för aktie så ser man att utdelningen ökat markant i i stort sett alla bolag i listan. Men, men resultatet i mars är inget jag kan påverka nu så jag får helt enkelt acceptera att resultatet i mars blivit lägre i år och nu istället blicka framåt. Det viktiga är ju såklart att jag klarar av utdelningsmålet för helåret!


I tabellen nedan så ser ni hur utdelningen har utvecklats per år, sedan starten 2015.

utdelning per år i utdelningsstugan


Ett av mina mål är att inkassera minst 16 000 SEK i utdelningar under året. Nu efter tre månader så har jag totalt inkasserat 2 545,27 SEK i utdelningar under året. Det uppfyller 15,9% av målet. Efter tre månader ligger jag därmed en bra bit efter utdelningsmålet, som borde vara närmare 25% för att ligga helt i fas. Den svenska utdelningssäsongen har nu i alla fall dragit igång på allvar och jag kan förvänta mig en stor del av årets totala utdelning nu under april och maj. Efter dessa två månader så kommer jag ha en bra fingervisning om målet för helåret kommer att kunna nås eller ej.


Nedan visas 2017 års hittills inkasserade utdelning jämfört med målet för året.


utdelning mot mål 2017


Ni kan följa alla utdelningsrapporter och jämföra resultatet mellan månaderna på sidan Utdelningar här ovan.


Hur mycket inkasserade ni i utdelningen under mars?


Må väl och ha en fortsatt härlig söndag!


Missa inga inlägg framöver! Anmäl dig till mitt nyhetsbrev här.Stöd bloggen genom att dela detta:Photo Credit: pixabay
*Innehåller affiliatelänkar

16 kommentarer:

 1. Snyggt! Att Castellum delar upp utdelningen, blir bättre i andra månader iatället ;). Själv fick jag 8446kr i utdelningar i mars.

  Mvh / Frihetsmaskinen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Frihetsmaskinen!

   Det stämmer precis så som du skriver :) 8446 SEK är riktigt mycket och borde ta dig en bra bit mot årets utdelningsmål!

   Må väl och lycka till!

   Radera
 2. Tjena
  Kul att fortsätta följa med på resan.
  Själv inkasserade jag 4923kr i mars vilket är 228% av mars förra året.

  Mycket beror på att jag ev var fullinvesterad då samt att jag köpt mycket högavkastare, preffar och amerikanska aktier som spottar på bra.
  Risken är lite högre dock.

  Ligger på ett snitt på 5.88% direktavkastning på hela portföljen som idag betingar ett värde på drygt
  1135000 investerat och ca 280000 i likvida medel för att kunna köpa om det blir mycket rött...
  Målet med året är 55000 i utdelningar och jag ligger just nu på 24.07% uppfyllt av målet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Pt-rille!

   Tack för din kommentar! Wow 228% skojar man inte bort och inte heller summan 4923 SEK!

   Grymma mål och direktavkastning du har. Det låter som du har planen klar för dig!

   Må väl och stort lycka till framöver!

   Radera
 3. Tjena. Vilken DA har din portfölj?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Direktavkastningen i portföljen ligger i dagsläget på ca 3,2% och jag satsar på ca 10% i utdelningstillväxt per år.

   Må väl!

   Radera
 4. Synd att du inte slog mars 2016 men det har ju sina naturliga förklaringar som du säger och tittar man på övriga innehav ser det riktigt bra ut och växer fint! Kul och inspirerande att följa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Framtida Rikedom!

   Tack för din kommentar och de vänliga orden!

   Ja som sagt det fanns sina naturliga anledningar, men det känns fortfarande riktigt surt! :)

   Må väl och lycka till!

   Radera
 5. Fint! Kom upp i 1133 kr. Mitt första riktiga helår för utdelningsportföljen så jag är väldigt nöjd, hoppas på 10,000 kr över året. Tack för inspirationen och dina tankar! Stor inspirationskälla :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anton!

   Stort tack för de vänliga orden. Riktigt kul att höra att det man skriver inspirerar. 1133 SEK är ju grymt efter ett år med investeringar!

   Stort lycka till att fixa målet för helåret!

   Må väl!

   Radera
 6. Det är lite upp och ner och inte kul när utdelningar sänks. Tappar lite på Capacent nu i april, men annat får väga upp. Fick in 22.882 i mars.
  Och tack för inspirerande inlägg!
  Dan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Dan!

   Sänkning av utdelningen är varje utdelningsinvesterares mardröm. 22 882 SEK är ju helt sjukt mycket pengar. Riktigt grymt!

   Må väl och lycka till framöver!

   Radera
 7. Hej,
  Varför har du minskat ditt innehav i Realty Income Cop.??
  mvh
  B

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej B!

   Jag gjorde en omfördelning bland mina högutdelare för att sprida risken med både valuta och bolagsrisk.

   Skrev kort om det i det här inlägget: http://utdelningsstugan.blogspot.se/2016/10/senaste-transaktionerna-6-oktober.html

   Må väl!

   Radera
 8. Hej där Utdelningsstugan! Och grattis till din utdelning i mars. Jag fick själv 12 000 kr i utdelning i mars månad. Vilket innebär ca 30% av utdelningsmålet för 2017. Varje utdelningskrona är återinvesterad på börsen. Lycka till med investerandet och bloggen! Lägger till dig i min blogglista. Nu tar vi sats och laddar för april! Hur ser det ut där för dig?

  Med vänlig hälsning,

  Atlas Investo

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Atlas Investo,

   Tack för din kommentar och de vänliga orden! 12 000 under en och samma månad är helt grymt! Jag längtar verkligen tills jag kan uppvisa liknande resultat!

   Jag har lagt till dig i min blogglista också!

   Må väl!

   Radera