onsdag 24 augusti 2016

Min aktiebevakningslista inför September

Utdelningsstugans bevakningslista inför Septembers aktieköp. #uppesittarkväll.
De som har hängt med på Twitter eller lyssnat på podden PrataPengar kan inte ha missat den "nya" hashtagen #uppesittarkväll. Kortfattat innebär det att man likt uppesittarkvällen innan julafton sitter och väntar på att pengarna från sitt lönearbete skall dimpa in på kontot den 25:e. Kvällen innan diskuterar man alltså vilka aktier som skall inhandlas för dessa pengar. Idag är det den 24:e augusti och det innebär att det dags för nästa #uppesittarkväll och Utdelningsstugan vill inte vara sämre än att delge vilka aktier som det har spanats lite extra på.


Precis som twittertrenden #uppesittarkväll indikerar så innebär det även för mig att nya friska slantar kan sättas in på aktiekontot imorgon och det öppnar såklart upp för nya inköp av aktier till utdelningsportföljen. Även utdelningar fortsätter att trilla in i en allt snabbare takt och även det öppnar upp för större och flera köp framöver. Riktigt häftigt att mitt kassaflöde hela tiden växer och för varje ny aktie jag köper så blir kassaflödet ännu starkare. Just därför ser jag alltid fram emot varje ny månad då jag vet att jag kommer att kunna köpa på mig mer aktier som i sin tur kommer att ge mer utdelning och som en dag kommer betala alla mina kostnader.

I vanlig ordning så kommer jag självfallet att fortsätta att fylla på i alla mina svenska aktier för en summa runt 500 SEK som jag gör varje månad. Detta gör jag för att jag tror på alla dessa bolag långsiktigt och vill inte försöka mig på att tajma marknaden. Anledningen till att jag köper för 500 SEK per bolag är för att jag vill minimera courtagekostnaden som är på 1 SEK på Avanza. På detta sätt får jag alltså en bra snittkurs på mina innehav, samtidigt som de hela tiden växer sig större och starkare med tiden. Ni kan se alla mina innehav under fliken portfölj ovan.

Nedan aktier överväger jag att köpa in till portföljen utöver mina "vanliga" innehav jag redan fyller på i.


Data Respons (DAT)


Det är flera av mina bloggkollegor som har skrivit om Data Respons det senaste. Bland annat har Långsiktig investering och Aktieingenjören skrivit om bolaget och det har därför dragit min uppmärksamhet till sig. Jag känner att det vore både mycket svårt och onödigt att ge en analys utöver dessa två mycket kompetenta herrar så jag hänvisar istället alla intresserade läsare till deras inlägg som finns hyperlänkade om ni klickar på deras namn här i inlägget.

Vad som framförallt intresserar mig med bolaget är framtidsutsikterna, den höga direktavkastningen och exponering mot NOK. Bolaget har i dagsläget en direktavkastning på hela 7,30% och jag som alltid brukar premiera hög tillväxt före direktavkastning har under en tid funderat på om det inte skulle vara bra att få upp direktavkastningen i portföljen något. Dessutom tror jag att Data Respons har bra möjligheter att växa framöver och tycker därför bolaget bör passa in bra i min portfölj. 

Det som talar emot en investering är att bolaget har gått mycket starkt den sista tiden och vissa frågetecken finns om de skall klara av att bibehålla denna utdelningsnivån framöver.


Boston Pizza Royalties Income Fund (BPF.UN)


Även detta en högutdelare alltså (vad har flugit i mig?). Det var Stefan Thelenius som hjälpte mig att få upp ögonen för detta bolaget. Direktlänk till en av hans analyser av bolaget hittar ni här.

Bolaget är listat på den kanadensiska börsen och vad som lockar mig främst är direktavkastningen och exponeringen mot CAD. Boston Pizza har i dagsläget en direktavkastning på ca 7,0%. Precis som jag skrev ovan så hade jag behövt få upp direktavkastningen lite i min portfölj och speciellt nu när jag arbetar med en belåning och då tror jag att detta bolag hade passat portföljen perfekt. 

Det som talar emot en investering är såklart bristande tillväxtmöjligheter och att både CAD och bolaget gått upp ganska kraftigt det senaste.

Direktlänk till Boston Pizza Royalties Income Fund


Assa Abloy B (ASSA B)


Assa Abloy är ett bolag jag fått upp ögonen för genom att scanna igenom Börsdata.se. En fantastisk tjänst enligt mig, skapad av legendaren 4020.

Kollar man på nedan printscreen hämtad från just börsdata och har läst mitt blogginlägg om mina investeringskriterier så förstår man varför bolaget passar mig och min portfölj som handen i handsken.

Assa Abloy uppesittarkväll

Det som tilltalar mig är alla stigande staplar ovan och den stabilitet bolaget uppvisar. Direktavkastningen blir allt som oftast lidande av detta och är i dagsläget endast på 1,44%. Om jag hade valt att investera i Assa Abloy så hade jag även ökat på min diversifiering något då jag inte äger någon leverantör av lås eller dörrlösningar sedan tidigare.

Direktlänk till Assa Abloy hos Avanza


Sammanfattning


Mest troligt blir det alltså något av ovan 3 bolag som jag kommer investera månadens slantar i utöver mina "vanliga inköp". Jag tycker att alla 3 hade passat mycket bra in i min portfölj, men jag har dessvärre endast kapital att plocka in max ett utav dem denna månaden.

Som sagt så har jag funderat en hel del på att öka direktavkastningen något i portföljen, därför hade någon av Data Respons och Boston Pizza antagligen passat bäst.

Jag återkommer med inlägg längre fram där jag som vanligt presenterar alla transationer jag gör här i stugan.Vilka bolag har ni på er radar inför löningen?


Missa inga inlägg framöver anmäl dig till mitt nyhetsbrev: här

Må väl och ha en trevlig #uppesittarkväll!

/Utdelningsstugan

Stöd bloggen genom att dela detta:


Följ mig också gärna på twitter och facebook.Photo Credit: pixabay

*Innehåller affiliatelänkar

13 kommentarer:

 1. Hej! Intressant inlägg, för min del handlar jag oftast en månad framåt så det blir Claes Ohlsson b och K2A för att öka nästa månads utdelning :)

  //OlaSlayer

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej OlaSlayer!

   Tack för kommentaren. Ovan bolag låter inte helt fel. Claes Ohlsson har jag varit sugen på att ta in flera gånger, men ännu inte gjort slag i saken.

   Må väl!

   Radera
 2. Hej, grym blogg!

  Lite komiskt så har jag också kollat på data respons och Boston pizza. Det som gör mig osäker är tillväxten, det är farligt att stirra på hög utdelning.

  Jag är faktiskt lite småsugen att öka i JNJ även om priset är lite högt just nu, tillväxten är iaf bra. :) Jag kan även tänka mig att öka på i Omega Healthcare (OHI) som har en rätt hög direktavkastning just nu, och höjde utdelningen senast bra.

  Investor och skanska ligger bra till också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Frihetsmaskinen!

   Tack för din kommentar! Jag håller med dig. Jag har varit väldigt försiktig med högt utdelande bolag hittills och nästan endast satsat på lågt utdelande bolag med hög tillväxt. Jag känner dock att det skulle vara sunt för portföljen att få upp direktavkastningen något, speciellt nu när jag börjat arbeta med lite belåning.

   JNJ är ett fantastiskt bolag! Det är mitt fjärde största innehav i dagsläget och just nu känner jag att jag har en tillräckligt stor position i bolaget. Jag kommer dock garanterat öka i dem framöver och låta dem finnas i min portfölj under mycket lång tid (förhoppningsvis för alltid)!

   Investor fyller jag på i varje månad och helt klart min favorit bland investmentbolagen.

   Tack för en bra kommentar och må väl!

   Radera
  2. Äger boston pizza.
   Tycker det är en bra aktie med stor utdelning.
   Dock kan man inte räkna med nån stor tillväxt.
   Men men den höga utdelningen använder jag till och köpa andra bolag med hög tillväxt och liten utdelning.
   Tror det lönar sig i längden med en sån mix :)

   Radera
  3. Äger boston pizza.
   Tycker det är en bra aktie med stor utdelning.
   Dock kan man inte räkna med nån stor tillväxt.
   Men men den höga utdelningen använder jag till och köpa andra bolag med hög tillväxt och liten utdelning.
   Tror det lönar sig i längden med en sån mix :)

   Radera
  4. Hej The Wild West Investment Inc!

   Jag är också sugen på Boston Pizza! Data Respons känns mycket mer instabilt på grund av en rad olika faktorer så tror nog att det blir Pizza som gäller denna månaden. Som du säger tror jag det är klokt att få upp direktavkastningen i portföljen och då blir ju Boston Pizza ett fint tillskott till mig!

   Tack för din kommentar och må väl!

   Radera
  5. Vad tror ni om kursen just nu då? Är det värt att köpa sig in eller bör man avvakta och se om kursen sjunker? För ett bra courtage så borde det vara rimligt att köpa för cirka 2600kr åt gången? =)

   Radera
  6. Hej Anonym,

   Jag har funderat precis som du i och med att både aktien och CAD har gått upp ganska så mycket det senaste. Jag tror dock att jag kommer att initiera en position i bolaget och sedan fylla på igen framöver. Ah det ser ut som att du räknat rätt med courtaget.

   Tack för kommentaren och må väl!

   Radera
 3. Jag fyller på i Colgate-Palmolive. Stabil utdelare som nu fylls på i flera steg allt eftersom mer pengar blir tillgängliga. Jag siktar på att de ska få utgöra 8-10 % av min portfölj just nu, och dit är det några tusenlappar kvar om inte värdet på aktien svänger för mycket.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Kaizenliv!

   Colgate är ett bolag jag verkligen gillar! Har vid flera tillfällen kollat på dem och jag är säker på att de kommer att åka in i min portfölj innan jag har byggt färdigt dem.

   Tack för din kommentar och må väl!

   Radera
 4. Spännande tips. Har också Boston Pizza på min lista och lutar åt ett första litet köp på 10 aktier eller så om den faller nedåt 21,25 under måndagen.

  Data Respons verkar spännande - har inte hunnit analysera dem och tycker de är lite dyra i nuläget (även om det är rimligt givet utdelning). Att öka i ATEA ligger därför närmare till hands just nu för mig.

  Ska bli spännande att se om trenden nedåt fortsätter - i så fall blir det nog några småköp i olika aktier under måndagen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Utlandsutdelaren!

   Tack för kommentaren. Jag initierade faktiskt en position i Boston Pizza och Assa Abloy (kommer snart presentera de senaste transaktionerna).

   Data Respons har jag blivit mer och mer osäker på och de känns lite för små och osäkra för min strategi. Jag vill ju ändå satsa på stabila utdelare och de känns som lite för mycket chans och därför har jag valt att avakta med investeringen.

   Skall bli mycket spännande att se om trenden håller i sig. Kan bli flera aktier man blir sugen på inför nästa #uppesittarkväll.

   Må väl och ha en fortsatt härlig söndags kväll!

   Radera